PASSAT B5 Поява на силно свирене при пълен завой на ляво

Техническа и сервизна информация за Passat
monikatsekina
Автомобил:
Двигател:

PASSAT B5 Поява на силно свирене при пълен завой на ляво

Мнениеот monikatsekina » Пон 17 окт 2011 18:41

Моля за помощ, ако някой разбира... ето и ситуацията..
След смяна на дясно каре ( от страната на пътника ) се появи лек, дразнещ шум. След като изминахме около 150 км, изведнъж се появи много силен, хрипащ шум. След като двигателя изстина, шумът пак стана лек... В сервиза, в който ремонтарихаме колата преди, отричат да има връзка с карето. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля пишете... или ако някой може да препоръча добър сервиз за пасати.. :?: :?:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: PASSAT B5 Поява на силно свирене при пълен завой на ляво

Мнениеот bachest » Вто 18 окт 2011 16:00

По принцип гумите много обичат да свирят в крайните маневри наляво и надясно, особено ако и подаваш газчица. Освен сходимостта и наклона на колелетата има и още един важен параметър, който тези на реглажа, къде не знаят, къде знаят но не могат, къде ги мързи да го гласят - сходимост в завой. Когато завиваш, вътрешното колело завива повече и погледнато отпред, колата се "разкрачва" за да завие нормално. Няма връзка със смяната на карето, но не изключвай и гумите/реглажа като виновник за свиренето.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 18 окт 2011 20:00

bachest написа:По принцип гумите много обичат да свирят в крайните маневри наляво и надясно, особено ако и подаваш газчица. Освен сходимостта и наклона на колелетата има и още един важен параметър, който тези на реглажа, къде не знаят, къде знаят но не могат, къде ги мързи да го гласят - сходимост в завой. Когато завиваш, вътрешното колело завива повече и погледнато отпред, колата се "разкрачва" за да завие нормално. Няма връзка със смяната на карето, но не изключвай и гумите/реглажа като виновник за свиренето.

Точно това си е реглажа на предница, а колко да завиват колелата автомобила сам си ги наглася посредством лостова система.

Каре е, външно май. Но как де се определи кое е - не знам. По принцип щом завиваш на ляво е ляво каре, на дясно- дясно каре. Това е само теорията.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 18 окт 2011 23:46

velinsl написа:Точно това си е реглажа на предница, а колко да завиват колелата автомобила сам си ги наглася посредством лостова система.

Не си прав. Параметъра е регулируем. И едва след това - "лостова система си ги наглася".

mbanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mbanov » Съб 22 окт 2011 19:59

тва е проблем при пасатите аз имах същия самоче на б5.5
тва е ролката на алтернатора дето ремъка се движи по нея отивай и я сменяй
аз я сменявах в англия 20 паунда за ролката и 15 за смяната
абе изобщо супер тънко минах.даже ми сложиха ролка с 5 канала ми не с 4 и вече 20000 километра никъв проблем

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 27 окт 2011 11:52

Да не би да е разхлабен ремъка, задвижващ помпата на сервото....., защото както се споменава при студен двигател шума е по слаб

Върни се в “Passat”