за пасат б5 1.8т питания

Техническа и сервизна информация за Passat
nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

за пасат б5 1.8т питания

Мнениеот nasekomoto » Вто 08 ное 2011 14:59

колеги ще съм ви много благодарен ако ми дадете няколко съвета.искам да си махна катализатора на колата пасат 1.8 т аеб код на мотора,къде мога да го направя колко ще ми струва и дали би имало някакви проблеми.незнам с колко ламда сонди съм някой ако го е правил да сподели.
другия проблем е че от скоро съм с ГИ томасето и когато карам на газ стрелката на бензина също ми отчита все едно карам на бензин и така докато не влезе в резеерва,после пак зареждам бензин стрелкатана бензиномера го отчита карам си на гас и стрелкарта на бензиномера пак постепенно влиза в резерва.незнам къдв да търся проблема.казаха ми че можело бордовия компютър да си прави изчисления за изминатите километри и оттам да вллиае на стрелката на бензиномера.дайте накакви съвети и идеи.

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Re: за пасат б5 1.8т питания

Мнениеот akon1 » Вто 08 ное 2011 18:30

аз съм с APU мотор,1.8Т моята сонда е преди катализатора,след нея нямам,и аз исках да си махна катализатора но моя се оказа идеално чист и сменян в англия,та иначе ми предложиха два вариянта тук в Варна,или избушване или изрязване и поставяне на тръба,говори се че ако се избуши само почва на кънти,на рено сам махал катализатора,сложихме тръба и всичко беше идеално,като пари беше безплатно,само взеха катализатора,на места дори давали и пари плюс безплатно премахване,а за газта сигурен ли си че не си пак на бензин ? зареди до горе покарай и провери,ако ли не,най вероятно с компютър ще може да се оправи

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Вто 08 ное 2011 21:36

да и в момента стрелката на бензина ми е и под нулата но като прехвърля на бензин си работи идеално.Обясниха ми че мове от борд компа да се получава това демек стрелката да се влияе от него от изминато растояние и среден разход и оттам да се бъркат показанията на стрелката.незнам колко е меродавно това или е опит за оправдание на газаджиите.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 08 ное 2011 21:41

аз до скоро имах такъв пасат ,след махане на катализатора тая кола лудна вървеше доста добре нямаше проблеми, а колкото до стрелката на бензина нали се сещаш че винаги пали на бензин малко или много особенно при първоначалното палене си харчи бензин а тая кола не гори и малко бензин така или иначе

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Сря 09 ное 2011 9:10

така е колега съгласен съм че си харчи и бензин но аз докато карам на газ примерно извън градско и стрелката на бензина пада все едно карам на бензин.за 10 паления 30л.бензин едва ли ще изхарчи.Като ги заредя си ги отчита а в последствие стрелката постепенно пада,все едно си ги харчи.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Сря 09 ное 2011 19:57

явно има проблем с връзването на газовия инжекцион за това и харчи бензин дори и малко нека да проверят твоите газаджии какво са направили с колата не е логично да заминава бензина при условие че караш на газ

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Сря 09 ное 2011 22:29

ми те ми обясняват че бензина си е в резервоара но не го отчита стрелката.борда подавал на стрелката информация че за тези километри които съм изминал на газ трябва да няма бензин.щото и в момента ми дава че нямам капка стрелката вече дори не отлепва но си пали на бензин и си работи докато загрее.сипя ли бензин веднага си го отчита.утре ще я закача на вакком да видя дали не набива грешки нещо.

Върни се в “Passat”