Акция "Светлина" 2011 питане ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Акция "Светлина" 2011 питане ?

Мнениеот golfer » Сря 02 ное 2011 10:17

groznika написа:На мен пък ми писна пернишки голфисти да се опитват да ме прескачат на всеки светофар в София ама не съм заревал за санкции срещу перниканците нали :)

ауеуеееееее!!!
смееш ли? mhihi

..пред гоуфо всички са бавни
пред винкело всички са равни..

он топик:
Проблема при заслепяващите най-често е направилното поставяне на крушката
най-вече Н1 или Н7.
Тъпо, но факт.
Как успяват да я набутат идея нямам, но на няколко коли само с поставяне в правилната позиция и нещата заспиват.
Също така при опитите да я сложат наобратно със зверски натиск се изваждат щипките на рефлекторите от "ябълките" на болтовете за регулиране на фара.
После върти колко искаш... :(

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 02 ное 2011 10:19

Не знам само, как ще се процедира с колите с дясна дирекция? Ще се спират ли от движение? Да не говорим, че има хиляди с обърната генерация, а не сменени фарове. :evil:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 02 ное 2011 10:22

golfer написа:
..пред гоуфо всички са бавни
пред винкело всички са равни..

Аз за тва си траем. Ще ме удари с винкело и ше избега с голфо преди да съм се усетил да му противодействам... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 02 ное 2011 10:26

hooligans написа:А дано вече има и спрени от движение коли, със сложен ксенон на нормални фарове :bowdown

Жорка ти си най големия хеитър :D шегувам се разбира се
1.Аз не мога да разбера, заради това, че примерно едно 30% от хората сложили си ксенон са решили да ги вдигнат до небесата трябва всички, който караме с ксенон и са ни регулирани фаровете да ни санкционират? Нали затова плащаме по 35 лв. за преглед ако не са ни регулирани фаровете да ги регулира!!! Да имам ксенон, на стар рефлекторен фар, но са ми регулирани карам ги 3 години и половина и до сега никога не са ми присветвали, че заслепявам някой ! По нашите Страшни улици като вали ксенона е единственото което ми е помагало да не си направя гумите и джантите на зарчета :banghead:
2. Ако фара ми е с ксенон + лупа, сложена допълнително, това пак ли го прави "нефабричен"???

3.Другото което не мога да разбера какво е това глоба от 20 до 150! Това е от до е само един инструмент за рекет, защото господин полицая по своя собствена преценка на високообразован съдия, решава дали на моята кола да и прасне 20 или 150 лв. акт!!! Другото кой от вас знае как се работи с уреда за измерване на фаровете, е аз знам ама вие знаете ли, и как ще разберете, че не ви ментят?? Още една основа за корупция !

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 02 ное 2011 10:37

Да имам ксенон, на стар рефлекторен фар, но са ми регулирани карам ги 3 години и половина и до сега никога не са ми присветвали, че заслепявам някой !

Твоите може и да са добре, но на други колеги въобще не е така (включително и моите, когато бяха с ксенон на рефлектор, затова при първа възможност инвестирах в лупи, понеже дори и след правилен реглаж имаше неприятни отблясъци).
Освен неправилното регулиране, проблемът, поне който на мен ми боде очите буквално, е че лупите са доста по-малки като площ на излъчваната светлина и не заслепяват чак толкова. Има разлика дали ще погледнеш срещу прожектор или мощно фенерче, нали?

bbboiko2004 написа: 2. Ако фара ми е с ксенон + лупа, сложена допълнително, това пак ли го прави "нефабричен"???

За съжаление го прави нефабричен. Ненапразно европейците са измислили двете изисквания с миенето и автоматичното регулиране. Има доста логика в тях:
1. Като вали дъжд силната светлина, пречупвана през капчиците по фара (ако има такива, де) я разсейва доста приятно и все едно имаш оребрено стъкло. Другото нещо реално съм го виждал - първия път като монтирах фарове с лупи и ксенон се наложи да карам след тирове през зимата - в първия тунел, в който влязох въобще нямаше осветеност пред мен. Слизам на първата бензиностанция и какво да видя - фаровете ми мръсно-бели от разни луги и т.н... Е ако имаше пръскачки надали щеше да е така...
2. Автоматичното регулиране доста помага да не се заслепяват отстрещните като се срещате на върха на изкачване, примерно. Аз в такива случаи почти винаги, когато имам възможност, понеже нямам автоматично регулиране, снижавам ръчно фаровете, за да не преча на отсрещните.

Напоследък доста се чудя дали да не инвестирам поне в машинката за миене и дали изобщо има смисъл, ако другата година тръгнат да сменят закона спрямо европейския.

П.п. Ако тръгнеш така из някои части от Европата, мисля че директно те спират и те водят в сервиз да си купиш оригинални фарове...

П.п. Нерегламентирани са спрямо европейските закони, спрямо нашия май си е регламентиран, стига интензитета на светлината и реглажа на фаровете да са в нормите (които не ги знам какви са)...

Последна промяна от slimmer на Сря 02 ное 2011 11:09, променено общо 3 пъти.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Сря 02 ное 2011 10:45

А за пуснати фарове за мъгла няма ли да спират? Предните не пречат толкова много, ама ги пускат със задните.. и като застана зад някой нощем, особенно на дълъг път, направо включвам дългите! То не се търпи! :beat_butt2

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Сря 02 ное 2011 10:51

Съвсем нормално е колегите, които имат нефабрични ксенони да са недоволни. От друга страна са прави и другите участници в движението, защото постоянно ни заслепяват с някакви самоделки. Лошото е, че пак почваме отзад напред. Трябва всичко да се регламентира в наредба или закон, защото пак ще има "а сега кво праим". Дано само тези проверки да не са седмица две.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 02 ное 2011 10:59

Това са си живи хранилки, докато не направят читав закон.

Вчера един господин с Голф 4 с ксенон си беше забил фаровете да светят точно пред бронята. Личеше си определено, че човека се е постарал да светят много ниско.

В следващия момент зави покрай блока ми и отблясъците стигаха почти до втория етаж. maikomila

Та не знам кой се е изнежил и кой не и кой реве като госпожица... дали водачите с фабрични фарове или с добавен ксенон...

Аз шофирам в 90% от случаите през нощта. Предпочитам го заради слабия трафик и спокойното каране. Не мога да кажа, че всеки втори ме заслепява, но определено има множество дразнещи индивиди! Просто се надявам да намалеят, макар че с тия акции тип хранилка не ми се вярва... :|

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 02 ное 2011 11:09

escrime написа:Не мога да кажа, че всеки втори ме заслепява, но определено има множество дразнещи индивиди! Просто се надявам да намалеят, макар че с тия акции тип хранилка не ми се вярва... :|

точно, и не всички от тях са със ксенони, така че тази акция не е насочена само към ксеноните, а изобщо ... и не виждам защо предизвиква толкова вълнение, който е с кофти фарове трябва да ги регулира/оправи/смени. Както е и за всички останали системи по колата. За сега няма нищо конкретно срещу ксеноните.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 02 ное 2011 11:17

VWGT написа:За сега няма нищо конкретно срещу ксеноните.

"Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях", обясни Богдан Милчев и допълни, че Законът за движение по пътищата дава тази възможност.

Аз го тълкувам така: ако не са фабрични - "и ся кво ше праим?"

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Сря 02 ное 2011 11:22

Само на мен ли ми се струва че колата от клипа по БТВ които е на първата страница е с ксенон,406-ца мисля??И проверяват само дали са регулирани фаровете. :hmmmm

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 02 ное 2011 11:58

maxpayne написа:Аз го тълкувам така: ако не са фабрични - "и ся кво ше праим?"

за това което твърди г-на трябва да има конкретен текст в закона/правилника, според който да ти състяват акт, щото се пише съгл. чл, номер от еди къде си, а не щото не са фабрични. Та ако отговарят там на мерките на уреда не могат да ти кажат нищо (засега).

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 02 ное 2011 12:57

Аз не мога да разбера всички ксенонаджии, които обяснават, че никой не им присветва и това 100% значи, че не заслепяват. Аз колкото и да ме заслепяват не съм присветвал на никой, просто не ми се влиза в конфронтации със селяндури (особено след оня селяндур, който ми изскочи с брадва от колата).

Как пък не съм изпитал някаква сериозна нужда от ксенон през живота си :screwy

Потребителски аватар
koki_8899
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koki_8899 » Сря 02 ное 2011 13:17

Някой знае ли къде точно в Дружба можеш да минеш проверка на фаровете ?

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 02 ное 2011 13:21

Може ли да се кара с тези фарове/ с лупи ли са, без лупи ли са?/ + ксенон на късите?
Прикачени файлове
far.JPG

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”