Разлика в джанти
- El_Genesis
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Двигател: VVTI 2006
Разлика в джанти
Здравейте, значи интересувам се от следното нещо. Имаме пежо 206 hdi 90 коня и го дават да се кара с 195/55/R15 , но за зимни сложих 185/60/R15 и ще сменям джантите на въпросната кола. В момента характеристиките на оригиналните джанти са 6,00 J 15" CH 4х108болта ЕТ28 , а на новите са 7,00 J 15" CH 4x108болта ET35. Та въпроса ми е дали ще има някакъв проблем от тези размери, защото не са ми ясни много много ?
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Разлика в джанти
Външния диаметър на гумите е еднакъв и километража няма да те лъже, но зимните са един размер по-тесни, което не е проблем.Тези другите джанти, които си купил са по-широки от стандратните ти и за това ще се разпъне повече гумата и ще изглежда по-широка с тях.В крайна сметка никакви проблеми няма да имаш.
- al_volante
- Автомобил: golf 3
- Двигател: afn 1996
а според мене ще има проблеми заради ет-то.особено отзад може да опират в амортисьора и купето защото оригиналните на пежото са по-изнесени навън.трябва да се пробва.
- Golf_Diesel_
al_volante написа:а според мене ще има проблеми заради ет-то.особено отзад може да опират в амортисьора и купето защото оригиналните на пежото са по-изнесени навън.трябва да се пробва.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Golf_Diesel_ написа:al_volante написа:а според мене ще има проблеми заради ет-то.особено отзад може да опират в амортисьора и купето защото оригиналните на пежото са по-изнесени навън.трябва да се пробва.
Освен това може и да опират апаратите в предните. Малко вероятно, но трябва да се наложи за проба.
- Golf_Diesel_
В апаратите едва ли.Според мен няма да има проблем, но ще се разбере най-добре като се пробва.Ако случайно опират в амортисьорите ще трябват някакви фланци около 10мм.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Golf_Diesel_ написа:В апаратите едва ли.Според мен няма да има проблем, но ще се разбере най-добре като се пробва.Ако случайно опират в амортисьорите ще трябват някакви фланци около 10мм.
Аз съм си патил с джанти които имат абсолютно идентични данни със стоковите, но опират в апарата. Това ХДИ също е с по-големи спирачки, не бих купил без да пробвам

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Задължително проба, но аз мисля че ще закача. Първо новата джанта ще идва по-навътре от старата с 7 мм. заради ЕТ-то и второ новата е по-широка с един инч. Не разбрах гумите 185/60/15 на оригиналните джанти ли ще се слагат или на новите. Ако е на оригиналните няма проблем (макар че ми се виждат високи за 206), ако обаче се слагат на новите джанти, то трябва да знаеш че за 7 инчови джанти минималната широчина на гумата е 195 и ако сложиш 185 ще я разпънеш, което не е гот нито за гумата, нито за стабилността, нито за визията.
- El_Genesis
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Двигател: VVTI 2006
Няма проблеми колеги, това беше просто за моя информация, но въпросните джанти ги продадоха. Проблема идва от там, че пежото няма централен отвор на джантата и много трудно се балансират гумите, а цената за баланс е майка си и баща си. В крайна сметка реших да не ги заменям, а просто да направя централен отвор на стругар и да сложа едни капачки и работата ще заспи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”