Polo 6n AFH - Не загрява до 90 градуса, не е термостат.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n AFH - Не загрява до 90 градуса, не е термостат.
Колата е 1.4 16в. Проблема е, че не иска да качи 90 градуса колата в студените дни. Смених термостата, но продължава да не иска да качи температура. Иначе новия термостат си работи няколко пъти, след като съм я карал доста и температурата е около 70 градуса примерно, ходя да пипам тръбата която излиза от термостата и си е студена. А като пусна парно температурата ми пада в крайно ляво положение. Иначе парно има, но може би си втълпявам, че е по-слабо от преди(аз обичам парното да е на макс и знам че това отнема топлина ама чак пък толкова ? ). Онзи ден минах над 150 км извънградско, а стрелката ми стигна най-много до 80 градуса и падна.. а тръбада след термостата ледена ... Та интересно ми е какво друго може да е, не вярвам просто толкова топлина да си дава двигателя....
Четох доста за термодатчик, него не съм го сменял но преди 2 месеца минах диагностика заради други проблеми и не ми даде никаква грешка компа.
Четох доста за термодатчик, него не съм го сменял но преди 2 месеца минах диагностика заради други проблеми и не ми даде никаква грешка компа.
Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 19 окт 2011 20:51, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие
Причина: редактирано заглавие
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Не загрява до 90 градуса, не е термостат.
Това че си сменил термостата не означава че е добър!
Термостата ти е Вернет калорстат , с една дума БОКЛУК. Първо иглата му е дълга и не затваря добре, т.е. върти вода през радиатора винаги второ крачетата му се отварят супер лесно и пружините се разхвърчат.
Купи термостат BEHR или Wahler.
Не слушай старило, слушай патило !!!!
Термостата ти е Вернет калорстат , с една дума БОКЛУК. Първо иглата му е дълга и не затваря добре, т.е. върти вода през радиатора винаги второ крачетата му се отварят супер лесно и пружините се разхвърчат.
Купи термостат BEHR или Wahler.

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
freestyler911 написа:Това че си сменил термостата не означава че е добър!
Купи термостат BEHR или Wahler.![]()
Е д**ба аз смених моя с BEHR миналата зима... И пак имам същия проблем като на колегата, но аз съм сменил може би 5 термостата с капачетата и най интересното е, че винаги са счупени. Не знам решението чудех се дали да сменя цялото термостатно тяло, но не съм го правил(но мисля този път така да направя). BTW от 2 зими съм с този проблем и като загрее на 1 място колата има парно,но след 2-3 минути вече почти не духа топло, много е мъка...А отделно ако направа 1 отсечка температурата също пада... и съответно вече никакво топло...

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вж. тук: http://www.kanex.bg/shop/avtochasti/p/t ... 74kw&ln=bg
2 зими вече съм с такъв, купил съм си и резервен. Аман от ментета.
2 зими вече съм с такъв, купил съм си и резервен. Аман от ментета.
- freestyler911
Аз сложих първо Вернет. Изхвърлих го (със скандал в магазина!) , сложих BEHR четвърта година е ток!
сваля се капачката и се проверява уплътнява ли добре! После се проверява и дали се отваря на време т.е. кога започва да топли тръбата към големия радиатор.
Термостат е проблема , не е друго.
сваля се капачката и се проверява уплътнява ли добре! После се проверява и дали се отваря на време т.е. кога започва да топли тръбата към големия радиатор.

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
На полотата често се разбива пласмасовото легло,където ляга термостата! 

- zografski
Ами често често колко да е често д**ба преди сека зима сменям по 1 и по време на зимата слагам нов - винаги го вада на 2 части и слагам нов и пак съм си без парно и най вероятно пак е счупен пусти термостат... Дали не е по - добре да не взема цялото термостатно тяло с нов термостат, случайно ако има някакви боклуци от някъде... ???
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако двигателя не произвежда достатъчно топлина парното е достатъчно да го охлажда и затова не можеш да вдигнеш 90 градуса. Миналата зима минавах 16км до работа през цяла София и термостата не ми отваряше защото колата не можеше да загрее толкова, че да има нужда от радиатор. В задръстванията двигателя ми работи на празен ход и затова не произвежда достатъчно топлина. Щом на теб и извън града не ти е загряла явно си карал доста бавно и си увеличил парното.
Термостата можеш да го провериш като покараш малко без парно и да му позволиш да загрее двигателя.
Щом долния маркуч ти остава студен преди 90гр значи термостата ти е наред.
Ако термостата не затваря плътно и пропуска малко вода двигателя пак ще загрява трудно, но маркуча трябва поне мъничко да загрее, а ти си писал, че остава леденостуден. Леденостуден ли е или просто е по-студен от горния?
Термостата можеш да го провериш като покараш малко без парно и да му позволиш да загрее двигателя.
Щом долния маркуч ти остава студен преди 90гр значи термостата ти е наред.
Ако термостата не затваря плътно и пропуска малко вода двигателя пак ще загрява трудно, но маркуча трябва поне мъничко да загрее, а ти си писал, че остава леденостуден. Леденостуден ли е или просто е по-студен от горния?
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n AFH - Не загрява до 90 градуса, не е термостат.
Такаа
Значи термостата си ми е BEHR, а мястото, където ми лежи самия термостат, тъй наречения "охлюв" съм го сменял преди година и всичко там е ново та дрънка
няма течове не пропуска термостата. Сега понеже се позагря времето и като карам без парно си вдига 90градуса, но като я опъна по новата част на околовръсното и температурата ми пада до към 70 града. То не че има време да загрее колата, тамън ги вдигне 90 града и съм на околовръсното вече. Колата си работи перфектно и парно си има, така че няма да я пипам, най-вероятно е както прочетох в 1 мнение по-нагоре от това, че парното взима доста жега и затова не загрява до 90. Не знам дали затвяря самия термостат един път като отвори, но и това ще се проверява.

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
аз всяка година преди зимата съм така (имам колата от 2008)...четири пъти сменях термостати и веднъж температърен датчик. Нещата за тази година са наред. Веднъж едния термостат, нямаше и година от както го бях сменил
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
На някои автомобили, има тапи за решетките - зимата да ограничи потока на въздуха. При нашите коли такива неща има ли? Гледам продават някакви кожи, които се слагат в/у предната част на предния капак, ама май са само декоративни.
Да слагаме картони като едно време с москвича?
Да слагаме картони като едно време с москвича?

Всичко е от термостатите колеги. Няма нужда от никакви тапи или картони
При читав термостат и читава охладителна система и при минус 20 градуса навън трябва половера да закрепи на 90 градуса и да не мърда. Ако пускате парното преди да загряла хубаво ще загрее, но малко по-бавно. Но качи ли един път 90 градуса трябва да остане постоянно там стрелката. Това е моето мнение.

- freestyler911
Тава е правилния начин!
Точно "щори" имаше на москвич 8-мак!
Термостатче и капачка читави и нииииищо друго!
Аз съм карал на -16 навън и се трупа лед по колата от движението но е бетон на 90 и не мръдва!
Точно "щори" имаше на москвич 8-мак!
Термостатче и капачка читави и нииииищо друго!
Аз съм карал на -16 навън и се трупа лед по колата от движението но е бетон на 90 и не мръдва!
- zografski
Ами аз вече съм с нов термостат и ново термостатно тяло колеги и вече всичко е наред
Надявам се че повече нерви с парно и термостати няма да имам. BTW оригиналния термостат за полото в порше изток е 41лв без ддс. Не знам но сега разбирам защо другите боклуци (термостати) ги взимам за по 10-15лв и сменям по 2 на зима (не зависимо от марката BEHR мер и т.н.) ...
П.П. По добре оригинално за 41лв от колкото нерви за повече!

Не знам но сега разбирам защо другите боклуци (термостати) ги взимам за по 10-15лв и сменям по 2 на зима (не зависимо от марката BEHR мер и т.н.) ...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”