Пасат Б5 няма ток

Техническа и сервизна информация за Passat
COOLBGT
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 няма ток

Мнениеот COOLBGT » Пет 04 ное 2011 21:44

Здравейте. Колата е Пасат 1.9 ТДИ 110кс 1999г. Току що излизах и като врътнах ключа да запаля след като беше изгаснала лампата за свещите всякакъв ток в колата спря. Не мога дори една крушка да светна. Сигурен съм, че не е от акумулатора, защото няма ама никакъв ток и няма как да падне за секунда. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и може ли да е някое бушонче. В момента е тъмно и ще оставя за утре ремонта, но все пак реших да попитам преди това към какво да се насоча. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Пасат Б5 няма ток

Мнениеот feikot » Пет 04 ное 2011 21:49

Щом никоя лампичка не ти свети,не пали и пр. не е някое бушонче.Като върнеш ключа пак,светват ли лампичките по таблото ? Имай в предвид,на мой приятел преди 2 седмици,акумулатор Бош,на 6 месеца,му беше се стопила клетка (реално 2,защото 2 клетки са на една дупка) и имаше същите признаци.

А на мен на лагуната ми преди години,пък се беше откачил кабела на стартера и като тръгна да паля,всичко угасваше...

Погледни акумулатора като за начало.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Пет 04 ное 2011 21:52

При мен беше същото изгоряло динамо когато е дало на късо източва акумулатора за секунди :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 ное 2011 22:08

Колега от Чез са ти спряли тока за неплатена сметка :063:
Сега сериозно,виж си клемите към акумулатора,можеби там ти е проблема.Също ги зачести и измери си акумолатора,да не би да е заминал :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 ное 2011 22:14

COOLBGT написа:Здравейте. Колата е Пасат 1.9 ТДИ 110кс 1999г. Току що излизах и като врътнах ключа да запаля след като беше изгаснала лампата за свещите всякакъв ток в колата спря. Не мога дори една крушка да светна. Сигурен съм, че не е от акумулатора, защото няма ама никакъв ток и няма как да падне за секунда. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и може ли да е някое бушонче. В момента е тъмно и ще оставя за утре ремонта, но все пак реших да попитам преди това към какво да се насоча. Благодаря предварително :)

Според мен пък е точно от акумулаторът по описанието, което даваш. Понякога мрат от раз. Когато най-малко имаш пари за нов и когато най не ти се вярва, че може да е от него. Подгревните свещи са сериозен консуматор, затова и дизелаците са с по-голям капацитет и стартов ток акумулатори.

COOLBGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLBGT » Пет 04 ное 2011 23:04

Имал съм проблем и преди с акулуматор, но ей така отведнъж не е умирал. Колата я карах днес през деня, акумулаторът е почти нов а и всичко умря изведнъж. Дори и не завъртя двигателя преди да угасне всичко. Предишният ми акумулатор беше пълната дузпа и пак не успя нито веднъж да умре така. А и все една крушка щесе да светне. Но е пълен мрак колата а и централното не работи. И динамо не мисля, че е, а и дори да е пак отиваме при акумулатора, но пак казвам няма как. И стартер е трудно да е защото пак щеше да работи осветлението поне. Много съм озадъчен и дано се оправим утре, че като ги знам майсторите по квартала в Сандански. И пак казвам ама нищо не работи в момента в колата. Пълен мрак, не завъртя дори веднъж като врътнах ключа мп3-ката не тръгва. Nothing :) И не е да съм я мъчил. Просто влезнах, светна си всичко нормално, сложих ключа, врътнах, загряха свещите и като завъртях да запаля всичко просто угасна все едно са ударили колата с AMP. Помагайте колеги

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 ное 2011 23:18

COOLBGT написа:Имал съм проблем и преди с акулуматор, но ей така отведнъж не е умирал. Колата я карах днес през деня, акумулаторът е почти нов а и всичко умря изведнъж. Дори и не завъртя двигателя преди да угасне всичко. Предишният ми акумулатор беше пълната дузпа и пак не успя нито веднъж да умре така. А и все една крушка щесе да светне. Но е пълен мрак колата а и централното не работи. И динамо не мисля, че е, а и дори да е пак отиваме при акумулатора, но пак казвам няма как. И стартер е трудно да е защото пак щеше да работи осветлението поне. Много съм озадъчен и дано се оправим утре, че като ги знам майсторите по квартала в Сандански. И пак казвам ама нищо не работи в момента в колата. Пълен мрак, не завъртя дори веднъж като врътнах ключа мп3-ката не тръгва. Nothing :) И не е да съм я мъчил. Просто влезнах, светна си всичко нормално, сложих ключа, врътнах, загряха свещите и като завъртях да запаля всичко просто угасна все едно са ударили колата с AMP. Помагайте колеги

Ти четеш ли какво се пише или е по лесмо да се циврииии scare
Казах ти иди и си провери проклетите клеми на акумулатора :dummy: И тогава пиши дали има промяна,съответно ги почисти,също провери си и масата към купетооооооо.Това прочетели го най сетне :dummy:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 05 ное 2011 0:54

Еми батка,ти все едно казваш,боли ме зъб,ама не знам дали съм за зъболекар.Щом нямаш ток,значи акумулатора е гиберди.Тинк абаут ит.Утре си виж клемите,зачисти ги и премери.

Евентуално,ако си имал музика в колата,някои хора слагат едно предпазителче на +са.Виж и него.Общо взето,премери акумулатора,почисти клемите и ги затегни хубаво.

COOLBGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLBGT » Съб 05 ное 2011 1:19

enigma79 написа:
COOLBGT написа:Имал съм проблем и преди с акулуматор, но ей така отведнъж не е умирал. Колата я карах днес през деня, акумулаторът е почти нов а и всичко умря изведнъж. Дори и не завъртя двигателя преди да угасне всичко. Предишният ми акумулатор беше пълната дузпа и пак не успя нито веднъж да умре така. А и все една крушка щесе да светне. Но е пълен мрак колата а и централното не работи. И динамо не мисля, че е, а и дори да е пак отиваме при акумулатора, но пак казвам няма как. И стартер е трудно да е защото пак щеше да работи осветлението поне. Много съм озадъчен и дано се оправим утре, че като ги знам майсторите по квартала в Сандански. И пак казвам ама нищо не работи в момента в колата. Пълен мрак, не завъртя дори веднъж като врътнах ключа мп3-ката не тръгва. Nothing :) И не е да съм я мъчил. Просто влезнах, светна си всичко нормално, сложих ключа, врътнах, загряха свещите и като завъртях да запаля всичко просто угасна все едно са ударили колата с AMP. Помагайте колеги

Ти четеш ли какво се пише или е по лесмо да се циврииии scare
Казах ти иди и си провери проклетите клеми на акумулатора :dummy: И тогава пиши дали има промяна,съответно ги почисти,също провери си и масата към купетооооооо.Това прочетели го най сетне :dummy:

Сори колега. Не видях, че си ми казал да проверя клемите. Утре ще проверя и може да се окажеш прав. Ще пиша какво е станало

Върни се в “Passat”