altanivan написа:...4 и 5 са много слаби.Особено при по-голям наклон 5-та скорост колата ми е толкова зле... Някой да ми даде съвет каква кутия да търся .. просто много се изнервям като пътувам на дълги разстояния и ми се наложи да изпреваря някой :X
така като чета си за автоматик. няма ръчна кутия която да ти допадне. Трябва да има нещо да сменя предавки вместо теб.
другия вариант е да караш само на 3-та или 4-та. Пиша ти го напълно сериозно. Като сложиш къса кутия, после ще ревеш пък що ти гори много и става неприятно за каране от 100км/ч нагоре, да не говорим за по-високоскоростно по магистрала.
и последно АФЕ кутията на 3000 оборота на 5-та върви със точно 113км/ч при оригинален размер гуми, на 4000 е със 151км/ч!!! Останалото е грешка в скоростомера.
единия ми пасат е с такава пф мотор, и имам още 2 кутии за донори, ползвал съм някои предавки за вр5-цата, така че афе го познавам много добре. Средна кутия е, нито дълга, нито къса. Перфектно подбрана е за колата, макар че на мен пък 5-та ми идва малко къса, ама на този пасат ме мързи да я преправям