Моля за малко съдействие от колегите с Passat B5 :)

Техническа и сервизна информация за Passat
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Моля за малко съдействие от колегите с Passat B5 :)

Мнениеот bestlap » Пет 04 ное 2011 16:36

Здравейте колеги от както купих пасата имам лек проблем със волана в завой има луфт и се усеща как колата го дърпа около 2 см на ляво на дясно и е много гадно особено ако си с по голяма скорост.По колата съм сменил тампоните на носачите накрайници,и биалетки,джантите са прави с чисто нови гуми са и са балансирани ходил съм на реглаж и не може да се оправи това чудо и днес свалях гумата да видя че нещо ми даде грешка единя датчик за ABS-а и случайно видях един болт на амортесьора че няма гайка и искам да видите и на вашите пасати дали има или някой е правил нещо и е забравил да завие гайката ето няколко снимки да се сетите за къде говоря (от пред най от горе на амортесьора)

http://store.picbg.net/pubpic/30/38/784 ... 143038.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/E0/2B/7bb ... 63e02b.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/9E/69/d29 ... 349e69.jpg

Очаквам мнения че вече се чудя какво да я правя уж всичко съм сменил на 2-стенда за реглаж съм я качвал и е добре ..... а от скоро съм по Варна и не знам къде да ида най-накрая някой да ми каже от къде е проблема :(

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля за малко съдеиствие от кол егите с Passat B5 :)

Мнениеот golfgt4 » Пет 04 ное 2011 18:12

според мен проблема ти е в амортесьорите. отиди до някой стенд или тресачка и я качи , за да ти кажат на колко % са ти амортесьорите ако са под 50% трябва да ги сменяш. и мисля че тогава ще ти се реши проблема.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Пет 04 ное 2011 18:20

там си е така ниама нищо

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Пет 04 ное 2011 20:55

Ако има някой колега от Варна да каже къде мога да ида да я погледнат но не мога да си обясня защо да са от амортесьорите като натисна колата яко от пред на калника клека и като се дръпна заспива без да се клати както е при опуснали аморт...... пък и не са грам омаслени :( като нови са чудя се вече какво да я правя давайте идеи

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 05 ное 2011 10:23

Относно това на снимката-там фабрично има нещо като зегерка и служи за по-лесен монтаж-стойката с пружината да стои горе,докато сложиш трите болта-те държат всъщност.И при мен едно приятелче не сложи нищо там след смяна на носачи.
А сага относно пробрема-щом всички шарнирни съединения и тампони по окачването според теб са добре и проблема е при завиване,отиваш към рейка :banghead:
Един комшия е сменял рейка,защото при завиване му е затягала.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 05 ное 2011 10:42

bestlap написа:Здравейте колеги от както купих пасата имам лек проблем със волана в завой има луфт и се усеща как колата го дърпа около 2 см на ляво на дясно и е много гадно особено ако си с по голяма скорост.

Може би в рейката е проблема. Но не е нужно да я сменяш с нова, защото старата се рециклира.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Съб 05 ное 2011 13:20

Благодаря ви ако има някой разбиращ от Варна или да ме упъти в някой сервиз ще черпя :)

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Нед 06 ное 2011 8:48

Имаш проблеми с кормилото, там трябва да търсиш проблема. Сменил си накрайници, но дали всички шарнирни съединения са огледани?
0888/838043 - Евгени

Върни се в “Passat”