Б5 - играе индикатора на скоростта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б5 - играе индикатора на скоростта
Здравейте, колата е VW Passat B5 1998 TDI 1,9. От скоро време забелязах, че при движение на колата стрелката на индикатора за скоростта играе с резки движения надясно. това се случва не постоянно а през някакъв кратък интервал от време, дори се забелязва и при движение по инерция примерно колата се движи с 80 км/ч и изведнъж рязко става 83 и пак се връща - това няма как да стане реално при положение че е по инерция. Предполагам че проблема възниква от у-вото което отчита данните но не знам кое е то.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кое е устройството, което отчита скоростта на движение
bdyankov написа:Здравейте, колата е VW Passat B5 1998 TDI 1,9. От скоро време забелязах, че при движение на колата стрелката на индикатора за скоростта играе с резки движения надясно. това се случва не постоянно а през някакъв кратък интервал от време, дори се забелязва и при движение по инерция примерно колата се движи с 80 км/ч и изведнъж рязко става 83 и пак се връща - това няма как да стане реално при положение че е по инерция. Предполагам че проблема възниква от у-вото което отчита данните но не знам кое е то.
леле как се обърках.....
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
на скоростите има датчик,предполагам електрически
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.На скоростната кутия трябва да има импулсен датчик и да е свързан с кабел към таблото,така става отчитането на скоростта.Най вероятно имаш някъде не добро контактуване (това е според мен)нека колегите да изкажат мнение и евентуално да те напътят къде точно се намира тоя датчик на скоростната кутия.
всички нови автомобили оборудвани с ABS системи ,скороста им се измерва чрез датчиците в ABS и сигналът се обработва от неговия ЕБУ и тогава се подава на таблото!това е принципът . но тук за оборудването на колата не е писано нищо!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rudoni написа:всички нови автомобили оборудвани с ABS системи ,скороста им се измерва чрез датчиците в ABS и сигналът се обработва от неговия ЕБУ и тогава се подава на таблото!това е принципът . но тук за оборудването на колата не е писано нищо!
Абе не е точно така според мен.АБС-а смята скороста на всяко колело поотделно(ако си в завой примерно) скоростите на колелата са различни,като средно-аритметично ли ще ти подаде скоростта.Аз имам АБС,но в таблото си влиза жилото и скоростта се отчита отделно от АБС-а.
какво жило в Пасат Б 5 ?там всичко е електроника! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм писъл че става въпрос за Б5,а за кола която има АБС(нали това е твоето твърдение,че от АБс-а заминава сигнала за скоростта).В моя случай колата е Б4
Датчика е на скоростите(диференциал),ако не е със жило.
Тия за АБС са за друго.
Проблема вероятно е механичен в таблото.
Тия за АБС са за друго.
Проблема вероятно е механичен в таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема не е чак толкова във въпросното трепване на стрелката а в това, че когато се вкл. cruise control това нещо се мултиплицира в рязко моментно придърпване на колата което е много неприятно. С две думи зададената скорост която се поддържа е в пряка зависимост от показанията на въпросния датчик, където и да се намира.
Откачи и включи всички букси на ск.кутия(все ще го уцелиш).Може би е такъв:
- Прикачени файлове
-
- phpThumb_generated_thumbnail.jpeg (2.21 KиБ) Видяна 620 пъти