пасата 1.8 т дебитомер
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасата 1.8 т дебитомер
колеги поради неспособноста на псевдо майстори се обръщам към вас за помощ.Къде се намира дебитомера ба пасат б5 1.8 т с код на мотора АЕБ ходих на 3 сервиза и неискам да ви казвам за какви догатки ставаще на въпрос то не ме обеждаваха че комутатора е дебитомер после че нямало.Моля ви знам че е малко тъп въпроса ми но дайте малко инфо.Искам да го сваля и да фго почистя превантивно,за което ви благодаря предварително.
Re: пасата 1.8 т дебитомер
Дебитомера на 1.8Т АЕБ мотора се намира в кутията на въздушния филтър. За да се свали цялата кутия, като махнеш капака отгоре на въздушния филтър трябва първо да се откачиш буксата на демитомера ето тази
, полекичка с отвертка се вади гумата и отдолу е самата букса. Входа на дебитомера е ето тук където влиза този маркуч, който също трябва да откачиш
.
А дебитомере вътре в тази пластмасова тръба изглежда така
, тук ще ти трябва малко странен торс няква еврейска звезда за да отвъртиш болчетата, а можеш да го почистиш и без да го вадиш от тръбата само като махнеш решетчицата, която се държи с една метална скоба.
Ето и едно клипче също за ориентир http://vbox7.com/play:d2a1ccf8.
Това е общо взето после по обратния ред.
Само ще те посъветвам да не го чистиш с корселин или някакъв разредител за боя, най добре е с технически спирт или по силна домашна ракия-първак.
При мен чистенето не помогна и се наложи да взема втора ръка работещ, щото новия струва майка си и баща си.
А дебитомере вътре в тази пластмасова тръба изглежда така
Ето и едно клипче също за ориентир http://vbox7.com/play:d2a1ccf8.
Това е общо взето после по обратния ред.
Само ще те посъветвам да не го чистиш с корселин или някакъв разредител за боя, най добре е с технически спирт или по силна домашна ракия-първак.
При мен чистенето не помогна и се наложи да взема втора ръка работещ, щото новия струва майка си и баща си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето това се казва професионален отговор.Много благодарности колега по изчерпателен нямаше как да бъдеш и снимков матвриял и всичко е перфектно.Мерси още ведньж.Нямам думи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата си върви перфектно за сега,но я имам от една седмица и искам да си почистя вичко.Имам едно леко ама много леко придърпване като съм на висока предавка на ниски обороти.Изчистих дросела и датчика за входящия въздух и се оправи,но така и така спрея ми остана и искам и дебитомера да зачистя.Ползвам такъв за МАФ сензори за изчистване на нагар.