В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
споки това е поредната шумотевица-точно като последната визита на бившия президент тук в момента/последни няколко дни на аванта и празни приказки ,включително как е по европа и у нас:във френско не се заяждат за "афтърмаркет "ксенон и затъмнени стъкла
- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Дано е така,че иначе доста народ ще изгори! 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Дано да не е така, за да може тоя народ да изгори! Аман от дришльовци с фарове дето те правят сляп като къртица за следващите няколко минути. Колкото мислиш за себе си, толкова трябва и да мислиш за тоя срещу теб.
Това което казаха, е че има 2 пънкта в София където проверяват на пътя. Единият е на Андрей Ляпчев до Макдоналдса. При доброволно спрял водач - санкция няма. Още утре отивам да си проверя фаровете и ако не мина за изряден ще карам с халогени на лупи. От кога чакам да има някой да може да каже дали съм изряден или не
. Дано са там във 9 сутринта.
Това което казаха, е че има 2 пънкта в София където проверяват на пътя. Единият е на Андрей Ляпчев до Макдоналдса. При доброволно спрял водач - санкция няма. Още утре отивам да си проверя фаровете и ако не мина за изряден ще карам с халогени на лупи. От кога чакам да има някой да може да каже дали съм изряден или не

- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
К'во си шмъркал? 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Здрав разум! В големи количества. Нещо дето явно не си пробвал.
- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Аз предлагам да отидеш до каналите на КАТ или на технотест и да ти проверят техническото състояние на каручката,ей така защото незнаеш какво и е състоянието.Току виж може да те зарадват с новината,че те спират от движение.После можеш да караш колело,но поне ще знаеш,че не си бил изряден.

По темата мисля,че и китайски да е ксенона ако е регулиран правилно няма проблем.Това че има идиоти които го слагат на фарове дето никога не са регулирани,с изпочупени щипки и гледащи на еб3м страна,не значи че всички с aftermarket ксеноните заслепяват.Аз досега не съм имал случай някой да ми присветне,че го заслепявам.

По темата мисля,че и китайски да е ксенона ако е регулиран правилно няма проблем.Това че има идиоти които го слагат на фарове дето никога не са регулирани,с изпочупени щипки и гледащи на еб3м страна,не значи че всички с aftermarket ксеноните заслепяват.Аз досега не съм имал случай някой да ми присветне,че го заслепявам.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Няма проблем, щото ти си с ксенон. 
Има проблем, но тая "акция" няма да го реши. Нито е ясно стенда какво и как мери, дали е сертифициран или не, нито в закона пише нещо конкретно.
Цялата работа е за "едни 20 лв. за кафенце"...

Има проблем, но тая "акция" няма да го реши. Нито е ясно стенда какво и как мери, дали е сертифициран или не, нито в закона пише нещо конкретно.
Цялата работа е за "едни 20 лв. за кафенце"...

- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Няма проблем, щото ти си с ксенон.
Колега защо мислиш,че и мен не са ме заслепявали въпросните
brum написа: дришльовци с фарове дето те правят сляп като къртица за следващите няколко минути.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
T.C.T. написа:.Аз досега не съм имал случай някой да ми присветне,че го заслепявам.
Е аз ако почна да святкам на всички дето си мислят че ксенона им не пречи на никой ,ще съм като пилотка от тези дето фаровете им мигат като в дискотека

- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се водят безсмислени спорове.Също не смятам,че съм длъжен да отговарям за всеки селтак дето се стиска за 10лв,за реглаж на фаровете след,като се е тунинговал с ксенон от илиенци.
- lpishinov
- Автомобил:
- Двигател:
Ай честито
" КАТ-София започва да спира автомобилите с ксенонови фарове :
[url]http://inews.bg/България/КАТ-София-започва-да-спира-автомобилите-с-ксенонови-фарове-_l.a_c.327_i.119607.html[/url] "
Често пътувам рано сутрин по тъмно и никак не ми е било приятно усещането някой със нерегулирана синя ксенонова светлина да ми блесне...Караш на усет и магия понякога и да на никой не съм пресветнал, защото съм се молил да се разминем нормално

" КАТ-София започва да спира автомобилите с ксенонови фарове :
[url]http://inews.bg/България/КАТ-София-започва-да-спира-автомобилите-с-ксенонови-фарове-_l.a_c.327_i.119607.html[/url] "
Често пътувам рано сутрин по тъмно и никак не ми е било приятно усещането някой със нерегулирана синя ксенонова светлина да ми блесне...Караш на усет и магия понякога и да на никой не съм пресветнал, защото съм се молил да се разминем нормално

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
T.C.T. написа:Колега защо мислиш,че и мен не са ме заслепявали въпроснитеbrum написа: дришльовци с фарове дето те правят сляп като къртица за следващите няколко минути.
Извинявай много, че ще се самоцитирам, просто не ми се пише повторно в съседна тема.
escrime написа:...
Вчера един господин с Голф 4 с ксенон си беше забил фаровете да светят точно пред бронята. Личеше си определено, че човека се е постарал да светят много ниско.
В следващия момент зави покрай блока ми и отблясъците стигаха почти до втория етаж.![]()
Уважавам опита на всеки колега да си регулира фаровете, но това далеч не решава проблема. Допълнително слаганият ксенон пречи. От регулирането зависи просто дали пречи малко или много.
И аз не светкам на всички, които ми бъркат в здравето... само на най-фрапантните.
- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно е че фабричния ксенон няма общо с aftermarket такъв.Усещам обаче,че тук сте се събрали една група нервни халогенковци и се чудите как да преувеличавате ефектите на китайския ксенон.Аз и на габарити да карам пак ще пречат на някой чичка дето му е крив света.Ще ми е много интересно,да обясниш технически как се получава номера с проблясъците до втория етаж,при това по твое мнение със "забит в земята ксенон" ?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
escrime написа:В следващия момент зави покрай блока ми и отблясъците стигаха почти до втория етаж.
...
От регулирането зависи просто дали пречи малко или много.
Напълно вярно - изпитал съм го на собствен гръб, макар и с H4 ксенон на оригинални регулирани фарове Hella (така купих колата) - в една мъгла карах само на фарове за мъгла. Като пуснах късите, забити на макс в земята от регулатора в купето, имаше един отблясък от този на водача, който служеше да осветява клоните отгоре и да създава стена от мъгла отпред... Представям си какво им е било на отстрещните в ясно време. Затова и на следващото пътуване вече бяха с лупи и разликата беше огромна... (Въпреки, че пак не е по евро-законите, ама нашенският май го позволявал; а и ми е малко по-спокойна съвестта, че не заслепявам отсрещните/досега не са ми светкали/)
На H1/H7 не би трябвало да се получава така, ако е качествена крушката, но "experience may vary"...
П.п. "нервен халогенко"... хм...
Последна промяна от slimmer на Сря 02 ное 2011 11:56, променено общо 1 път.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
http://dnes.dir.bg/news/farove-svetlini ... 26797?nt=4
Ето какво се канят да направят, няма да е лошо ако стане ... ама знаем как е в БГ всяко чудо за 3 дни и после пак ще се кьоравим на ръчно правените ксенони
Ето какво се канят да направят, няма да е лошо ако стане ... ама знаем как е в БГ всяко чудо за 3 дни и после пак ще се кьоравим на ръчно правените ксенони

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”