здравеите колеги пасата ми е б3 1.8MI 92g.Та проблема е следния колата няма парно има но слабо, миналата есен си направих клапите и смених радиаторчето на уреда на таблото не показва не пове4е от 70 градуса от какво моге да е.Някои ако знае нещо моля ви пишете.
днес си измерих температурата на антифриза,термостата отвори на 75-80 градуса а вътре на таблото стрелката излизаше от бялото ,а перката се включи когато стрелката беше на 70 градуса
проблем с парното б3 1.8MI 92 г.
- ilianradev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с парното б3 1.8MI 92 г.
И аз имах същия проблем със стрелката на температурата,колата си загряваше нормално,перката се включваше но на таблото показваше 60-70 градуса,проблема се оказа датчика за температура.Смених го и проблема се оправи.Като начало можеш да замериш с мултицет при каква температура на водата, какво съпротивление ти дава датчика,някъде във форума ги имаше стойностите,а за слабото парно сигурно има въздух в системата,Двата маркуча които влизат в радиаторчето на парното стават ли горещи?
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Re: проблем с парното б3 1.8MI 92 г.
На мен перката ми включва между 70 и 90 градуса по мои наблюдения 85 поне толкова показва на таблото,бил сам я много здраво 85 градуса не може да ги мине перката ми се включва доста често лятото сега също ми се включва но трябва да карам по продължително