теч на хидравлично масло на пасат б5 1.6 98г
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 AJM 2000
теч на хидравлично масло на пасат б5 1.6 98г
колеги от два дена колата почна да губи хидравлична течност и то много бързо. Днеска го напълних до горе (над чертичката максимум и то бая) и докато се прибера в русе от разград някъде 70-80км и маслото ми беше свършила. Моля помагайте не мога да разбера от къде изпуска масло гледах тук там обаче никаде не видях теч. До сега не съм и доливал капка масло от 2 год. преди 2 месеца и сложиха газова уредба и си мисля да не би като са я слагали да са повредили нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: теч на хидравлично масло на пасат б5 1.6 98г
Колега,аз от известно време имам същия проблем.Преди година взе да омаслява маншона и на 2 месеца доливах по 30-60 грама.От 2 седмици теча стана съществен, вече капа на земята.Във форума има много написано. Най вероятно маслото ти се събита в маншона и затова няма теч.Ще избие от веднъж и то май яко. Доколкото вече разбрах от литератрурата - гадничка работа е.Ако имап подходящи условия- гараж може да си ясвалиш и сам.За ремонта има тънкости, доколкото разбрах. Лошото е ,че и да потърсиш помощта на сервиз, май не е лъжица за всеки майстор.Вместо да извърши ремонта, има вероятност да потроши. Така пишат във форума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В този Руски форум е описано със снимков материал, какво ни чака, ако се заемем сами.
http://passat-b5.ru/showthread.php?t=121525 Ако имах гараж щях да се опитам поне. Защото като знам нашите "майстори" в сервизите...
.Но това си е..... даваш колата и каквото стане. А колкото дали има връзка с монтажа на газовата уредба, кой знае?

-
еми аз на мойта кола за 2 дена и сипах 0.5л хидравлично масло пък и никъде не виждам теч
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
hyuseinstr написа:еми аз на мойта кола за 2 дена и сипах 0.5л хидравлично масло пък и никъде не виждам теч
Махни скобичката на маншона и ще видиш.Преди няколко месеца ми излезна ремонта 300 лв.
-
а сега ако продължа да я карам тъй като и сипвам масло дали може да стане по лошо да се повреди хидравликата защото сега не съм вкъщи е ще се прибирам чак след две седмици.
-
колеги от къде мога да си намеря хидравлична рейка употребявана търся в интернет обаче не можах да намеря освен в руските сайтове и някой ако си има представа колко струва нова
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако вземеш втора употреба от морга каква е гаранцията че няма да протече след като сложиш течността? По-добре сваляй твоята и да и подменят уплътненията. Днес свалях моята. Голяма играчка е,но с малко търпение и нструменти стана. Утре я нося на майстор да я ремонтира.
-
Колеги намерих рейка обаче имам един въпрос към вас който разбира може ли да ми каже дали рейките имат нещо общо с двигателя на колата защото рейката която ще я вземам е от дизел. Ще ви помоля някой ако разбира да пише.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма значение дали е дизел или бензин. Хидравличните рейки са няколко вида. Най-добре прочети табелката на твоята. Там пише номер на рейката и тип. Примерно 001002030 - ZF.Буквите са най-важни - това е типа. Табелката се намира от долната страна нарейката. Много добре се чете, когато колата е на канал. В краен случай става и с огледалце и повече взиране.