Само се зачудих сега летните как е по-добре - както съм ги свалил и така да ги слагам в килера или по-добре да им изпусна въздуха...
Съхранение на гуми
-
evropeist
- Автомобил:
- Двигател:
Съхранение на гуми
Току що свалих летите джанти с летните гуми и поставих железарките със зимните.
Само се зачудих сега летните как е по-добре - както съм ги свалил и така да ги слагам в килера или по-добре да им изпусна въздуха...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: Съхранение на гуми
Има писано по въпроса, потърси с търсачката.
-
evropeist
- Автомобил:
- Двигател:
има една тема за съхранението на гуми, но има само 1 мнение и не пише дали гумите трябва да се съхраняват напомпани или без въздух, в случай че са на джанти
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Странно и аз не мога да намеря
Имаше няколко теми - за под леглото, за мазето, как да се въртят и много съвети, но уви
едит:
ето една viewtopic.php?f=17&t=3864&hilit=%D1%81%D1%8A%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
Имаше и още, но тази търсачка
Имаше няколко теми - за под леглото, за мазето, как да се въртят и много съвети, но уви
едит:
ето една viewtopic.php?f=17&t=3864&hilit=%D1%81%D1%8A%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
Имаше и още, но тази търсачка

-
evropeist
- Автомобил:
- Двигател:
да и аз тази намерих.
След дълго търсене намерих и още една и там пишеше за съхранението на зимните гуми.
Дали важат същите правила обаче и за летните
п.п. Няма сайт с толкова тъпа "търсачка" като нашата
Едит: Пффффффф ето я: viewtopic.php?f=1&t=41537&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
предполагам и летните гуми с джантите да ги слагам в килера, без да ги изпускам
След дълго търсене намерих и още една и там пишеше за съхранението на зимните гуми.
Дали важат същите правила обаче и за летните
п.п. Няма сайт с толкова тъпа "търсачка" като нашата

Едит: Пффффффф ето я: viewtopic.php?f=1&t=41537&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
предполагам и летните гуми с джантите да ги слагам в килера, без да ги изпускам
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Не ги изпускай. Мятай ги така, някъде на тъмно и влажно и си готов! 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Дашо написа:Не ги изпускай. Мятай ги така, някъде на тъмно и влажно и си готов!
И това става!
Мойте ги мятам на тавана, покривам ги с найлон, и няма проблем до лятото! Само не им изпускай въздуха!
Препорачително е гумите да са легнали на земята! Всяка самостоятелна, да не са една върхо друга, шот тежеста понася последната гума!
Не че по-друг начин неможе, може ма трябва да въртиш гумите, когато са прави за да не се изкривят!
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да им изпускаш въздуха, директно ги мятай у мазето с чувалите в изправено положение една до друга!
По този начин няма да се изкривят, просто няма тежест, която да носят!
Би трябвало да нямаш проблем да ги държиш напомпани и една върху друга, но това в случай, че мястото ти е кът.
Преди да ги зазимиш ги измий хубаво, най-вече от вътрешната страна на джантите. По този начин като ти ги балансират напролет ще получиш перфектния баланс. Пак тогава си смени вентилите, защото стареят и си ти!
По този начин няма да се изкривят, просто няма тежест, която да носят!
Би трябвало да нямаш проблем да ги държиш напомпани и една върху друга, но това в случай, че мястото ти е кът.
Преди да ги зазимиш ги измий хубаво, най-вече от вътрешната страна на джантите. По този начин като ти ги балансират напролет ще получиш перфектния баланс. Пак тогава си смени вентилите, защото стареят и си ти!

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Гуми без джанти - прави.Гуми с джанти напомпани и легнали. http://dragonflybg.8.forumer.com/a/_post14.html
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Айде само да не плюете търсачката, а вместо това да се научите да я използвате, става ли? 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
А защо не трябва да им се изпуска въздуха? Аз моите се чудих как да ги държа и накрая ги изпуснах за да не стоят под напрежение. Има ли някакво логично обяснение да стоят напомпани?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Има. Като стоят напомпани е по-малък шансът за деформация. Предтави си ги оставиш за половин година нейде, наредени една върху друга 4 гуми. Тая дето е най-отдолу, питаш ли я как се чувства, да я мачкат 3 гуми тежащи колкото нея. Бордовете на зимните гуми са по-мекички от на летните като цяло. 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Ясно, еми значи ще ги напомпя на 2 атмосфери или на 1.5, ще видя. А ако ги намажа с течен парафин, как ви се струва идеята, че в нас имам в изобилие
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Сложи ги на място, дето не пече слънце напомпани на джанти. Това, според мен, е напълно достатъчно.
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:Гуми без джанти - прави.Гуми с джанти напомпани и легнали. http://dragonflybg.8.forumer.com/a/_post14.html
Кратко точно и ясно!Аз ще допълня и още едно условие-в мазето между две бурета с вино е най-добре да ги сложиш,но аз нямам

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”