Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Мнениеот JOTTO_DEL » Сря 19 окт 2011 23:42

Здравейте, колеги! Имам интерес към този Пасат с точно този двигател + автомат и за това искам вашето мнение. Интересува ме автомата дали е надежден и като цяло двигателя дали е сполучлив? Разхода ако е до 15 градско ме устройва, ако е повече ще се замисля за газова. Много ми харесват тези Пасати и затова съм се ориентиръл към големия мотор, защото почти винаги е с всички екстри, а аз държа най-много на екстрите и интериора на автомобила! Ще съм ви много благодарен, ако можете да ми помогните за избора. Избрал съм 2 примерни обяви, който ми допадат:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=152158095&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxPrice=4001&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine&lang=de&pageNumber=2
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=148496369&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxPrice=4001&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine&lang=de&pageNumber=2

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Мнениеот group® » Чет 20 окт 2011 8:32

Автомобила носи наслада - определено.
Писал съм, но и тук ще спомена:
Почти 100% ще ти се наложи ремонт на автомата в един момент, ако не е правен вече. Просто толкова си му е живота - 200к + км.
Цената на този ремонт е около 2000лв.
Принципно толкова би ти струвало, ако сменяш съединител и маховик на ръчните, което също не рядко.
Ако искаш автомат, това не трябва да те спира, просто при тези коли са си такива цените.
В Смолян е възможно да ти е 15 разхода. Все пак много зависи от това на какви дистанции го караш и как.
Кратки дистанции + малко по-нервен крак и лесно можеш да стигнеш до 18-20.
Извънградско 10-12 в зависимост от стила.
Газов инжекцион за 6 цилиндъра излиза около 1300-1400лв.
Заради 4моушана задължително трябва да си с хубави, еднакво износени гуми - най-добре нови.
Комплекта за всеки сезон при 16ки излиза около 800-1000лв. (ако не искаш да правиш компромиси).
Обслужването е малко над 1000лв.
Мотора го дават много здрав и безпроблемен.
Има си всички налични болежки за модела с вратите и т.н. (писано доста из раздела), но всичко се прави ;)

Обобщавам:
Не е евтино, но возия, комфорт, задвижване, спиране, интериор, визия - струва си поне за мен ;)

Ако има нещо друго питай.

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Чет 20 окт 2011 9:46

Благодаря много за отговора. В профила ми не съм променил местожителството от година и половина живея в Германия и колата ще се кара тук, а не в Смолян! За обслужването няма да правя компромиси и цената на газовата ме устройва. Въпроса ми е дали този мотор е лесен за газифициране? Също и при огледа как да огледам автомата дали е в час, знам по-принцип че не трябва да се усеща като вклячва скоростите, но друго незнам какво да гледам за автомата?

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 20 окт 2011 17:38

В германия ще ти е по-малък, най-малко защото няма тръгни спри пред всяка дупка :lol: (смея се, ама ми се реве).
Автомата не трябва да тече.
Теча поне при мен започваше след като се загаси и преседи малко време.
Появяваха се няколко капки, не е много, но си трябва ремонт, ако не искаш по-сериозни бели.

За газта няма проблеми.
ГИ и спи работата.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 20 окт 2011 21:32

На такива километри като показаните по-хубаво недей...освен ако имаш приятел монтьор който не работи на 50 евро на час...

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Чет 20 окт 2011 22:37

Еми другия вариянт е да търся ръчка ама много ми се иска да е автомат! :roll: Автомата от прословутия мултитроник ли е или типтроник? Почнах да се зачудвам вече! :screwy Преди да се ориентирам към пасата гледах BMW e39 530D + автомат и главно заради 4х4-то се ориентирах към VW, ама вече незнам :roll: Определено ще трябва да тествам въпросния Пасат 2,8V6 4Motion за да видя дали ще ми допадне и тогава ще му мисля! Друго което ме интересува каква е реалната цена този Пасат, защото 4000евро малко ми се виждат за този двигател с тези екстри или бъркам?

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 20 окт 2011 22:59

icoico написа:На такива километри като показаните по-хубаво недей...освен ако имаш приятел монтьор който не работи на 50 евро на час...

Какво му е на показанието?
За 10 годишна кола в този ценови клас, колко искаш да е :roll:
Поне има шанс да са реални :lol:
Пък ти си намери кола в този клас, с тези години на по-малко км и си вЕрвай ;)

JOTTO_DEL
Мултитроник е при братята Ауди. На пасата няма.
При ръчните, както казах, също не си застрахован от ремонт в този ценови клас.
Цената е съвсем нормална. Много време ги гледах преди да взема моя, като бях включил и А6 - толкова си вървят.

За БМВ дилемата не мога да ти помогна ;)
А и са коренно различни автомобили, поне за мен.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 20 окт 2011 23:06

JOTTO_DEL написа:Еми другия вариянт е да търся ръчка ама много ми се иска да е автомат! :roll: Автомата от прословутия мултитроник ли е или типтроник? Почнах да се зачудвам вече! :screwy Преди да се ориентирам към пасата гледах BMW e39 530D + автомат и главно заради 4х4-то се ориентирах към VW, ама вече незнам :roll: Определено ще трябва да тествам въпросния Пасат 2,8V6 4Motion за да видя дали ще ми допадне и тогава ще му мисля! Друго което ме интересува каква е реалната цена този Пасат, защото 4000евро малко ми се виждат за този двигател с тези екстри или бъркам?

Е39 ако е след 2001 междинките 2001 - до 2003 това е горе доло новия команреал дизел !
Аз бих взел Фв лично повече ми харесва на визия ! Тия Е39 ако ще да са 2003 фейсанатите
все едно виждам едно към едно от 1995-6 модела е39 !
А за тоз двигател точно щях да ти кажа за колегата group® понеже онзи ден му разглеждах гаража тук и ми направи вчетеление ,че му е уникален паста с 2,8 в6 4м и може да вземеш препоръки от него ....

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 21 окт 2011 10:26

group® написа:
icoico написа:На такива километри като показаните по-хубаво недей...освен ако имаш приятел монтьор който не работи на 50 евро на час...

Какво му е на показанието?
За 10 годишна кола в този ценови клас, колко искаш да е :roll:
Поне има шанс да са реални :lol:
Пък ти си намери кола в този клас, с тези години на по-малко км и си вЕрвай ;)

Има и такива ,ноооо не на тази цена и обикновено вървят с една година гаранция :) В общи линии хората си продават тези коли на такива километри(и такива пари) поради предстояща подмяна на скъп/и агрегат/и.Логиката е елементарна-никой немец,който наскоро е платил 2-3 хиляди евро за ремонт няма да си я продаде за толкова.В България ремонт на типтроник ако излиза 2000 лева в Германия ще ти вземат минимум толкова само за труда.

За смяна на алтернатор ми взеха едни 225 евро за 4.5 часа труд без фактура в селския сервиз на края на улицата mhihi .

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 12:10

Ясно ми стана, че трябва да внимавам много при огледа и ако се реша трябва да имам едно на ум! Какви са харектеристиките на мотора като ускорение и отговарят ли тези 193к.с. на динамиката? :roll: Като цяло не ме притеснява обслужването ама тоя автомат 1000евро си е доста при положение, че колата струва 4000евро! Благодаря на всички за съветите! :bowdown

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 21 окт 2011 16:06

icoico написа:Има и такива ,ноооо не на тази цена и обикновено вървят с една година гаранция :)

Колега тук не става дума, какво има, а какво е положението принципно.
То имаше и един голф 2 на под 100км (сто, без хиляди :) ), който струваше 5 цифрена сума в евро, но това е съвсем друго.
Такъв автомобил се взима за да се кара (пасата).
Това не е кола за 2км до работа и обратно.

Да може да изпадне нещо от някой маниак, но това, че няма да дадеш 1000евро за скорости в необозримо бъдеще, а ще дадеш няколко пъти по 1000 още при покупката, поставя някои въпросителни :lol:

JOTTO_DEL - качи се и покарай някоя такава кола. Всичко друго е субективни оценки, които могат да те подведат.
И имай едно наум, че автомобилостроенето не е като едно време и при повечето 'съвременни' коли, особено от този клас, са със 'скъпи консумативи' - скорости, съединители с маховик, турбо, дюзи, екута, скъпи датчици и т.н. ;)
Успех!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 21 окт 2011 16:23

Ако цените за ремонт на автоматик и ръчни са идентични, по-добре автомат според мен. Имам същия Пасат, само че е дизел и цените на двете се препокриват общо взето. Леко дори се подразвам защо не взех автоматик, но здраве да е.

Като цени, които е дал груп-а ми се виждат близки спрямо моята. Цената на газовото на 2.8 покрива това на евентуална повреда на турбото при печката.

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 17:20

Знам че всичко е на късмет, не е нова кола за да и е всичко в ред! Ще трябва да покарам и да видя дали ще ми допадне. Благодаря ви за съветите и от началото на 2012 да се надявам да се похваля тук с новата придобивка! Имам още 2-3 месеца да търся автомобил и се надявам да попадна на точната кола!

Поздрави! :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 окт 2011 17:20

Може и да бъда поруган публично за това, което ще кажа. Направило ми е впечатление, че за да караш кола като Б5.5 трябва да имаш винаги закътани едни 1500-2000 лева, които да можеш да изхарчиш във всеки един момент за нея. Маховиче, съединителче, сега колегата казва и автоматик... Вероятно е да бъркам, но има плачещи хора с такива коли, че им се вижда много да отделят такава "колосална" (1500лв.) сума за някакъв ремонт по колата. Ми... и на майка ми й се приплака при смяна на маховик и съединител, ама, преглътна го някак си :Mr Green Fun Кола дето да не се разваля просто няма, особено такава, която се кара постоянно.
Колегата пуснал темата му се видяха много пари за ремонт на скорости, ама пълно щастие няма. На пазара освен Б5.5 се продават и други модели коли с далеч по-евтини части и ремонти по тях. Примерно Пассат Б3 и Б4 :beer

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 21 окт 2011 17:30

stefan4o написа:Може и да бъда поруган публично за това, което ще кажа. Направило ми е впечатление, че за да караш кола като Б5.5 трябва да имаш винаги закътани едни 1500-2000 лева, които да можеш да изхарчиш във всеки един момент за нея. Маховиче, съединителче, сега колегата казва и автоматик...

Прав си много. :beer
Затова са форумите, който се интересува да е наясно с дадения автомобил какво, колко, защо.
Има хора, които просто купуват дадена кола без да се интересуват от нея, дори без да я огледат добре първоначално. Ефекта "уау, много е скъпо" идва след това.

Върни се в “Passat”