Колеги, за тези от вас, които имат Пасат, като моя, само да напомня да си проверят гумените маншони под акумулатора и под спирачната течност. Днес проверих моите. Бяха плътно запушени и имаше малко езеро под акумулатора. Когато ги отпуших, изтече към 7-8 литра вода.
За да стигнете до маншона, който е под акумулатора, трябва да махнете капака на въздушния филтър на купето, внимателно да приплъзнете акумулатора и да го извадите. После с някаква пръчка внимателно отпушвате. Другият маншон е под кръглия съд, в който е спирачната течност. Може да се достигне и без да махате акумулатора. Напипва се с ръка, не се вижда.
Б5 - проверете си отводнителната система !
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Б5 - проверете си отводнителната система !
Аз тия маншони, които са на дупките, още като ги видях и ги изхвърлих веднага 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
chakarov написа:....
За да стигнете до маншона, който е под акумулатора, трябва да махнете капака на въздушния филтър на купето, внимателно да приплъзнете акумулатора и да го извадите. После с някаква пръчка внимателно отпушвате. Другият маншон е под кръглия съд, в който е спирачната течност. Може да се достигне и без да махате акумулатора. Напипва се с ръка, не се вижда.
Аз пък лично си го отпушвам без да махам акумулатора, прекалено сложно ми се струва. Махам кората на мотора и бъркам с ръка одолу. Някъде около рейката се пада отворът.
Е, за Б 5.5 става въпрос де
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
drago_tr написа:Аз тия маншони, които са на дупките, още като ги видях и ги изхвърлих веднага
+1Няма маншон няма проблем

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема не е в маншона,а в това че някой го мързи един път в годината да почисти листата и боклуците.
Да, на последния такъв Пасат който видях акумулатора плуваше във вода след отваряне на капака. Да не говорим за други бели, които могат да станат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да добавя, че има и едно тясно каналче, което минава под кутията на компа в предната част, което трябва да се почисти със свинска опашка, защото от там се одводнява пространството при жилото на капака.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Истината е че специално тук инженерите са дремали, според мен. Изчистил съм ги тези канали и въпреки това става аквариум.
След силен дъжд или веднъж на две семици подсушавам тези места с кърпа с цел да не стане гаф. Но общо взето е мизерна работа.

След силен дъжд или веднъж на две семици подсушавам тези места с кърпа с цел да не стане гаф. Но общо взето е мизерна работа.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
PagocmuH написа:Проблема не е в маншона,а в това че някой го мързи един път в годината да почисти листата и боклуците.
Не ме мързи колега,като махнах маншоните сложих малко силикон под кутията на компа и под кутията на филтъра за купето.
След това извадих гадния комфорт модул

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато колата се поддържа правилно,такива проблеми няма.
Каквото и да си говорим за наводнения,рибки и аквариуми смисъл няма.

Каквото и да си говорим за наводнения,рибки и аквариуми смисъл няма.

- drago_tr
За сега най-доброто решение, което аз съм предприел е тези маншони на дупките се махат, купува се от някоя морга кора(в случая аз взех една от ауди А6 и с маллко преправяне стана) която предпазва и закрива отсека от листа, шумки и тем подобни...и от тогава проблеми нямам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това с кората е добра идея, колега колко ги дават по моргите тия кори, то сигурно и от Б5,5 може да се преправи.
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
drago_tr написа:За сега най-доброто решение, което аз съм предприел е тези маншони на дупките се махат, купува се от някоя морга кора(в случая аз взех една от ауди А6 и с маллко преправяне стана) която предпазва и закрива отсека от листа, шумки и тем подобни...и от тогава проблеми нямам.
Аз се утрепах да си търся такава кора, но така и не намерих. Къде във Варна или Шумен може да има? Обиколих всички автоморги във Варна, горе на Кайсиева градина, но навсякъде ми казаха, че нямат. Имам чувството, че свалят стари части, чистят ги и ги пускат по магазините, като нови.
- drago_tr
mili 75 написа:Това с кората е добра идея, колега колко ги дават по моргите тия кори, то сигурно и от Б5,5 може да се преправи.
Взеха ми 30 лева за тази от аудито. Да от В 5.5 ще е по-добре....става направо оргиналдъ...ама трудно се намират