Най-бързия голф във вселената Vs Община Пловдив - 1:0

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Най-бързия голф във вселената Vs Община Пловдив - 1:0

Мнениеот Stoi » Вто 01 ное 2011 21:18

Та миналата година някъде по това време при дъждовно време попадам в дупка на един Пловдивски булевард. Дупка, дупка..май си беше шахта без капак , но понеже беше една голяма локва така и не разбрах. В следствие на взаимодействието на голфа и въпросната дупка се оказва, че съм изкривил две джанти и съответно гумите са разкъсани, а също така предполагаеми щети по окачване. Понеже така и така ми се провалиха ангажиментите решех да се позабавлявам. Ще съдим община Пловдив ! Ако и на вас някой ден при подобна случка ви се "забавлява" стъпките са следните :

1. Обезопасявате "местопрестъплението" като местите колата на безопасно място, пускате аварийки, вадите триъгълници и т.н.
2. Обаждате се на 112 и обяснявате какво е станало и казвате да пратят полицай за да ви направят протокол.
3. Като пристигнат полицаите ще направят протокол. В него ще опишат какво са видяли , а именно щетите по автомобила, обстоятелствата при които е настъпило призшествието. Следете за това дали ще опищат всички щети по автомобила, дали всичко ще е точно записано и най-важното причината за тяхната поява, а именно въпросната дупка или там каквото има на пътя и не му е мястото там. Някой по "умни" полицаи може да ви напише акт, че не сте внимавали или сте се движили с превишена скорост и затова се е стегнало до инцидента. Тази акт много лесно ще падне в съда. Запишете възраженията си в него, а именно това, че на пътното платно е имало непредвидимо препятствие и е нямало как да го избегнете, и също така, че сте се движили със скорост по правилник.
4. Добре е след това да се обадите на адвоката си или да намерите такъв. От там нататък той ще ви обясни стъпките и той поема нещата. При мен етапите бяха следните:
- отиване до сервиз където да ви направят протокол за това какви са щетите и колко ще струва тяхното пълно остраняване. Материаяли, части и труд.
- Прави се снимка на всяка една щета която по-късно ще се приложи и използва в съда.
- Добре е да имате (да си намерите) свидетел , който да потвърди какво е видял.
- Прави се ексептиза от вещо лице.

След това се чака дата за дело. На самото дело обикновено се разпитва свидетеля . На моето дело от общината дори не изпратиха свой представител и адвокат. Работата е ясна :) На дело едва ли ще ви разпитват. Може би ще разпитат едниствено свидетеля ако имате такъв. След като мине делото се чака решението. То отнема може би месец. Ако излезе решение във ваша полза се чака още 1-2 месеца за да ви дадат паричките от общината. При мен целия процес от събитието до получаването на парите отне около година :) Wellcome :drunk

P.s Благодарности на Nero :) :applause:

Изображение

Изображение

Последна промяна от Stoi на Вто 01 ное 2011 21:40, променено общо 1 път.

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Re: Най-бързия голф във вселената Vs Община Пловдив - 1:0

Мнениеот malinakis » Вто 01 ное 2011 21:24

евала колега :bowdown

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Вто 01 ное 2011 21:28

Добре де, сумата, за която си осъдил общината държавна тайна ли е? Просто ми е любопитно дали си е струвало труда и нервите...

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 01 ное 2011 21:29

:applause:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 01 ное 2011 21:32

zdravko написа:Добре де, сумата, за която си осъдил общината държавна тайна ли е? Просто ми е любопитно дали си е струвало труда и нервите...

При мен на 100% се покриха разходите. А който не го гризе съвестта и може да спи спокойно с малко хитрост може да излезе и доста на печалба, но не това е идеята !

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 01 ное 2011 21:34

в крайна сметка ще кажеш ли с каква сума те обезщетиха?
иначе евала ти че имаш нервите да се занимаваш

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 01 ное 2011 21:36

Е това е...радвам се като чета такива неща в които виновника си е получил заслуженото...но най-лошото е че тия пари с които са ти платили, са от нашите джобове. Затова аз съм за персонална отговорност....директно от заплатката на чиновника виновен за състоянието на въпросната шахта :012:

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 01 ное 2011 21:39

zdravko написа:Добре де, сумата, за която си осъдил общината държавна тайна ли е? Просто ми е любопитно дали си е струвало труда и нервите...

ДА хубаво искаш да се похвалиш ама поне го направи както трябва то ако е за 100 лв по добре да не си хабя нербвите.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 01 ное 2011 21:43

а защо ти плащаш разходите? :shock

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 01 ное 2011 21:44

Авторът може да не иска да споделя сумата. Това е негово решение и трябва да се съобразите с него.
Идеята на темата е друга.
Спрете да дълбаете в това!

Евала за желанието да се бориш. :да:
Дано повече хора така подхождат и може да започнем да караме по нормални пътища.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 01 ное 2011 21:47

Zerga3GT написа:

ДА хубаво искаш да се похвалиш ама поне го направи както трябва то ако е за 100 лв по добре да не си хабя нербвите.

При мен на 100% се покриха разходите. А който не го гризе съвестта и може да спи спокойно с малко хитрост може да излезе и доста на печалба, но не това е идеята !

Цел: Покриване на щетите на 100% и осъждане на община Пловдив. Не виждам никакво хвалене в поста си, а просто споделям опит.
Ако всеки започне да ги съди и дори за 5 лв. повярвай ми пътищата ще са в съвсем друго състояние. Докато всеки се отказва просто защото няма да си струва за 100 лв и няма да има "келепир" ще си стоим в това положение вовек и веков.
Моля да не ме питате повече за пари !!!

Последна промяна от Stoi на Вто 01 ное 2011 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 01 ное 2011 21:49

LILO&STICH написа:а защо ти плащаш разходите? :shock

Не ги заплащам аз. Общината заплаща и разноските по делото възлизащи на 400 лв. Аз плащам само някаква държавна такса 4х лв..

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 01 ное 2011 21:55

Stoi написа:При мен на 100% се покриха разходите. А който не го гризе съвестта и може да спи спокойно с малко хитрост може да излезе и доста на печалба, но не това е идеята !

Цел: Покриване на щетите на 100% и осъждане на община Пловдив. Не виждам никакво хвалене в поста си, а просто споделям опит.
Ако всеки започне да ги съди и дори за 5 лв. повярвай ми пътищата ще са в съвсем друго състояние. Докато всеки се отказва просто защото няма да си струва за 100 лв и няма да има "келепир" ще си стоим в това положение вовек и веков.
Моля да не ме питате повече за пари !!!

Ни е сигурно че ще се оправят пътищата по вероятно ще е да сменят закона.
Хубаво си направил. От моя край хиляди левове се направиха с фиктивни кучета и шахти по твоя начин.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 01 ное 2011 21:59

Zerga3GT написа:Хубаво си направил. От моя край хиляди левове се направиха с фиктивни кучета и шахти по твоя начин.

Всичко е възможно.
"Сега всеки ден, Всеки час, Навсякаде има Матриал" - Тодор Живков

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 01 ное 2011 22:02

Zerga3GT написа:по вероятно ще е да сменят закона...

Хахаха, това няма как да стане, защото означава да сменят един от основните принципи в правото за непозволеното увреждане.
Не само общините, и държавата трябва да се съди за вреди. Всеки трябва да търси правата си до дупка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”