VW PASSAT B5 При подаване на контакт писка 3 пъти!!!!
VW PASSAT B5 При подаване на контакт писка 3 пъти!!!!
Помощ! От няколко дена когато дам на контакт преди запалване колата писва 3 пъти но без да остава светнала някоя лампичка. Всичко си свети и угасва съвсвм нормално само дето писва 3 пъти. Ако угася и запаля после няма проблем. Но на сутринта след като е минало повече време и си писва така. VW PASSAT B5 1.8Т 1997г.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Re: VW PASSAT B5 При подаване на контакт писка 3 пъти!!!!
Колега нашия служебния е със същия мотор,и от 2 години при всяко палене писка три пъти,но продължаваме да си го караме.Карахме го каде ли не,но неможаха да установят от какво е.
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Същата работа и при мен. Появи се преди седмица, а вчера случайно ми направиха тест на акумулатора. От стартов ток 640 ампера са останали 270. Другата седмица смятам да го сменям, защото ще ме изненада неприятно баш когато не трябва !
- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така, явно се дължи на по ниските температури, но кое не му харесва не знам.
До предните колеги - ако под батерия имате в предвид за дистанционното - не би трябвало да е това - сменена е с нова сони преди 2 месеца;
ако мислите че е от акумулатора - и там не би трябвало да е - от миналата година ми е остава и да е издал багажа. (а предполагам че все някоя грешка ще излезе ако е проблема там а борд компютъра не през ваг ком не показва никакви)
Е и на мен ми е интересно да разбера каква е причината, но за сега не смятам да сменям каквото и да било за да налучквам,
ще изчакам лятото да се стопли и да спре.
До предните колеги - ако под батерия имате в предвид за дистанционното - не би трябвало да е това - сменена е с нова сони преди 2 месеца;
ако мислите че е от акумулатора - и там не би трябвало да е - от миналата година ми е остава и да е издал багажа. (а предполагам че все някоя грешка ще излезе ако е проблема там а борд компютъра не през ваг ком не показва никакви)
Е и на мен ми е интересно да разбера каква е причината, но за сега не смятам да сменям каквото и да било за да налучквам,
ще изчакам лятото да се стопли и да спре.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Колега,коментира се Акумулатора ! 

-
- Автомобил: wv sharan
- Двигател: 1.9 tdi 110
и при мен беше така.смених акумулатора и всичко се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Акумулатора е. Така се получава, защото при завъртане на стартера консумацията се повишава многократно и той, не може да подсигури нужното количество ток, а това което пищи е заради т.нар. "пад" на напрежението и не достига ток за да си тества АБС-а, но след съвсем кратък период от време, когато консумацията е спаднала вече, остава и ток за АБС-а и за това нищо не светва, но вече е подаден сигнал на таблото да "пищи".
ПП Надявам се да съм го обяснил разбираемо, на простосмъртен език.
ПП Надявам се да съм го обяснил разбираемо, на простосмъртен език.

- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Ей такова мнение чаках. Кратко ясно и без да има нужда от разяснения.
Към колегата едно допълнително въпросче ако може-?
-Значи ли това че акумулатора скоро ще трябва да се сменя или не е сериозен проблем това?
Към колегата едно допълнително въпросче ако може-?
-Значи ли това че акумулатора скоро ще трябва да се сменя или не е сериозен проблем това?
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди в някой сервиз да ти тестват акумулатора.На мен в Ратола ми закачиха една джаджа Магнети Марели, която си направи теста и дори изкара бон като касова бележка за състоянието на системата и на акумулатора. ѝзареждането ми беше 100% изправно, акумулатора- 42% Макар, че все още пали и може би на бензинова кола има още доста живот, явно при дизела тези 270А пусков ток не стигат