Здравейте !
Имам Пасат В3 1.8 92г. Преди 2-3 дни сутринта ставам и взимам да паля , но не иска да запали и я пуснах по инерция на скорост след което запали първо на 2 после на три цилиндъра , но до 4 не се стигна, поработи малко и извадих свещите установих че свещта на първия цилиндър е мокра, смених я с чисто нова свещ , но това не оказа никакво значение. След това смених дистрибуторната капачка понеже старата беше нагоряла много, нямаше никаква промяна. Свалям свещта и има ток хвърля искра , но цилиндъра не работи.
Дайте съвет, понеже се опасявам от най-лошото изгорял клапан.
Благодаря предварително ! ! !
Пасат В3 работи на 3 цилиндЪра
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Пасат 2 работи на 3 цилиндара
А случайно така да си сменявал кабели на тази кола НЯКОГА??? 

- sa6o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lubogeorgiev написа:Дайте съвет понеже се опасявам от най - лошото изгорял клапан .
Измери компресията. И аз бях със същите симптоми и ми показа 6 на 1-ви цилиндър... За съжаление изгорелият клапан не е "най-лошото". Аз имах спекани сегменти, и пукнато бутало.
агу има ли , няма ли? код на моторчето ,с кво масло е карана и т.н!може да има неработещи хидрокомпенсатори на този цилиндър?! знае ли човек?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е на газ кара се с кастрол масло. из веднъж се получи това днеска ще я закарам да видим компресията
- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
....глътнал е вода кошника според мен...и то май не малко ...ако е клапан ще пуши синьо от маслото...ама много!!!..така както го обясняваш си е за гарнитура според мен и най-вероятно пълни някой цилиндър с антифриз(вода)...дори може и да са 2 цилиндъра ,щом казваш че не изчиства работата на мотора след като запали...
казваш че има ток ..тогава погледни нивото на охладителната течност дали не е понамаляла ,виж дали не надува маркучите ако успееш да я запалиш.
П.П. ...дано да съм лош пророк ,че ще го разглобяваш доста
..все пак се ориентирай към някой от многото "майстори" в града.
П.П2 ...така и не разбрах запалила ли е след смяната на капачката и свещ-а
казваш че има ток ..тогава погледни нивото на охладителната течност дали не е понамаляла ,виж дали не надува маркучите ако успееш да я запалиш.
П.П. ...дано да съм лош пророк ,че ще го разглобяваш доста
..все пак се ориентирай към някой от многото "майстори" в града.
П.П2 ...така и не разбрах запалила ли е след смяната на капачката и свещ-а
-
- Автомобил:
- Двигател:
Той си пали проблема е , че работи на 3 цилиндара варви си колата но 4тия изобщо не иска да захапе. Мислехме че е от свещите но не е , пак си пали пак върви но на 3 цилиндара
- motofan
Re: Пасат В3 работи на 3 цилиндара
оп
...значи разсъждавам грешно!!!....е значи 100 % ще се сваля главата да се гледа кво става вътре и евентуално надолу в блока...кофти
...така само ще гадаем колега ,няма смисъл.

...така само ще гадаем колега ,няма смисъл.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре я почвам ебахти колата
само да замеря компресията и ако е клапан , че ще отида да питам един майстор пък намерих един пък друг и ще я разглобя смисъл ще и сваля блока да я подготвя пък вече майсторът ще я сглоби и напасне евентуално клапана , Казаха ми че може да са 3 неща клапан , повдигвач или пружина най - добре ще е само пружината и евентуално гарнитура ама ако не е тя просто са много главоболия пък и нямам времето да се разправям ,че понеделник ми се налага да пътувам тъй че ако утре или в други ден нея оправя ще заминава вече в сервиза и ще се режат глави
Ще пиша какво е излязло в крайна сметка

Ще пиша какво е излязло в крайна сметка
- motofan
да ти кажа честно,май не съм (чувал)виждал блокирала или счупена пружина на клапан
....ама не съм и тесен специалист
. Сваляй главата и то ще си каже кво е ,все си мисля че ще има някакъв щум ако блокира повдигач...евентуално(а може и да си изкривил и клапана при паленето)...дерзай смело пък ще си кажеш
Успех!

Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В3 работи на 3 цилиндЪра
Здравейте колеги ;
Разбрах какво й е . 2 изкривени изпусквателни клапана се оказаха.
Оправиха ги и за сега няма проблем. Сменихме гарнитурата и гумичките но да попитам
СЕГА ИМА ЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МИ СЕ ВДИГНЕ РАЗХОДА НА ГОРИВО ПОНЕЖЕ МИ СЕ СТОРИ ЧЕ ГО Е НАПРАВИЛО.
Разбрах какво й е . 2 изкривени изпусквателни клапана се оказаха.
Оправиха ги и за сега няма проблем. Сменихме гарнитурата и гумичките но да попитам
СЕГА ИМА ЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МИ СЕ ВДИГНЕ РАЗХОДА НА ГОРИВО ПОНЕЖЕ МИ СЕ СТОРИ ЧЕ ГО Е НАПРАВИЛО.
- motofan
...няма логика това с разхода да се случи,а разбрахте ли от какво са се изкривили ...щото "смърт без причина няма"???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прехвърлил е бил 2 зъба доста отдавна понеже имаше голям нагар на клапана и при прехвърлянето се е случили понеже не искаше да пали по някога и я палех на скорост ....