Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
damian d
Автомобил:
Двигател:

Re: Моят Б3 1990, вече и GT

Мнениеот damian d » Вто 26 юли 2011 16:05

stefan4o написа:Най-добрият вариант, както някой спомена по-горе - топъл въздух. Тествано но моите брони, които бяха посивели. Стаха чисто черни и ефектът е много по-траен, от всеки един препарат :beer

:да: Пробвано и от мен. Ефекта е като нови. :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 05 окт 2011 10:47

Здравейте колеги, от доста време не съм писал, но си работя по колата. Та да споделя, това лято ходихме на море за втори път с приятелката с Пасат-а - герой :Mr Green Fun , стигнахме без проблеми, но имаше впоследствие такива, но после ще кажа и за това. Като цяло отпуската ни я прекарахме в почивка и пътуване в България, около 2500 километра за две седмици. Ето няколко снимки от там:

Изображение

Изображение

Във Варна валя един брутален дъжд, събуждам се и гледам колите на улицата до и над номерата във вода - мале изтръпнах! Даваха по БТВ за този квартал, цялата улица наводнена и смачкани коли от дървета, да еВа и моя късмет Ходихме да видим първо на един познат Ц2-ката, пълна с вода, неговата кола и тя...естествено и при мен имаше, предимно на мястото за краката, отзад дясно, а мокета беше мокър и джвакаше! :bishop Няма да Ви казвам как се чувствах, все пак друг град, трябваше да тръгваме след няколко дена абе ужас. Първо махнахме останалата вода посредством няколко метода - кърпа и купичка :Mr Green Fun и не я палих 2 дена, оставих я да изсъхне малко.

Изображение

След като се реших да я запаля...такъв гаден звук, толкова вода изкара от ауспуха, че 2 дена я карах във Варна и бях като лейка mhihi , можеше да се проследи откъде съм минал :cry: , но после се оправи.

Изображение

Тръгнахме си за Плевен, маслото чисто, двигателя работеше супер и нямаше последствия от наводнението. Последва миене на двигателния отсек, че май никога не е бил мит, а и беше необходимо предвид следващите придобивки:

Преди:
Изображение

Изображение

След:
Изображение
:banana

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 05 окт 2011 11:02

Последва ревизия на газовата, нов колмплект Landi Renzo платна и филтри, беше крайно наложително, предвид идващият зимен сезон а и според баща ми, не е била пипана газовата последните 5-6 години, когато колата е била негова :beat_butt2 И както той ми каза - който има брада, ще си купи гребенче mhihi

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето и следващите придобивки, които толкова много исках - благодарение на колеги от форума :обичам ви :

Киче/кора под капака от VR6, ей сега вдигнах 5 коня :Mr Green Fun
Изображение

Тестово поставена, но иска малко да се стегне
Изображение

Поставен вече и калъфа за акумулатора, преди нямаше как с цялата тази мръсотия

Изображение

Кутия и филтър за купето, че ми писна всякакви семена и въртолетчета да ме удрят в лицето като се пусне вентилацията в колата :Mr Green Fun

Изображение

Засега ще изчакам със снимките на другите джанти, искам да ги пусна, когато са напълно готови и боядисани - сега са към крайния етап. И има още неща, но малко по-нататък...
Поздрави колеги! :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 12 окт 2011 12:19

Изображение

И живот и здраве тази седмица в края с други джанти, странични мигачи и подобни глупости... :Mr Green Fun

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Сря 12 окт 2011 12:27

Защо не сложиш някое по-хубаво крайно гърне (ремус :Mr Green Fun ) :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 12 окт 2011 12:46

Ами честно да си кажа го обмислям колега, но тънката част според мен е, че хем трябва да е нещо малко по-масивно от това, но пък и да не е в другата крайност някой кюнец от кораб пък и обобено на 1,8 моногаз :Mr Green Fun. Наистина би било хубаво малко да се промени гледката отзад, ще разгледам и ще видя какви алтернативи има. Сегашното си е оригинално като модел и е на 2 или 3 години мисля, няма една точица или ръжда и вади сравнително плътен звук, на моменти включвам аларми на други коли mhihi .

Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Мнениеот ivchoforever » Сря 12 окт 2011 16:24

Много добре са станали стоповете,ама след филтъра за купе следава и климатик или климатроник да насадиш :wink:

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Сря 12 окт 2011 17:19

Все Пассат тунери се събрахме тука :Mr Green Fun .Ивчо е прав трябва след филтъра да има троник и слагай Гирлинг-а и отзад не се стискай mhihi !Стоповете са станали уникални :bowdown Продължавай така и за напред.Следя темата с голям интерес :beer

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 12 окт 2011 17:36

Как постигна ефекта с стоповете?

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 12 окт 2011 22:23

nokiangage написа:Изображение

И живот и здраве тази седмица в края с други джанти, странични мигачи и подобни глупости... :Mr Green Fun

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
didko_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko_91 » Чет 13 окт 2011 15:51

Да и аз искам да дадеш информация за стоповете. Как с какво ги направи и така нататък. :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 13 окт 2011 16:25

Супер, няма проблем да споделя, то всъщност трябваше още като качих снимката да обясня ама бях толкова развълнуван :Mr Green Fun
Та взех рекламно трансперантно червено фолио с размер 17 см на 1 метър от една агенция, почистих стоповете и леко с едно макетно ножче се изрязва по края - хубаво по самата фуга до черната пластмаса. Самото фолио издържало на слънце, не избелявало и също издържало на атмостерни условия - така казаха от агенцията, ще видим. Облепих само оранжевия мигач и белите светлини за заден ход, не исках да облепям габаритите и стоповете за да не им намалявам отразяващата способност, но както се вижда тук на тази снимка почти няма разлика.

Изображение

Да си призная десния мигач седи малко по-тъмен, но това е защото е бил пукнат от доста време(то и на снимките по-напред в темата се вижда разликата) и има някаква мръсотия вътре, но тези дни само да спре да вали ще я почистя. Много ме притесняваше когато се ползва мигача да не свети някой мъжки цвят mhihi , но учудващо свети кърваво червено и то с обикновените бели крушки. Вчера с колегата iliankocov ги тръкнахме с малко паста, така и така бяхме само двамата на среща на форума и сега лъщят на дъжда. Цена на фолиото - 5 лева :shock , сега стоповете са тестови ако мога така да кажа, скоро ще си ги направя още по-добре, защото от много близко може да се види, че не са 100% перфектни и като знам, че по-добре може да стане...няма как да не го дооправя!

Определено лично на мен много си ми харесва и не бих върнал оранжевото, пък дано някой ден доживея за оригиналната Хела :bishop
Ред ис дъ ню ориндж :Mr Green Fun
Изображение

Поздрави на всички... :beer

Потребителски аватар
didko_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko_91 » Чет 13 окт 2011 17:13

Евалата много добре са станали. И обяснението е доста изчерпателно, Значи Илянчо ще го чакам да помогне малко да направя мойте стоковите така, че тъмната хела мисля да я сваля малко за зимата да променя визията :063:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 13 окт 2011 17:28

didko_91 написа:Значи Илянчо ще го чакам да помогне малко да направя мойте стоковите така

Тамън вчера си говорехме, че и той има едни от Г2, които иска да попромени...
Сега остана да измисля визията за страничните(тези в калниците) - дали бели или червени, все пак приемам предложения. love.vwclub

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 13 окт 2011 18:29

купи си направо готови черни ,не си струва заниманието ,а и 100% ти давам ,че въобще няма да ти хареса как се правят страничните мигачи с фолио mhihi

Върни се в “Моят Volkswagen”