пасат б5 с климатроник, проблем с клапите на парното

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

пасат б5 с климатроник, проблем с клапите на парното

Мнениеот gazar4eto_87 » Пет 07 окт 2011 1:10

Здравейте колеги преди малко ми се случи нещо много странно с колата става дума за пасат б5 с климатроник.Подавам контакт и откъм жабката започна да се чува някакъв шум като щракане и това щракане не спира.Заслушах се и точно от там идва някъде около жабката помислих че са клапите на парното нещо и започнах да си играя с климатроника всичко натиснах резултат никакъв и когато натиснах бутона за въртене на въздуха в купето и щракането спря,опитах няколко пъти,но махна ли въртенето в купето и пак почва да щрака.Молбата ми е ако някой има представа какво се е случило и как мога да го отстраня да помогне вероятно е някоя клапа прави проблеми,но изобщо не съм запознат с тези работи.Мерси предварително :)

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: пасат б5 с климатроник, проблем с клапите на парното

Мнениеот brad4edat » Пет 07 окт 2011 7:39

Ако при подаването на контакт ти е било пуснато и моторчето за парното-климатроника и щракането се влияе от позицията на клапата за вътре-вън, то може би има частично разлепено дунапренче на клапата.
Тя минава на милиметри от турбината на моторчето и вероятно дунапрена задира в перките.
Едва ли ще повреди перката, тя ще го скъса, но после парчетата ще отидат в радиаторчето на климатика, което вече е по лошото.

Последна промяна от brad4edat на Съб 08 окт 2011 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пет 07 окт 2011 8:50

Колега, проблема ми е познат - имах го този шум, при мен наподобяваше даже на леко мелене и пукане. Карах си така без да му обръщам внимание, докато един хубав ден се качвам в пасатора, тръгвам и след известно време забелязвам, че нямам никакво парно или клима, няма мигачи и чистачки. Оказа се изгорял клеморед и освен това изхабени втулки на клапите. Така че може би е по-добре веднага да я закараш да я погледнат, за да не стане като при мен. Макар че не е сигурно дали проблема с клемореда има връзка с клапите на климата - просто споделям моята история.

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Нед 09 окт 2011 9:55

Колеги проблема е отстранен моторчето е докосвало в дунапренчето сега всичко е наред :)

Върни се в “Passat”