Такаааа, понеже ми се увеличи фамилията, от 2 месеца мисля с какво комби да заменя Голфа. Бързам да кажа, че пробвах с търсачката, но има много мнения и ми е трудно да си съставя мнение. Много ще бъда благодарен ако дадете съвети. Почвам - спрях се на Пасат, варианта който се произвежда около 94-96г. Приготвил съм около 7-8 х. Давайте съвети - какъв двигател - 1.9 тди казват, че е супер, обаче 10 год нафта от Италия............, другата възможност е 1.8 моно инжекцион слагам газ и ГАЗ. Определено не искам пълен инжекцион заради газта. ЧУвам разни неща за пластмасови колектори /пак във връзка с газта/ Къде са слабите места? Изобщо препоръчайте вариант или пък линк за статии /на англ. или руски - бг се подразбира/.
Мерси предварително.

Моля за съвет за Пасат
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Явно това е доста сполучлив мотор-най-мощния от моноинжекциите. Немците го монтират на Пасат Б4 до 96год, а на Голф 3-комби до 1999год!!
Най-удобния за обикновенна АГУ без никакви допълнителни условности и джажди.
По стабилен, не капризен,дълговечен с ефтина подръжка в сравнение с 1,6-101к.с.
Обааче на Пасата-комби този мотор е за улегнали спокойни хора
Казват за него че е като катър-много тегли, но не става за състезание-без зор на равно върви до 120-130км/час, нагоре почва да бучи, а пък и ако е с климатик...
Ако го вземеш се приготви Голфовете да те късат на магистралите
Най-удобния за обикновенна АГУ без никакви допълнителни условности и джажди.
По стабилен, не капризен,дълговечен с ефтина подръжка в сравнение с 1,6-101к.с.
Обааче на Пасата-комби този мотор е за улегнали спокойни хора

Ако го вземеш се приготви Голфовете да те късат на магистралите

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма RP на В4
Аз бих се загледал и за 2Е - много италиянки идват с газова отттам, която не създава проблеми, а 2Е-то определено влачи по-добре тежкото купе на пасата.
Иначе ABS си е безспорен лидер сред моторите

Аз бих се загледал и за 2Е - много италиянки идват с газова отттам, която не създава проблеми, а 2Е-то определено влачи по-добре тежкото купе на пасата.
Иначе ABS си е безспорен лидер сред моторите
Последна промяна от Sunny на Вто 12 сеп 2006 13:00, променено общо 1 път.
Здравей колега,
имам такъв 95 година АБС двигател 1.8 моно седан с клима
есента сложих газ....кво да ти кажа.Супер сие колата ..ама зависи от кво слизаш
Аз бих предпочел дизела, по ефтино излиза ако имаш познат да земаш нафта по тънко,някои дето кара камион.
Ина4е коли4ката си върви идеално,но зависи за какво я вземаш
За семеен автомобил си е супер.Само дето не е малка кола и в града харчи доста което ме дразни щото я ползвам сам.Иначе надългокато сме семеиството пада разхода и добре върви за скорост проблеми няма 150 спокоино си държи ама разхода ве4е дига...ина4е до 190 съм ядигал
Карам 120-130 на магистрала.Разход газ 9-10.В града дига 13-14.При изпреварване вече въпроса е друг.Малко бавно ускорява , щото е тежка ли, щото е на газ ли, щото е с 4 човека ли НЕЗНАМ...но не е страшно де.Пак се изпреварва, но пак ти казвам зависи от каква кола слизаш
Обаче един колега има пасат само че дизелче..разхода му е фрапиращ за мене 5.5-6 на дълго и в града 7..И върви по добре ...според мене де, понеже аз съм свикнал на ниск обороти да я карам колата и ми е кофти да я изрязвам...Зимата обаче с газа е по кофтизагрява на бензин после на газ...аз съм стигнал.Фаида няма голяма в града на къси разтояния..
Пожелавамти успех в намирането на позапазена количка
имам такъв 95 година АБС двигател 1.8 моно седан с клима
есента сложих газ....кво да ти кажа.Супер сие колата ..ама зависи от кво слизаш

Аз бих предпочел дизела, по ефтино излиза ако имаш познат да земаш нафта по тънко,някои дето кара камион.
Ина4е коли4ката си върви идеално,но зависи за какво я вземаш
За семеен автомобил си е супер.Само дето не е малка кола и в града харчи доста което ме дразни щото я ползвам сам.Иначе надългокато сме семеиството пада разхода и добре върви за скорост проблеми няма 150 спокоино си държи ама разхода ве4е дига...ина4е до 190 съм ядигал

Обаче един колега има пасат само че дизелче..разхода му е фрапиращ за мене 5.5-6 на дълго и в града 7..И върви по добре ...според мене де, понеже аз съм свикнал на ниск обороти да я карам колата и ми е кофти да я изрязвам...Зимата обаче с газа е по кофтизагрява на бензин после на газ...аз съм стигнал.Фаида няма голяма в града на къси разтояния..
Пожелавамти успех в намирането на позапазена количка
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”