Пасат Б5 1.8 97г 125 коня тропа като луд
Пасат Б5 1.8 97г 125 коня тропа като луд
Колеги преди няколко дни си купих пасат и бях много дожолен.Докараха ми го до кат и всичко беше наред!!!!След като го регистрирах ОБАЧЕ започна да хлопа като развалена шевна машина.Тракането не е постоянно!!!След като загрее някаде минава около 15 километра и всичко е наред,а после почва да работи като стар счупен дизел.Смених маслото и няма никаква промяна.Отворихме капака на валовет смених и два повдигача пак няма промяна.И ми казаха сега че трябва да се смени оптегача на валовете.Някои ако е имал подобна ситуация много моля да сподели че направо вече не знам.А да забравих да спомена ве като започне да хлопа светва и лампата на маслото.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат 1.8 97г 125 коня тропа като луд
Обтегача на валовете няма да те спаси от проблема с маслото.Свалете му картера и проверете какво е състоянието на цедката на маслената помпа,може да свалите и някой лагер,да видите как е.Цедката си е слабо място на този двигател.Ако там всичко е ок,следва мерене на налягането на маслото в маслената магистрала и съответно се съди за проблема.Важно е маслото да е хубаво и да отговаря на VW стандартите,за да няма проблеми с налягането (по-гадните масла се втечняват при продължителна работа и правят такива проблеми).
Re: Пасат 1.8 97г 125 коня тропа като луд
Свалихме го!Обаче цетката е циста.Няма ништо в нея.За масленните магистрали поясни ми моляте как мога да и замеря налягането.Маслото е хубаво 10w-40 за марката трябва да погледна но беше с много добри показатели и висока цена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 1.8 97г 125 коня тропа като луд
Проверете и лагерите докато картера е свален! Налягането се мери като запалите и с манометър на мястото на датчика за налягнае на маслото. Питай търсачката - има добри теми даже и за твоя мотор...
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Замерете налягането на маслото. Ако е ниско си за нова маслена помпа, която не е скъпа. Ако след смяна на помпата пак тропа си за обтегач и верига. При тебе предполагам е евтиния обтегач - чисто механичен (около 200лв.) а веригата е 50-60. Не се притеснявай, нещата не са страшни. Само не го карай докато не решиш проблема.
абе сменяи маслената помпа това в ре6ението на 2 коли сам го правил и ефекта е 100%
сменяи смело това е проблема !!!!!!!!!

Колеги кажете какво налягане трябва да има по масленната магистрала?
Колеги излезе масленния обтеч,ако някой има същия проблем да сменя.Поздрави.