Passat B3 RP-90г. пали трудно на топъл двигател ....

Техническа и сервизна информация за Passat
van4ov
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 RP-90г. пали трудно на топъл двигател ....

Мнениеот van4ov » Нед 18 сеп 2011 13:01

Здравейте, колеги !

Напоследък взех да се замислям над един проблем, който ми се струва, че се задълбочава и до сега не му обръщах внимание. Passat-ът ми (b3 RP-90г.) Пали трудничко на топъл двигател. На студен двигател(сутрин) си пали на четвърт, но след като го покарам и тръгна да паля, не е така. Пали пак, но поне 3,4 секунди върти и тогава. Понякога се случва да запали от раз, но рядко. Проблемът е от около 3-месеца, и напоследък,май по зле става. Колата има газово и този проблем си го прави еднакво, както когато паля на газ, така и на бензин. Мислих,че може да са свещи, смених ги и пак същото. Какъв може да е проблемът? Не ми се захваща с диагностики, тъй като ми казаха,че има шанс да смения половината неща и пак да не стане. За това се обръщам първо към вас, ако имате някакви идеи. :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Passat B3 RP-90г. пали трудно на топъл двигател ....

Мнениеот pas1.8mi » Нед 18 сеп 2011 13:14

Пробвай първо на загрял двигател да ресетнеш компа,чрез откачане на едната клема на Акумулатора за 5-10 мин(на изгасен двигател!!!)!Провери си и датчика за темп.на антифриза за инфо към компа как е(това е синият) и датчика за режим смукач(червен)!Спри си и газта от кранчето на бутилката и опитай как ше пали на загрял двигател!Така ще провериш дали ти изпуска газовият клапан преди изпарителя!

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Пон 07 ное 2011 12:57

Пак го прави този проблем. Дали е възможно ли е проблемът да е в акумулатора? Бихте ли ми казали как да проверя дали е читав?

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Вто 08 ное 2011 12:52

Така ще прави .Имам Джета от 1988 -РП като втора кола ,при мен е вече от 14 год. -от тогава е и с АГУ и играенето на обороти /обикновено държи високи -около 2100/ и от 2-3 год леко по-трудното палене топла никой не можа да го оправи.А, и почти постоянно свети символа "моторче с перка " ,но пък да ме оставя с изгоряла дюза на пътя на Великден-хич.PS.Сигурно Пасата е доста по- стар от тебе !?Само завиждам!Карай си го и не го води на майстор ,че ще смениш доста неща .

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Пет 11 ное 2011 12:36

Набори сме си :D ...... И аз мисля да карам така,поне проблемът не се задълбочава. От около 6 месеца е при мен.

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Нед 13 ное 2011 18:02

Е, щом си на 20 - и "водородна" кола ще ти се случи да караш-пожелавам ти!А в настящият случай -не забравяй да имаш достатъчно бензин в резервоара и чат-пат да караш на бензин не заради двигателя ,а да се поддържа свежестта на горивото , че 2 бензинови помпи съм сменил , а при мене са 2 едната в резервоара -/не знам дали зависи от модела или вида двигател/.

Върни се в “Passat”