Утечка на ток - Голф 4.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Утечка на ток - Голф 4.

Мнениеот transform » Сря 05 окт 2011 20:55

Здравейте! Моля за извинение, ако не използвам точните термини за някои неща, но поне от токове долу-горе разбирам. Имах съмнения за утечка, които се оказаха верни. Колата е с ценрално заключване и аларма с дистанционно.
Отключвам колата с дистанционното, откачам клемата на минуса на акумулатора и замервам ток 340мА. Проблема е, че тази консумация понякога се задържа с часове(може би и с дни), а понякога изчезва след около 30 мин. и става 20мА,която е нормална вече. След това заключвам с дистанционното, алармата се включва и отново меря. Този път консумацията е 220мА в началото и след от 2 до 30мин.(защо времето е различно - не знам) отново преминава на 20мА. Понякога обаче - един път на около 4-5 заключвания, започва да мига един светодиод на шофьорската врата до бутончето за заключване, който май е за фабричната аларма(с тези неща не съм наясно) и тогава консумацията си остава 220мА без да спада с часове. Откъде може да идва този проблем? Може ли да е свързан с прословутите микроключета и колко всъщност на брой са те в една врата или да е нещо в машинките, които заключват и отключват? Защо ми свети този светодиод на вратата, когато си поиска при заключване и с какво е свързан?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Утечка на ток - Голф 4.

Мнениеот van4ooo » Чет 06 окт 2011 21:41

Алармата ти допълнителна ли е? Светодиода на вратата е за фабричната аларма,при мен мига когато алармата е включена.Когато мериш утечката всички врати трябва да са затворени а на предния капак натисни заключващия механизъм(там има микроключе),мери със свален панел на CDто.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Re: Утечка на ток - Голф 4.

Мнениеот transform » Пет 07 окт 2011 7:54

Алармата е допълнителна и за нея си има друг светодиод,който е изведен до предното стъкло. Този светодиод, който е на шофьорската врата започва да мига при заключване от дистанционното на допълнителната аларма, но не всеки път, понякога след заключването започва да мига, понякога - не, на съвсем лотариен принцип. Когато мига утечката е 220мА, писах за това по-горе.Утечката я има и при свален панел на CD-то. Мисля, че на заключващия механизъм на предния капак няма микроключе, но пак ще погледна дали има някакъв проводник там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”