Пасат Б5 - Фарове с лупа. Дайте съвет, впечатления?
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Пасат Б5 - Фарове с лупа. Дайте съвет, впечатления?
Фаровете са Депо с лупа/прочетох доста факти тук,то колкото добри толкова и лоши/.Надявам се,че колегите които са с този модел ще се отзоват. Искам да знам техните впечетления от каране,добре ли светят и т.н.Благодаря предварително.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Фарове за Пасат Б5.Дайте съвет,впечатления?
депото по принцип ги правят петък следобяд ,но отвънка няма да си личи , важното е да е тънкажно
- Apokaliptiko
Това е ясно,че няма да е Хела.Но дали ще свети?Или ще я караме на свещи?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Ако сложиш ксенон (което направо си е задължително на тия тунУнК фарки) - ще свети.
Иначе ще мъждикаш като средновековна каляска с лоени фенери...
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
не че разбирам мн , но каква е разликата между лупа и обикновен фар (нов) освен че има бели черти
- yarek
- Двигател: AJM 2000
Според мен не дей да се лъжиш с тия свещи. Дори и ксенон да сложиш ефекта пак няма да е такъв както при фабричните фарове.
- treniora
- Автомобил: Passat 3B5
- Двигател: AJM
е не са като хелла, ама светят по-добре от изгорелия рефлектор и матиралото стъкло(пласмасово) 
Остроумен си, но май в случая не е достатъчно.....

ChimeyJimmey написа:Ако сложиш ксенон (което направо си е задължително на тия тунУнК фарки) - ще свети.
Остроумен си, но май в случая не е достатъчно.....

- feikot
- Двигател: AFN AVG
Аз съм с такива.Ако искаш на ЛС,питай нещо по-конкретно,защото много е разисквано за тия фарове,даже тема пуснах (няколко) преди да ги купя.Бях страшно много очарован от една чисто нова А8ца,как светеше и живеех с мисълта,че и моите ще светят така.Топки.Ако имаш пари дай за Хела.Вярно,че единия е колкото комплекта на Депо,но знаеш защо ги даваш.
Но аз не бих купил Хела.Няма смисъл да дам 15%+ от колата,за фарове.Ще ти кажа и защо.Защото ДЕПО-то,свети горе долу на 75% от Хелата.Сравнявах.
Забрави да ги караш с обикновени крушки.То даже и няма да можеш,защото са D2R цоклите,което е само ксенон.Ако вземеш Н7 цокли,още повече ще си го набуташ,защото те са правени не в петък следобед,ами в час по трудово.Ще се обоснова.Идеята им е,да правят реплики на оригиналните фарове,един вид заместител на оригиналния,за това има и ейнджъл,девил,скукарджъ и таласъм айс.Те са ако искаш шукар.Иначе,ако си с оригиналния фар и искаш да смениш единия примерно (ПТП) купуваш ДЕПО.Един вид,са като съветските маймунски оръжия.Едните са по-калпави от другите.
За светенето,светят,светят си много хубаво даже.Аз останах разочарован,защото очаквах ефекта на А8цовите и се узъбих,като не беше така.Слагаш ксенон 5000К на лупата и спи града.Аз имам и на дългите и до сега,който се е качил да се вози по тъмно,всеки казва - "Ехее,много светят тия фарове" или "Твоите фарове,много хубави бре".
Със старите,не бяха изобщо пожълтели или потъмнели.С Осрам крушки,еми аз ако не пусках дългите по тъмно,нищо не виждах.Особено ако е роснало или вали.А и визията коренно се променя.
Съвета ми е,ако си решил,купувай,вземай и ксенон,такъв какъвто ти казах,задължително реглаж (поне 2-3 пъти) при пункт за ГТП или СБА и жасай.
Минусите-губиш си халогените и ако имаш каско,ще ти изплатят рефлекторен фар.Аз съм много доволен,защото сравнявам по на един приятел БМВто,като и той ги смени с Депо неговите,моите светят по-хубаво,лупата е по-голяма и пръскат по-добре светлината.Да поясня,че неговите са Н7
.
Но не очаквай,да се вижда,все едно са фабрични с ксенон.
ПС Даже мисля,че тия фарове светят по-добре от фабричните на Шкода.Мое мнение
Но аз не бих купил Хела.Няма смисъл да дам 15%+ от колата,за фарове.Ще ти кажа и защо.Защото ДЕПО-то,свети горе долу на 75% от Хелата.Сравнявах.
Забрави да ги караш с обикновени крушки.То даже и няма да можеш,защото са D2R цоклите,което е само ксенон.Ако вземеш Н7 цокли,още повече ще си го набуташ,защото те са правени не в петък следобед,ами в час по трудово.Ще се обоснова.Идеята им е,да правят реплики на оригиналните фарове,един вид заместител на оригиналния,за това има и ейнджъл,девил,скукарджъ и таласъм айс.Те са ако искаш шукар.Иначе,ако си с оригиналния фар и искаш да смениш единия примерно (ПТП) купуваш ДЕПО.Един вид,са като съветските маймунски оръжия.Едните са по-калпави от другите.
За светенето,светят,светят си много хубаво даже.Аз останах разочарован,защото очаквах ефекта на А8цовите и се узъбих,като не беше така.Слагаш ксенон 5000К на лупата и спи града.Аз имам и на дългите и до сега,който се е качил да се вози по тъмно,всеки казва - "Ехее,много светят тия фарове" или "Твоите фарове,много хубави бре".
Със старите,не бяха изобщо пожълтели или потъмнели.С Осрам крушки,еми аз ако не пусках дългите по тъмно,нищо не виждах.Особено ако е роснало или вали.А и визията коренно се променя.
Съвета ми е,ако си решил,купувай,вземай и ксенон,такъв какъвто ти казах,задължително реглаж (поне 2-3 пъти) при пункт за ГТП или СБА и жасай.
Минусите-губиш си халогените и ако имаш каско,ще ти изплатят рефлекторен фар.Аз съм много доволен,защото сравнявам по на един приятел БМВто,като и той ги смени с Депо неговите,моите светят по-хубаво,лупата е по-голяма и пръскат по-добре светлината.Да поясня,че неговите са Н7

Но не очаквай,да се вижда,все едно са фабрични с ксенон.
ПС Даже мисля,че тия фарове светят по-добре от фабричните на Шкода.Мое мнение

- Apokaliptiko
Историята е следната,фаровете са на една кола която ще се продава,моите/сегашните/фарове са оригиналните,та я година съм си ги смъквал и 2 дена само жулих,нагласих си ги,полировка станаха целуфан,ама вече се вижда от вътре се е коризирал материала и на стъклото и на рефлектора/малко ама ми вади нервичките/.С тях съм и съм с ксенон 55 вата,регулиране и всичко ама хората срещу мен се дразнят и на мен ми е кофти.На дъжд също кофти.И така и така колата ще се продава и моя човек казва взимай ги,а са на 5 месеца с мигачите с крушки на тях,с ксенон на дълги и къси.Просто няма смисъл да оставя колата в такъв вид,така и така я продава,поне да остави нещо за мен/говоря от приятелска гледна точка/.И специално към Фейкот,прочетох доста от темата ти,и лично се надявах да се включиш в сегашната.Това е че няма да дам и един лев за тях просто слагам регулирам и си карам.Надявам се на още мнения по темата.Благодаря Ви все пак Колеги.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти да не мислиш, че като сложиш фарове с лупи и ксенон ще виждаш перфектно на мокър асфалт? Абсолютно няма такъв шанс понеже светлината на ксенона е в по-скоро белия спектър (4300+ К) докато при халогенните лампи е до около 4000К, т.е. при вторите малко жълтее, сравнено с ксенона. Аз дори с лупи и халоген на мокро нямам кой знае каква видимост на асфалта, при положение, че лупите са ми висок клас, пък представям си тези китайци...
Моето лично мнение е - не си махай оригиналните фарове, за да ги смениш с тези. Не искам да ангажирам никого с него, просто го споделям 
Ако нямаш възможност да си монтираш фарове за мъгла, зимния период слагай стандартна халогенна, или мисля имаше една на Осрам Allseason крушка, за да имаш по-добра видимост на мокър асфалт.
Погледни в гаража ми тези грозните жълти фарове за мъгла, които сложих лятото. Когато е мокро и вали с лупите и халогенните им крушки не се вижда много добре. Като пусна тези жълти грозотии, разликата в осветеността е очевадна. При първа възможност ще снимам и ще покажа
Майка ми реве, че й били слаби фаровете (ама може и от годините да е вече
), та трябва да й мисля конфигурация. Колата е Б5.5, там късите са с лупа, но има и фарове за мъгла. За мъгла може да й забия едни жълти лампи, а горе някой от топ-моделите халогенни на Осрам. И ето готов подарък за Коледа 

Ако нямаш възможност да си монтираш фарове за мъгла, зимния период слагай стандартна халогенна, или мисля имаше една на Осрам Allseason крушка, за да имаш по-добра видимост на мокър асфалт.
Погледни в гаража ми тези грозните жълти фарове за мъгла, които сложих лятото. Когато е мокро и вали с лупите и халогенните им крушки не се вижда много добре. Като пусна тези жълти грозотии, разликата в осветеността е очевадна. При първа възможност ще снимам и ще покажа

Майка ми реве, че й били слаби фаровете (ама може и от годините да е вече

- feikot
Хич не се и замисляй в така представени обстоятелства.Мятай ги и качвай снимки.
- Apokaliptiko
Надявам се всичко да се получи,доста добре и да бъда доволен от светлината в тунела
Специални благодарности на Фейкот.

- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Нищо не губиш земай ги,щом приятел ти ги дава аванта..
И снимчици да видим как са легнали.

- feikot
Apokaliptiko написа:Надявам се всичко да се получи,доста добре и да бъда доволен от светлината в тунелаСпециални благодарности на Фейкот.

vaskoto1 написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ае, е така се изкарвало бирата...

А ако за твое успокоение,ако искаш да снимам няколко снимки ? Така и така обещах на тренера.
- Apokaliptiko
feikot написа:Apokaliptiko написа:Надявам се всичко да се получи,доста добре и да бъда доволен от светлината в тунелаСпециални благодарности на Фейкот.
Ще си позволя да цитирам един доста добре познат мембър на фв форума
vaskoto1 написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ае, е така се изкарвало бирата...
![]()
А ако за твое успокоение,ако искаш да снимам няколко снимки ? Така и така обещах на тренера.
Благодаря,ще съм ти задължен,и черпнята остава за мен.