Интересно ми е какво мислите по този въпрос в навечерието на утрешното състезание на Монца?!
Моето мнение е, че ако влязат с двигатели поне, ползата за концерна ще е голяма по следните причини:
1. Реклама - не че VW не е достатъчно рекламирана, но още няма да навреди;
2. Технологиите от F1 винаги допринасят за развитието на съответната марка. Основен пример за мен е невероятния Mercedes SLR McLaren - един уникален автомобил.
И т.н., сигурно има неща, за които не се сещам.

Трябва ли VW да се включи във Formula1
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва ли VW да се включи във Formula1
Последна промяна от dobrin на Нед 10 сеп 2006 10:08, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-скоро трябва да вкарат Голф във WRC шампионата. Но те вече участват с Fabia WRC.
F1 не е спорт за всеки!
А колкото до технологиите от F1 двигателя на BMW M5 и M6 а именно 5 литровия V10 с 505 коня до колкото знам е разработен като подобие на V10 двигателите във Формулата. И не напразно спечели доста класации тази година. Най-добър двигател за годината, най-добър голям двигател и прочее.
F1 не е спорт за всеки!
А колкото до технологиите от F1 двигателя на BMW M5 и M6 а именно 5 литровия V10 с 505 коня до колкото знам е разработен като подобие на V10 двигателите във Формулата. И не напразно спечели доста класации тази година. Най-добър двигател за годината, най-добър голям двигател и прочее.
Tomcat написа:аз пък съм против. според мен Ф1 е абсолютно прахосване на пари, не ми е интересна, съответно не я гледам.
И на мен ми е безинтересна Ф1, за сметка на това гледам с голям интерес WRC, DTM, Touring Championship и т.н.
Именно в тия ДТМ серийте, трябва да вкарат един Фолксваген. Това е шампионат само и единствено с немски коли ... сегашните конструктори, които се състезават са Mercedes-Benz AMG C-class, Audi A4 DTM и Opel Vectra ... някак си VW липсва в пейзажа с един натокан Passat B6

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”