Здравейте.
Трябва да сменям предните дискове и накладки, отидох в един сервиз тук до нас (София - Овча купел)и ми обадиха някакви сериозни суми за това.
Бихте ли споделили каква цена е горе долу и ако може да препоръчате някой добър сервиз за смяна .
Благодаря ви
Смяна на предни дискове и накладки за Пасат B4 комби
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Смяна на предни дискове и накладки за Пасат B4 комби
Колко точно е 'сериозни суми'?
И от къде е колата? Италианка ли е или австро-германка?
Моята е от вторите и си нямаш на идея колко бой изяде, преди с пневмопистолет да се развие поне 1 от болтовете на апаратите (те са 4!)
Относно сервизи - има си цял подраздел.
Влизаш, четеш и избираш.
И от къде е колата? Италианка ли е или австро-германка?
Моята е от вторите и си нямаш на идея колко бой изяде, преди с пневмопистолет да се развие поне 1 от болтовете на апаратите (те са 4!)
Относно сервизи - има си цял подраздел.
Влизаш, четеш и избираш.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Смяната не е особено трудоемка работа./Ако болтовете се развиват нормално, разбира се!/
Моята кола също е от Германия, но не срещнах особени проблеми с развиването. Дисковете и накладките отпред ги смених за около час, докато си говорихме с комшията и пийвахме бира. Работих спокойно и си почистих всичко добре.
В сервиз не би трябвало стойността на труда за тази операция да е кой знае колко висока.
Моята кола също е от Германия, но не срещнах особени проблеми с развиването. Дисковете и накладките отпред ги смених за около час, докато си говорихме с комшията и пийвахме бира. Работих спокойно и си почистих всичко добре.
В сервиз не би трябвало стойността на труда за тази операция да е кой знае колко висока.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата май се шашка от цената на дискове и накладки...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е аз разбрах, че за труд са му обадили 'сума'
А иначе за частите - има си стока и стока, съответно с цени и цени.
Просто си правиш сметка кое ти е по-изгодно - да платиш за нещо по-читаво или да ти подават цигари през решетките, щото се е пръснал диска и ти си помел 1 спирка народ ...

А иначе за частите - има си стока и стока, съответно с цени и цени.
Просто си правиш сметка кое ти е по-изгодно - да платиш за нещо по-читаво или да ти подават цигари през решетките, щото се е пръснал диска и ти си помел 1 спирка народ ...

- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Колега, имам познат с магазин за авточасти на пазарчето в жк. Хладилника, който ми прави по 20% отстъпка на всички части, който купувам от него. Избирам си, каквото искам, качествено, некачествено все 20% си е отстъпката! Така, че ако не си си набавил дисковете и накладките, мога да ти спестя некой лев
А относно смяната, по добре се насочи, към някой от майсторчетата в форума! Има, не е като да няма, и там ще ти е по тънко, като цена от колкото да идеш, в който и да е сервиз в тъпата София
Поздрав и успех със смяната 

Ако не можех сам ,повече от 20лв на колело не бих дал за майстор и то ако веднага извърши услугата (не след седмица).
Абе Радо ти направо се вкара във филма с тая спирка.
Пък и германка или италиянка, като ги метнах мойте с тръбния ключ направо се видяха в чудо.Е после нови болтове ама не е като в сервиз цента.

Абе Радо ти направо се вкара във филма с тая спирка.
Пък и германка или италиянка, като ги метнах мойте с тръбния ключ направо се видяха в чудо.Е после нови болтове ама не е като в сервиз цента.

-
- Автомобил:
- Двигател:
milen_1975 написа:Колега, имам познат с магазин за авточасти на пазарчето в жк. Хладилника, който ми прави по 20% отстъпка на всички части, който купувам от него. Избирам си, каквото искам, качествено, некачествено все 20% си е отстъпката! Така, че ако не си си набавил дисковете и накладките, мога да ти спестя некой лев
Колега, да не те обидя, но ако отида при твоя познат, и на мен ще почне да ми прави 20% отстъпка на всички части, които пазарувам от него. Това нещо си е страхотна бизнес тактика. То направо си е цяла наука. Обърнете внимание, че в който и магазин за авточасти, за автогуми да влезете, продавача или стои с калкулатор в ръка, или калкулатора е на бюрото. Когато стане дума за пари, той демонстративно започва да смята с калкулатора и на глас съобщава - ...еми значи с ОТСТЪПКАТА ще ти стъпи еди-колко си лева. Човек винаги остава приятно изненадан, че той е специален, че за него се прави отстъпка. Някои са още по-хитри. Освен калкулатори, звънят по телефона - абе тука едни накладки, нещо да направим, аха, да, аха, аха. След разговора по телефона - еми виж сега, мога да ти сваля 10% от цената. Най-интересната случка, която имах е следната - май миналата година беше си купувах акумулатор от АУТО+ (към 170-180 лв дадох). Продавача без да го познавам се приближи към мен и тихичко ми подхвърли, че за 140 може да ми го пусне, но без гаранция. Е, отказах и си го взех с гаранцията.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
20 лв.на колело за работа ако искаш мога и дискове да ти взема ама няма да са от най ефтнките ,понеже работя с фирма дистибутор на доказани производители,че от разни "ме(Н)тели,спидан и разни такива" съм купувал втори път ама по-класни и скъпи естествено.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично ако човека иска евтини дискове и накладки,го пращам да си ги купи сам,защото после върви обяснявай,че така и така той сам си е поискал дивкове и накладки,които за нищо не стават и са криви и скърцат и диска свършва,а накладката не и тем подобни.Частите са различни и цените са им различни според качеството (много пъти и според марката за съжаление).За различни неща,различни марки стават и са хубави.Примерно Спидан са чудесни за маншони,защото вътре дефакто е GKN и качеството е доста добро,за дискове не стават,както примерно Бош са чудесни за стъпкови моторчета за празен ход,но пък дисковете са им криви още в кашона и половината им ламбда сонди не работят още в кутията и тем подобни примери...
Дисковете и накладките,които стават за нещо,струват едни пари и да,ако са истински си заслужава цифрата.Всеки е свободен сам да си прецени какво качество иска и за какво качество му се дават пари,само че и Радо е доста прав,защото Феродо примерно имат следния проблем - накладка феродо вкопава диска Феродо,без тя да се изтърква и като минеш 15 000 примерно,сменяш диска,защото е вкопан много под допуска за износване,а накладката си седи на примерно 90% .Диска Феродо с комбинация от други накладки,примерно Делфи,няма този проблем,както и накладките Феродо с други дискове се държат по различен начин и си се хабят,без да вкопават диска.Аз лично харесвам комбинацията Цимерман диск и Текстар накладки (или Пагид,то производителя е един и същи,само различна опаковка и цена),само че тя си струва едни пари.
Дисковете и накладките,които стават за нещо,струват едни пари и да,ако са истински си заслужава цифрата.Всеки е свободен сам да си прецени какво качество иска и за какво качество му се дават пари,само че и Радо е доста прав,защото Феродо примерно имат следния проблем - накладка феродо вкопава диска Феродо,без тя да се изтърква и като минеш 15 000 примерно,сменяш диска,защото е вкопан много под допуска за износване,а накладката си седи на примерно 90% .Диска Феродо с комбинация от други накладки,примерно Делфи,няма този проблем,както и накладките Феродо с други дискове се държат по различен начин и си се хабят,без да вкопават диска.Аз лично харесвам комбинацията Цимерман диск и Текстар накладки (или Пагид,то производителя е един и същи,само различна опаковка и цена),само че тя си струва едни пари.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Така е, колега bashest, не отричам, прав си! Но много пъти съм купувал доста неща от там на по тънка цена, от колкото по другите магазини. Пример ти давам само: преди 2 години двигателно масло Mobil S2000 10 W40 струваше навсякъде туба от 4 литра 67 лв. Е аз а 1 година два пъти сменявах маслото и двата пъти го взех от там за 58 лв тубата. Абслоютно същото масло
9лв са си 9 лв. Иначе за това, че това е масова тактика на повечето търговци просто спор няма