минах през огромна локва. пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

минах през огромна локва. пасат Б5

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 17:34

Колеги не съм предполагал че тая кола ще мине през локва до нивото на фаровете, нито угасна , нито придърпа.Просто се наложи да мина , нямаше от къде. Ама бая страх си беше..
Единственото което стана ,че ми се втвърди педала на спирачките и почти нямаше спирачки , но май когато се поотече водата и поизсъхна спирчаките се оправиха , не светна АБС-а и си работеше нормално - пробвах го.

Имате ли идея ,защо се е втвърдил педала след като минах през водата и след това се оправи???
Просто за инфо..

Последна промяна от Marto_VN на Пон 17 окт 2011 19:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Re: Пасата е кораб :) :) :)

Мнениеот orbital » Пон 17 окт 2011 17:39

Marto_VN написа:Имате ли идея ,защо се е втвърдил педала след като минах през водата и след това се оправи???
Просто за инфо..

Колега и моят педал се втвърди днес и на всичкото отгоре сигурно ми приплъзва ремъка на хидравликата защото от време на време волана става тежък , това само при пороен дъжд.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 17:45

Видя ли какво става на околовръстното до светофарите на МЕИ-то от там минах , бахти локвата направо :mrgreen: голяма ужасия е днес.
Сигурно е от мокрото , дано нямаме проблеми после ...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 17 окт 2011 17:52

orbital написа:
Marto_VN написа:Имате ли идея ,защо се е втвърдил педала след като минах през водата и след това се оправи???
Просто за инфо..

Колега и моят педал се втвърди днес и на всичкото отгоре сигурно ми приплъзва ремъка на хидравликата защото от време на време волана става тежък , това само при пороен дъжд.

Сътова с ремъка не е добре ....трябва да се внимава като се минава през големи локви. Лошото е че не може само него да натегнеш :banghead: На В3 си беше на отделен ремък и като се получи такова нещо си го натягаш и си ок...а тукаааа :banghead:

Последна промяна от drago_tr на Пон 17 окт 2011 17:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 17:53

orbital написа:
Просто за инфо..

На мен само спирачките , но сменях ремъците и т.н. преди 1000 км. може би затова не ми е станал твърд волана... минах на 1-ва с 20 км/ч - без да намалям (поне така знам че се прави...)
На теб тече ли ти вода в купето ,че на мен много гадно капе по малко на краката на предна дясна седалка , видях го днес точно където свършва кората под жабката капе леко...
минало ли ти е такова чудо през главата - само за акъл да дадеш дето се вика.. (отпушил съм всички канали за отчане отпред под стъклото ..

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 17 окт 2011 17:57

Виж там дупките за оттичането при акумулатора да не са затлачени....

Последна промяна от drago_tr на Пон 17 окт 2011 18:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 17 окт 2011 17:58

при мен се намокри някакъв кабел и педала на газта увисна. карах с 20км/ч на 1200об до работа. след 4ч явно изсъхна и сега е 6 точки. ама навън е вода до шия и такъв вятър..

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 17:58

drago_tr написа:
Marto_VN написа:
orbital написа:
Просто за инфо..

На мен само спирачките , но сменях ремъците и т.н. преди 1000 км. може би затова не ми е станал твърд волана... минах на 1-ва с 20 км/ч - без да намалям (поне така знам че се прави...)
На теб тече ли ти вода в купето ,че на мен много гадно капе по малко на краката на предна дясна седалка , видях го днес точно където свършва кората под жабката капе леко...
минало ли ти е такова чудо през главата - само за акъл да дадеш дето се вика.. (отпушил съм всички канали за отчане отпред под стъклото ..

Виж там дупките за оттичането при акумулатора да не са затлачени....

Ами имаше една точно под него оня ден я отпуших, други има ли там? (оная под сервото съм я отпушил също)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 18:00

vw_golf_4_tdi написа:при мен се намокри някакъв кабел и педала на газта увисна. карах с 20км/ч на 1200об до работа. след 4ч явно изсъхна и сега е 6 точки. ама навън е вода до шия и такъв вятър..

Направо ужасия, добре че има Ток :mrgreen: да "бичи" климатика :)

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 17 окт 2011 18:00

Дупките са 2...едната е под сервото другата е под акумулатора

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 17 окт 2011 18:15

Колеги, като минавате през водни препятствия,преценете много добре дълбочината на водата и височината на въздушния ви филтър.Ако не сте ходили на офроуд състезания, отидете да видите какво става, когато мотора засмуче вода.Мотовилките излизат като карикатура изкривени :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 17 окт 2011 18:32

и няма да е зле също така да преосмислите малко цитатите...
не е приятно. :twisted:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 17 окт 2011 18:58

Като се намокрят дисковете (барабаните) е естествено да нямате спирачки известно време :D !
И аз съм минавал с Голфа през такава локва , че през вратите потече вода и се вдигна ниво около 5 см в купето :) , после миришеше на блато известно време . Добре че беше лятото . Обаче като зная Пасата какви стелки , какви кечета има по пода , до другата есен едва ли ще изсъхне ако влезе вода вътре :mrgreen: !

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 17 окт 2011 19:28

Колеги не че критикувам или още по-малко се заяждам ама тази тема май отива към петъчен спам в неправилния раздел, нека автора и преосмисли какво има да пита, защото така структурирана тема със заглавие: пасата е кораб :):):):):). Конкретно не е мястото в тоя раздел, на практика какво им пука на 90 000 потребители, на най-популярния автофорум в момента в Б-я ти откъде си минал днес по околовръстното.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 19:29

milmar написа:Като се намокрят дисковете (барабаните) е естествено да нямате спирачки известно време :D !
И аз съм минавал с Голфа през такава локва , че през вратите потече вода и се вдигна ниво около 5 см в купето :) , после миришеше на блато известно време . Добре че беше лятото . Обаче като зная Пасата какви стелки , какви кечета има по пода , до другата есен едва ли ще изсъхне ако влезе вода вътре :mrgreen: !

С таз разлика , че уплътненията ми на вратите не са от тензух и отдолу цялата е със заводсто покритие, против ръжда и вода-грам водица не влезе вътре
може без злорадстване нали...

Върни се в “Passat”