Здравейте,
имам проблем , и понеже не мога да си го обясня питам Вас:
Имам теч на спирачна течност (на пипане е като спирачна , пък и нивото ми пада та доливах) от към маховика, долната страна на двигателя. Капе си по капка на минута примерно. Горе около горната помпа и маркучите доколкото успях да видя е сухо.
Някаква идея от къде може да идва този теч ?
Колата е Пасат Б3 комби, 1.8mi, ABS, '92
Прилагам снимки.
Теч на спирачна течност от към маховика ? Б3, 1.8mi, ABS '92
Re: Теч на спирачна течност от към маховика ?
Колега,провери си и долната помпа явно е от нея,няма от къде другаде да тече спирачна течност при маховика.
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Да я проверя имаш предвид да вдигна колата и да погледна долната помпа така ли ? Има ли друга проверка или само визуално.
Това може ли да докара проблеми , в смисъл ако е там при маховика ?
Дали проблема е в уплътнението между помпата и "там където влиза" или е по-скоро проблем с гумички ?
Дали проблема е в уплътнението между помпата и "там където влиза" или е по-скоро проблем с гумички ?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
onion написа:Да я проверя имаш предвид да вдигна колата и да погледна долната помпа така ли ? Има ли друга проверка или само визуално.
Проблемът е в долната помпа на съединителя - тя е закачена с два болта на горната страна на скоростната кутия близо до жилата. Просто изпуска и скоро при натискане педалът на съединителя ще остане долу и няма да се върне (това за информация - да не се чудиш какво става). Помпата вече е изминала предвидения си пробег и е започнала да изпуска. Вариантите са два
- смяна на уплътнения 6-7лв. комплекта и базикане - съмнителен ефект и най-често изкарва месец докато пак протече, като има и издържали с години;
- нова помпа на стойност от 60лв. нагоре (и най-евтината да вземеш може да те изкара повече от най-скъпата - късмет) .
Направи една снимка от горната страна на скоростната кутия, за да е сигурно всичко.

- onion
- R.I.P
Благодаря, отивам да направя снимка от горната страна.
П.П. ето и снимките , според мен изхвърля от тапата на маховика, което осначава че помпата пуска течност на там, това значи че е със заминали гумички нали така ?
П.П. ето и снимките , според мен изхвърля от тапата на маховика, което осначава че помпата пуска течност на там, това значи че е със заминали гумички нали така ?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
onion написа:Благодаря, отивам да направя снимка от горната страна.
Моята беше същата, като цялата история стана за два дена - от протичането докато цялата спирачна течност се изля върху скоростите на път за сервиза (мие се с вода, а не с обезмаслител). Предприемай бързо някакви мерки - гумички или помпа, защото е на косъм да изпусне тотално. Следи нивото да не пада под минимума, за да не обезвъздушаваш и спирачките. Купи си едно шише спирачна течност и доливай докато идеш до сервиза, сменяй по-рядко скоростите (по-малко употреба на съединителя), карай по-бавно (не се знае кога ще свърши течността в казанчето, та да не останеш без спирачки, макар че съединителя взима течност по-отгоре). Умната, късмет и действай бързо!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Без течност няма как да останеш защото горанта помпа взима доста високо от казанчето.Няма смисъл да ходиш до сервиз да си я смениш.Сменя се за има няма 10 мин. отвиваш двата болта които я държат за скоростната кутия и тя е вънка,отвиваш и тръбичката която влиза в нея.Двата болта са 12 или 13 ще те излъжа а тръбичката е 12 така че действай смело.А за това дали да й смениш гумичките саи е твое решение ако искаш пробвай и колкото те изкара все пак нищо не губиш.Аз лично отидох в една автоморга и си взех долна помпа FAG.-20лв.Ако вимаш употребяване я раздвижи на ръка и виж дали се движи гладко.След като я замениш идва момента на обезвъздушаването-наливаш течност до горе в казанчето,един стои вътре и почва да помпи съединителя ,натиска го и го задържа в долно положение и през това време друг отвива пробката на долната помпа,след това затягаш пробката и другият пак помпа и така всичко се повтаря докато не почне да излиза течност през пробката без въздух.П.С-педала на съединителя ще остава долу след каот отвиеш и завиеш пробката и ще трябва да го дърпа с ръка,но след 2-3-4 напомпвания ще се връща сам.Ей това е всичко дано сме ти били полезни. 

- onion
- R.I.P
Благодаря Ви
Лампата за спирачките ми светна преди няколко дена. Купих течност и долях. Загасна. Сега все още не е почнала да свети , което ме води на мисълта че изтича бавно. Течноста за 3 дена е намаляла 2 милиметра примерно.
Имам течност , ще доливам и щадя съединителя докато разреша проблема ! Няма да ходя в сервиз , сам ще си я сменя , сменял съм сам горната и нямам грижи там
Само да питам , има ли уплътнение между помпата на съединителя и кожуха към който се завива ?
Да питам ако случайно знаете само от Пасат б3 ли става такава помпа , ако реша да търся втора ръка ?
Лампата за спирачките ми светна преди няколко дена. Купих течност и долях. Загасна. Сега все още не е почнала да свети , което ме води на мисълта че изтича бавно. Течноста за 3 дена е намаляла 2 милиметра примерно.
Имам течност , ще доливам и щадя съединителя докато разреша проблема ! Няма да ходя в сервиз , сам ще си я сменя , сменял съм сам горната и нямам грижи там

Само да питам , има ли уплътнение между помпата на съединителя и кожуха към който се завива ?
Да питам ако случайно знаете само от Пасат б3 ли става такава помпа , ако реша да търся втора ръка ?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
onion написа:Благодаря Ви
Наистина - лесно се сменя, и най-сложното е обезвъздушаването в цялата работа. Няма гарнитура между помпата и кожуха, а и няма смисъл да има, защото няма какво да уплътнява. Помпите са универсални. На моята (LPR - 60-70лв.) пишеше, че става за корадо, голф, пасат, венто, транспортер, сеат толедо. Не ти препоръчвам да търсиш втора ръка, защото не знаеш на какъв хал е и след ден може да избие, защото е седяла на атмосферни условия и цилиндрите са корозирали малко или много. Ако ще е евтиният вариант по-добре е гумички.
- onion
- R.I.P
ОК , ще послушам и ще сложа гумички.
Някакви трудности ще имам ли , лесно ли се сменят ?
Някакви трудности ще имам ли , лесно ли се сменят ?
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Re: Теч на спирачна течност от към маховика ? Б3, 1.8mi, ABS '92
Преди 3 години имах същия проблем. Първо се развали долната помпа. Подмених я с нова, която тогава струваше 170 лева. Не след дълго горната помпа също реши да ме предава, като изливаше спирачна течност директно в купето - пред шофьорската седалка. Оказа, се че и тя тогава струваше 170, и това ми дойде твърде много. Купих от автоморгата срещу СБА - Велико Търново горна помпа- втора употреба и досега 3 години /около 40 хил. км./ не съм имал никакви проблеми.
- onion
- R.I.P
Горната и аз съм я сменял с втора употреба , преди година и нещо и за сега се държи. Долната мисля да я сменя с нова , а не да се занимавам с гумички.
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Не знам колега, може би си внушавам...но май при мен се получи някаква несъвместимост в системата НОВО-СТАРО. Успех с ремонта!