проблем с парното в краката на В5
проблем с парното в краката на В5
Здравейте колеги отскоро съм с пасат б5 2000г 1.8Т и имам лек проблем с климатроника-не духа никакъв въздух в краката,четох из форума че може да се самодиагностицира,направих го и ми излиза числото 256 и това е. Махнах жабката за да огледам и при проба се вижда едно синьо лостче което,като задам да духа в краката се мърда НО леко,а като задам да духа насреща се завърта в друга посока и то значително. Преди да установя проблема,един приятел е закача на някъв комп и ми каза че излиза грешка на степмоторчето на парното,чистел е , но тя веднага се появява, казвами че все едно не е свързано. И затова махнах жабката да огледам за разкачена букса,тогава забелязах оново синьо лостче за което споменах по горе. Някой има ли идея за този проблем ???? Между другото си оправих механизма на жабката,че не се затваряше чрез разделянето й на две,после с лепило-Гел и стана като нова!!!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с парното в краката на В5
Грешката,която ти показва е 25B ,a не 256 ,просто В-то е малко и изглежда като 6 
Ето и какво е тя - 025B Footwell/Defrost Flap Servo Motor
Това е мотора,който определя дали да вее на стъклото или на краката.Един друг мотор определя дали въздуха да отива към централните духалки или да отива към този и той вече да определя на къде да духа.Това,което виждаш ти със синьото лостче е другия мотор,който определя дали да духа на централните духалки или не.За това,като зададеш да вее в краката,почти не се премества,а иначе се мести много.
Това моторче се намира от другата страна,не от към жабката и няма достъп до него,без да се разглоби половината кола,за да се смени,се измъква таблото и кожуха с клапите на климатроника и се сменя.Ново е от порядъка 150-250лв според това какъв точно му е номера,поръчка 1 седмица от немско,втора ръка са от 50 до 150лв според моргата.

Ето и какво е тя - 025B Footwell/Defrost Flap Servo Motor
Това е мотора,който определя дали да вее на стъклото или на краката.Един друг мотор определя дали въздуха да отива към централните духалки или да отива към този и той вече да определя на къде да духа.Това,което виждаш ти със синьото лостче е другия мотор,който определя дали да духа на централните духалки или не.За това,като зададеш да вее в краката,почти не се премества,а иначе се мести много.
Това моторче се намира от другата страна,не от към жабката и няма достъп до него,без да се разглоби половината кола,за да се смени,се измъква таблото и кожуха с клапите на климатроника и се сменя.Ново е от порядъка 150-250лв според това какъв точно му е номера,поръчка 1 седмица от немско,втора ръка са от 50 до 150лв според моргата.