Пасат Б5 - Фарове с лупа. Дайте съвет, впечатления?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Пасат Б5 - Фарове с лупа. Дайте съвет, впечатления?

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 18 окт 2011 12:16

Фаровете са Депо с лупа/прочетох доста факти тук,то колкото добри толкова и лоши/.Надявам се,че колегите които са с този модел ще се отзоват. Искам да знам техните впечетления от каране,добре ли светят и т.н.Благодаря предварително.
Прикачени файлове
4447_m2.jpg

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Фарове за Пасат Б5.Дайте съвет,впечатления?

Мнениеот sportul » Вто 18 окт 2011 17:46

депото по принцип ги правят петък следобяд ,но отвънка няма да си личи , важното е да е тънкажно

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 18 окт 2011 17:50

Това е ясно,че няма да е Хела.Но дали ще свети?Или ще я караме на свещи?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 18 окт 2011 20:29

Ако сложиш ксенон (което направо си е задължително на тия тунУнК фарки) - ще свети.
Иначе ще мъждикаш като средновековна каляска с лоени фенери...

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Вто 18 окт 2011 20:40

не че разбирам мн , но каква е разликата между лупа и обикновен фар (нов) освен че има бели черти

Потребителски аватар
yarek
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 18 окт 2011 20:50

Според мен не дей да се лъжиш с тия свещи. Дори и ксенон да сложиш ефекта пак няма да е такъв както при фабричните фарове.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Вто 18 окт 2011 21:16

е не са като хелла, ама светят по-добре от изгорелия рефлектор и матиралото стъкло(пласмасово) mhihi

ChimeyJimmey написа:Ако сложиш ксенон (което направо си е задължително на тия тунУнК фарки) - ще свети.
Иначе ще мъждикаш като средновековна каляска с лоени фенери...

Остроумен си, но май в случая не е достатъчно..... :dummy:

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 18 окт 2011 21:20

Аз съм с такива.Ако искаш на ЛС,питай нещо по-конкретно,защото много е разисквано за тия фарове,даже тема пуснах (няколко) преди да ги купя.Бях страшно много очарован от една чисто нова А8ца,как светеше и живеех с мисълта,че и моите ще светят така.Топки.Ако имаш пари дай за Хела.Вярно,че единия е колкото комплекта на Депо,но знаеш защо ги даваш.
Но аз не бих купил Хела.Няма смисъл да дам 15%+ от колата,за фарове.Ще ти кажа и защо.Защото ДЕПО-то,свети горе долу на 75% от Хелата.Сравнявах.

Забрави да ги караш с обикновени крушки.То даже и няма да можеш,защото са D2R цоклите,което е само ксенон.Ако вземеш Н7 цокли,още повече ще си го набуташ,защото те са правени не в петък следобед,ами в час по трудово.Ще се обоснова.Идеята им е,да правят реплики на оригиналните фарове,един вид заместител на оригиналния,за това има и ейнджъл,девил,скукарджъ и таласъм айс.Те са ако искаш шукар.Иначе,ако си с оригиналния фар и искаш да смениш единия примерно (ПТП) купуваш ДЕПО.Един вид,са като съветските маймунски оръжия.Едните са по-калпави от другите.

За светенето,светят,светят си много хубаво даже.Аз останах разочарован,защото очаквах ефекта на А8цовите и се узъбих,като не беше така.Слагаш ксенон 5000К на лупата и спи града.Аз имам и на дългите и до сега,който се е качил да се вози по тъмно,всеки казва - "Ехее,много светят тия фарове" или "Твоите фарове,много хубави бре".

Със старите,не бяха изобщо пожълтели или потъмнели.С Осрам крушки,еми аз ако не пусках дългите по тъмно,нищо не виждах.Особено ако е роснало или вали.А и визията коренно се променя.

Съвета ми е,ако си решил,купувай,вземай и ксенон,такъв какъвто ти казах,задължително реглаж (поне 2-3 пъти) при пункт за ГТП или СБА и жасай.

Минусите-губиш си халогените и ако имаш каско,ще ти изплатят рефлекторен фар.Аз съм много доволен,защото сравнявам по на един приятел БМВто,като и той ги смени с Депо неговите,моите светят по-хубаво,лупата е по-голяма и пръскат по-добре светлината.Да поясня,че неговите са Н7 ;).

Но не очаквай,да се вижда,все едно са фабрични с ксенон.

ПС Даже мисля,че тия фарове светят по-добре от фабричните на Шкода.Мое мнение ;)

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 19 окт 2011 11:42

Историята е следната,фаровете са на една кола която ще се продава,моите/сегашните/фарове са оригиналните,та я година съм си ги смъквал и 2 дена само жулих,нагласих си ги,полировка станаха целуфан,ама вече се вижда от вътре се е коризирал материала и на стъклото и на рефлектора/малко ама ми вади нервичките/.С тях съм и съм с ксенон 55 вата,регулиране и всичко ама хората срещу мен се дразнят и на мен ми е кофти.На дъжд също кофти.И така и така колата ще се продава и моя човек казва взимай ги,а са на 5 месеца с мигачите с крушки на тях,с ксенон на дълги и къси.Просто няма смисъл да оставя колата в такъв вид,така и така я продава,поне да остави нещо за мен/говоря от приятелска гледна точка/.И специално към Фейкот,прочетох доста от темата ти,и лично се надявах да се включиш в сегашната.Това е че няма да дам и един лев за тях просто слагам регулирам и си карам.Надявам се на още мнения по темата.Благодаря Ви все пак Колеги.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 19 окт 2011 11:49

Ти да не мислиш, че като сложиш фарове с лупи и ксенон ще виждаш перфектно на мокър асфалт? Абсолютно няма такъв шанс понеже светлината на ксенона е в по-скоро белия спектър (4300+ К) докато при халогенните лампи е до около 4000К, т.е. при вторите малко жълтее, сравнено с ксенона. Аз дори с лупи и халоген на мокро нямам кой знае каква видимост на асфалта, при положение, че лупите са ми висок клас, пък представям си тези китайци... 8) Моето лично мнение е - не си махай оригиналните фарове, за да ги смениш с тези. Не искам да ангажирам никого с него, просто го споделям :beer
Ако нямаш възможност да си монтираш фарове за мъгла, зимния период слагай стандартна халогенна, или мисля имаше една на Осрам Allseason крушка, за да имаш по-добра видимост на мокър асфалт.
Погледни в гаража ми тези грозните жълти фарове за мъгла, които сложих лятото. Когато е мокро и вали с лупите и халогенните им крушки не се вижда много добре. Като пусна тези жълти грозотии, разликата в осветеността е очевадна. При първа възможност ще снимам и ще покажа :beer
Майка ми реве, че й били слаби фаровете (ама може и от годините да е вече mhihi ), та трябва да й мисля конфигурация. Колата е Б5.5, там късите са с лупа, но има и фарове за мъгла. За мъгла може да й забия едни жълти лампи, а горе някой от топ-моделите халогенни на Осрам. И ето готов подарък за Коледа mhihi

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 19 окт 2011 20:34

Хич не се и замисляй в така представени обстоятелства.Мятай ги и качвай снимки.

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 19 окт 2011 21:00

Надявам се всичко да се получи,доста добре и да бъда доволен от светлината в тунела mhihi Специални благодарности на Фейкот.

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Сря 19 окт 2011 21:10

Нищо не губиш земай ги,щом приятел ти ги дава аванта.. mhihi И снимчици да видим как са легнали.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 19 окт 2011 22:23

Apokaliptiko написа:Надявам се всичко да се получи,доста добре и да бъда доволен от светлината в тунела mhihi Специални благодарности на Фейкот.

:да: Ще си позволя да цитирам един доста добре познат мембър на фв форума

vaskoto1 написа: eusa :banghead: mhihi mhihi mhihi
ае, е така се изкарвало бирата... mhihi

mhihi
А ако за твое успокоение,ако искаш да снимам няколко снимки ? Така и така обещах на тренера.

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 19 окт 2011 22:37

feikot написа:
Apokaliptiko написа:Надявам се всичко да се получи,доста добре и да бъда доволен от светлината в тунела mhihi Специални благодарности на Фейкот.

:да: Ще си позволя да цитирам един доста добре познат мембър на фв форума

vaskoto1 написа: eusa :banghead: mhihi mhihi mhihi
ае, е така се изкарвало бирата... mhihi

mhihi
А ако за твое успокоение,ако искаш да снимам няколко снимки ? Така и така обещах на тренера.

Благодаря,ще съм ти задължен,и черпнята остава за мен.

Върни се в “Passat”