Дилема за предни дискове Г4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Дилема за предни дискове Г4?

Мнениеот joromnt » Чет 10 ное 2011 12:30

Абе, почва да ми писва колеги. Колата е Г4.
Трябва да си сменя предните дискове, 19 мм са, накладки имат доволно. Не са криви, но ме притеснява дебелината им, по литературата пише че това е минимума. И тук идва дилемата, на какво да се спра. Ясно е че ще се вземат нови накладки с дисковете, а те какви да са? Искам вентилирани, без дипки, без нарязвания. Спирачните апарати са FSIII, диска не съм го мерил на диаметър/измерих колко е дебел, но не ми доиде на ум да го чекна и колко е в диаметър/, но чета че може да е 256 или 280мм. Но това е лесно, ще го уточня за 10 минути като сваля някоя гума.
И в какво се състои дилемата? Ами ще кажа - един вика че изкривил комплект Брембо и комплект АТЕ, друг вика че доволен от тях? Един изтъркал за 10 000 км дискове ФЕРОДО, друг ги карал вечно??? Един доволен от Цимерман, друг недоволен??? Това за дисковете, а за накладките е още по зле. И въпроса е каква комбинация да се направи, че колата да спира нормално след като се сработят и да няма ядове без да скърца? Сегашните накладки са Textar, с тях го взех и спира доста прилично, но не знам дали ще намеря такива тук?
Изчетох всички теми от последните години в тая тематика, и само противоречиви мнения намирам... Най е лесно да отида в Ауто+ и там квото сабя покаже, но на тия момчета там, всичко им е за продаване и ще гледат да ми продадат каквото и да е.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дилема за предни дискове Г4?

Мнениеот parno » Чет 10 ное 2011 12:34

като знам за цд-то колко се чуди тука направо ще си остареем докато купиш дискове mhihi
по темата - на голфа карам някакви ужасно евтини и мега фалшиви дискове вече много километри - нямам проблем
за вентото съм решил да си купя нови предни дискове може би 280мм - смятам да купя нещо от евро07 - тънкалак

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 10 ное 2011 12:43

Сменях задните преди година, но там е лесно. Те задните са слабо използваеми, усилието го отнасят предните. Отидох в Косер, предложиха комплект дискове S.B.S. и накладки Walking и направо си тръгнах с тях. До сега около 15 000 км и няма яд с тях. Но тук работата е по-тегава - диска отнася повече натоварвания, опасността да се изкривят е по-голяма...

Потребителски аватар
valio_style
Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
Двигател: Unknown

Мнениеот valio_style » Чет 10 ное 2011 16:09

За мен най-добрите дискове са Zimmermann, въпреки че сега съм с Brembo нарязано от него съм доста доволен.
А за накладките само и единствено ТЕXTAR! е и ATE. Евтини накладки НЕ, 1-во защото карам като идиот, 2-ро искам да съм сигурен в колата, а не да се чудя дали ще спре илииии НЕ

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Чет 10 ное 2011 16:16

Аз съм с Brembo MAX на 4-те колела и накладки ATE и съм много доволен.Колата спира много меко и след 20хил. изминати километра на дисковете не им личи че са карани.Но е много важно откъде ще ги купиш,че има големи кучета и затова някои колеги се оплакват после.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 10 ное 2011 16:33

Такива теми се събраха доста.
Един хвали едни,друг ги псува и обратно. Ако очакваш еднозначни отговори или съвети едва ли ще се получи.
Аз се изхвърлих на прехвалени дискове циберман и накладки текстар и сега се чудя с какво да ги сменям-не съм доволен. За мен по-добре нещо по-евтино и не толкова рекламирано,пред скъпи ментеливи и прехвалено марки.
Лично аз се замислям за National дискове и тексат накладки,но не препоръчвам нищо :Mr Green Fun

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 10 ное 2011 18:34

На диск с дебелина 22мм, препоръчителния мининум е 20мм, тоест ти си под него.

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Чет 10 ное 2011 18:39

и моите са за смяна...и аз съм пред дилема :?

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Чет 10 ное 2011 18:54

Колеги,на нашите автомобили производителя поставя и препоръчва "ATE".Единсвения официялен вносител е "Manimpex".Цената е доста солена ,но закупените от друго място са maikomila .И "Brembo"не са лоши,но пак от директен вносител.А ако ще пазарувате от магазин за авточасти,няма значение каква марка ще изберете-все ще е менте.А за спирачките-по-добре скъпо но сигурно.

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Чет 10 ное 2011 19:43

Аз поставих TRW накладки и дискове много съм доволен и на пистарката съм с такива накладки :да:

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Чет 10 ное 2011 19:47

Аз съм с Брембо+Текстар, накладките са добри. Дискове не мисля да повторя тази марка,докато съществува цимерман и ате :) Иначе в тази комбинация не скърцам...

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Чет 10 ное 2011 22:37

TRW е истината!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 10 ное 2011 23:39

pacoboy написа:TRW е истината!

:да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 11 ное 2011 0:17

Аз съм с апарати FSIII, според една книжка дисковете ми са 256 мм в диамерът, 22мм дебелина като нови, и 19 мм минимална дебелина. Минимална дебелина на накладките - 7 мм/Haynes Service and Repair Manual/. Но да не изпадаме в излишни спорове, ясно ми е че тия дискове са за смяна. Но не виждам с какво да ги сменя. От спирачки едва ли ще спестя, така че се търси разумно а не ефтино решение.
Хубаво казвате за Манимпекс, но там иска Булстат за регистрация в онлайн магазина им, тва ще рече ли че не може да си поръчвам нищо от там? Гледам в Евро07 и Ем комплект има някакви ФЕРОДО на по 40 лв? Това не е ли голямо име, а ефтини ми се виждат нещо?

Потребителски аватар
bhteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bhteam » Пет 11 ное 2011 0:37

Колега Ем-комплект бягай от там, много турско производство има там.
А иначе манимпекс казаха следното по скайпа:
[09-Nov-11 16:26:54] manimpex-darvenica:
имам:
дискове BREMBO х 73.20 лв/бр
АТЕ х 100.56 лв/бр
накладки АТЕ - 100.80 лв к-кт
ICER - 57.60лв к-кт
Това е за предни дискове на Г4 1.4 стокови.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”