Здравейте колеги имам следните 2 проблема с пасата б5 98година
1.Температурата на охл. течност много трудно достига 90градуса. при каране под 18-20 градуса на времето движики се с 60-70 та дори и 80км/h едвам се отлепя стрелката от чертичките(тези дето са по нагасто)Как мога да разбера какъв е проблема?
Четох из форума рових се и намерих, че може би е термостат.Как да установя обаче това нещо без да правим излишни гимнастики от сорта на разглабяне излишно?
2.Имам теч от някаде на антифриз.На около 7-10 дена изтича по около 700 до 1000мл.Дали има вероятност това да е водна помпа, и ако да дали пак се разглабя предницата както при смяна на ролки и ремъци?Нека ако е имал някой следният проблем да пише какво е било.Или пък възможно ли е някое съединение да е за подмяна?
Моля за съдействие!Поне да си направя сам огледа да знам точно какво е, че аман от пишман майстори!!!
Благодаря предварително за помоща на отзовалите се!!!
Теч на антифриз + недостигане на 90 градуса на пасат Б5 98г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч на антифриз + недостигане на 90 градуса на пасат Б5 98г.
1.Можеш да разбереш по темепературата на входяюия и изходащия от радиатора маркучи.При студен двигател /първите 3-4 мин на работа/, ако входящия в радиатора маркуч запо1ва да затопля, наяи термостата или го няма или постоянно е отворен.
2.колкото до теча.... Провери си топлообменника. Ако при смяната на масления филтър се е разхлабила закрепящата му гайка е възможно да прониква антифриз в маслото, но тогава пък ще е повишено нивото или ще е пресечено.
2.колкото до теча.... Провери си топлообменника. Ако при смяната на масления филтър се е разхлабила закрепящата му гайка е възможно да прониква антифриз в маслото, но тогава пък ще е повишено нивото или ще е пресечено.
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1995
- Контакти:
Здравей колега, имах същия проблем с температурата, последните няколко дена бяха кошмарни, колата не заграваше, а тръгнали да спускам по наклон .... студ, проблема се оказа в термостата, смених го и сега вече не се налага да се увивам като танкист и температурата не мърда от 90.
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Искам да попитам и аз нещо, свързано с въпроса на колегата. Вчера покарах около 40-50 км. при което забелязах, че температурата ми така и не се качи над 80 градуса. Времето беше доста неприятно - студено, ветровито, леко преваляваше... Погледнах за течове на антифриз - нивото в казанчето е нормално. Въпроса ми е трябва ли да ме притеснява, че температурата не достига 90 градуса или такова отклонение е незначително?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Vasko Veselinov написа:Искам да попитам и аз нещо, свързано с въпроса на колегата. Вчера покарах около 40-50 км. при което забелязах, че температурата ми така и не се качи над 80 градуса. Времето беше доста неприятно - студено, ветровито, леко преваляваше... Погледнах за течове на антифриз - нивото в казанчето е нормално. Въпроса ми е трябва ли да ме притеснява, че температурата не достига 90 градуса или такова отклонение е незначително?
Спокойно...в нормите си...и аз съм така

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Напротив, не е нормално за повече от 10 км да не се достигнат 90* (по стрелката на таблото). Явно термостатите не ви затварят плътно.
- drago_tr
Ако не го натискаш,караш само по равно и е с включено парно...ще загрее друг път до 90 градуса в случая на колегата. 

Последна промяна от drago_tr на Пон 17 окт 2011 17:42, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
1. Никога не натискам незагряла кола
2. Не включвам парното докато не загрее
- drago_tr
gr_kanev написа:1. Никога не натискам незагряла кола
Така съм съгласен. Ето от тук идва разминаването ни...аз паля и веднага си пускам парното.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги отново.Така да започна с това, че проблемите са решени.И така оказа се малкото зло:
1. Разхлабени скоби на съединенията на охл. течност.Слава богу.
- до тук добре!
2. Сменихме въпросния термостат, сложиха Wahler отварящ на 87* поне така пишепе на него.Цена - 40лв незнам как вървят цените на тези термостати но за едно парченце желяцо и пружина с упл. ми се стори бая нека някой ако има представа да каже как са цените.-И до тук добре смениха го и сега парно по баир по нанадолну си има и колата ис е на 90*
Появява се обаче следният проблем
1.Колата е на метан. с инжекцион
2.Не превклиучва на метан далго време , имам чуството, че е направена от големия краг като вдигне температура там чак тогава превклиучва.Нека някой да помогне ако може ако не да ме извиняват админите ще пиша и другаде.
1. Разхлабени скоби на съединенията на охл. течност.Слава богу.

2. Сменихме въпросния термостат, сложиха Wahler отварящ на 87* поне така пишепе на него.Цена - 40лв незнам как вървят цените на тези термостати но за едно парченце желяцо и пружина с упл. ми се стори бая нека някой ако има представа да каже как са цените.-И до тук добре смениха го и сега парно по баир по нанадолну си има и колата ис е на 90*

Появява се обаче следният проблем
1.Колата е на метан. с инжекцион
2.Не превклиучва на метан далго време , имам чуството, че е направена от големия краг като вдигне температура там чак тогава превклиучва.Нека някой да помогне ако може ако не да ме извиняват админите ще пиша и другаде.
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
drago_tr написа:Ако не го натискаш,караш само по равно и е с включено парно...ще загрее друг път до 90 градуса в случая на колегата.
За настъпване я настъпих, но парното беше надуто на макс. Тези дни ще пробвам без парно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги. Пасата ми е 1999г. 1,8Т и го имам от 4 години. Независимо от сезона и незевисимо от стила на каране винаги ми е поддържал 90 градуса. по пр.Шипка и нагоре и надолу винаги държи 90 гр. зиме лете- няма значение. Така, че drago_tr не си прав. Термостата нали е затова да ги държи тези 90гр. което е нормално. Преди две седмици смениха накрайника където е монтиран температурния датчик(защото от там протече антифриз). В сервиза нямаха оригинален и ми сложиха такъв за два датчика като единия отвор го затапиха. Сега температурата ми падна с едно деление т.е. с около 22градуса.
и температурата взе да зависи от скоростта с която карам... Извън града е около 70гр. а в градско движение около 80гр. Защо така се получи немога да си обясня. Дали се е обазувала въздушна тапа някъде- нямям идея, но това не е нормално.

- drago_tr
1.8т не е ли бензин...аз говоря за дизел...има разлика
При нашите пасати....дизели...ако се пуснеш от Шипка надолу по нанадолнището до ниското, в това студено време температурата ще е паднала поне с 50 градуса, защото просто няма никакво горене в мотора....борд компютъра показва 0.0 разход....няма как да не истине
Тая тема е дъвкана многократно...разтърсете се и прочетете. Но това което пиша е от собствен опит.
И аз така като колегата се бях пищисал ,защо по нанадолнище ми пада температурата и веднага си казах...нов термостат....да ама не е от него...просто направията на тоя модел дизели им е такава...КПД-то им е голямо при малък разход на енергия
Но в закючение само едно мога да кажа от какво съм разочарован...от както го карам тоя дизелов пасат умрях от студ...предишния Б3 1.8ми 90 кончета бензин....имаше велико парно и загряваше за норматив...а за този си иска доста повече километри да покараш за да ззагрее....с две думи...за градско и къси разтояния осибенно зимата не става

Тая тема е дъвкана многократно...разтърсете се и прочетете. Но това което пиша е от собствен опит.
И аз така като колегата се бях пищисал ,защо по нанадолнище ми пада температурата и веднага си казах...нов термостат....да ама не е от него...просто направията на тоя модел дизели им е такава...КПД-то им е голямо при малък разход на енергия

Но в закючение само едно мога да кажа от какво съм разочарован...от както го карам тоя дизелов пасат умрях от студ...предишния Б3 1.8ми 90 кончета бензин....имаше велико парно и загряваше за норматив...а за този си иска доста повече километри да покараш за да ззагрее....с две думи...за градско и къси разтояния осибенно зимата не става

колеги аз имам следния проблем антифриза ми изчезва на 10 дни и доливам около 1л и имам парно само когато е на вентилатор. Гледал съм маслото но то си е добре къде да търся проблема.Термостата е сменен.С газ съм но от съединенията съм ги стегнал на всякъде.Къде да търся проблема
Забравих да напиша модела на колата ПАСАТ б4 1,8 90кс

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
tiho3 написа:Забравих да напиша модела на колата ПАСАТ б4 1,8 90кс
Наведи се под колата и се огледай за течове!!!Защото това си е бая теч..
При мен беше водна помпа-вчера я смених,минах с малкия дявол-само корпуса 35лева!