Теч от преден ляв калник Б5
Теч от преден ляв калник Б5
Здравейте, колеги. От няколко дни забелязвам, че по предния ляв калник на колата има някакъв теч. Съвсем наскоро колата бе на сервиз, смяна на цялата рейка, маншони, носачи. Хидравличното масло беше свършило, доливахме и от него. Дали има нещо свързано и може ли точно оттам да тече хидравлично масло, защото доста наподобява именно нещо такова?
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Re: Теч от преден ляв калник
Уточни къде по калника е теча. Ако сложиш и снимки предполагам , че ще получиш по-компетентни отговори.
Тече все едно предната гума е хвърляла вода напред и тази вода, се стича отвътре на калника,само дето не е вода и не е хвърляно от гумата. По-късно ще сложа и снимки ако мога.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Да не се е спукал някой съд за вода за чистачките ако има такъв в калника!?
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Пипни го и виж какъв цвят има. Легни и огледай маншонът дали е мокър.
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч от преден ляв калник Б5
Колега тече ти течност от казанчето на чистачките
Не е от течността за чистачки, понеже вече съм сложил зимна и тя има особен мирис и цвят, а това е по-скоро светло масло...
Хидравлично масло или моторно от кулера. Едва ли някой освен теб може да види през монитора. Някое масло намалява ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си интерколера ,много е вероятно да се е спукал.Ако е спукан от там тече двигателно масло.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Станимир 45 написа:Провери си интерколера ,много е вероятно да се е спукал.Ако е спукан от там тече двигателно масло.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега 100% е масло от реиката и маншона е пълен с течност ,погледни по пръта на реиката ,като свалите маншона дали няма нараняване или язви от ръжда.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
От рейката,от маншоните - 100%.Я кажи за ремонта,че май натам отивам и аз
- Franto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко последователи на д-р Хаус има в тази тема, направо не можах да се лиша от удоволствието да ви пиша.
Ето как според мен стоят нещата в такава или подобна ситуация:
1. Оглед и опит за запомняне на количеството флуид(антифриз/масло/течност за чистачки/хидравлична течност) задоволяващ нуждите на колата ви.
2. На следващият ден се предприема контра-офанзивна маневра срещу теч от калника - качване на повдигач. И оглед на съдържателите за флуид в опит да се установи от къде липсва.
3. Колата се повдига на достатъчно високо ниво, че да Ви е удобно под нея.
4. Сваля се кората под коша на мотора.
5. Намира се осветително тяло с достатъчно количество кабел че да може да иде под колата.(обикновенно сервизите имат подобни съоръжения). Ако нямате под ръка, може да се задоволите с фенера за водомерите.
6. Визуален оглед за омаслени или влажни петна. Спомняте ли си свалянето на кората от т.4? Е, има голяма вероятност по нея да има петно от теча, което може да ви насчи къде да гледате.
Ако случайно не сте съгласни с плана, който направих за вас, то ще е защото реално отговор на въпроса на колегата няма.
Ето да ви припомня въпроса:
За мен разбирането на "теч ПО калника" не е проблем за колата.
Може да е от чучура на балкона под който спира. Или пък някой съсед да си е почистил котешката тоалетна.
Със същият успех можем да се чудим от къде е попаднала пилешката курешка на задния десен прозорец на колата на сестрата на съседа ми
Ето как според мен стоят нещата в такава или подобна ситуация:
1. Оглед и опит за запомняне на количеството флуид(антифриз/масло/течност за чистачки/хидравлична течност) задоволяващ нуждите на колата ви.
2. На следващият ден се предприема контра-офанзивна маневра срещу теч от калника - качване на повдигач. И оглед на съдържателите за флуид в опит да се установи от къде липсва.
3. Колата се повдига на достатъчно високо ниво, че да Ви е удобно под нея.
4. Сваля се кората под коша на мотора.
5. Намира се осветително тяло с достатъчно количество кабел че да може да иде под колата.(обикновенно сервизите имат подобни съоръжения). Ако нямате под ръка, може да се задоволите с фенера за водомерите.
6. Визуален оглед за омаслени или влажни петна. Спомняте ли си свалянето на кората от т.4? Е, има голяма вероятност по нея да има петно от теча, което може да ви насчи къде да гледате.
Ако случайно не сте съгласни с плана, който направих за вас, то ще е защото реално отговор на въпроса на колегата няма.
Ето да ви припомня въпроса:
kingto написа:забелязвам, че по предния ляв калник на колата има някакъв теч.

За мен разбирането на "теч ПО калника" не е проблем за колата.
Може да е от чучура на балкона под който спира. Или пък някой съсед да си е почистил котешката тоалетна.
Със същият успех можем да се чудим от къде е попаднала пилешката курешка на задния десен прозорец на колата на сестрата на съседа ми