- стъпковия мотор - при промивка с обезмаслител го няма вече обичайния ефект да се пооправи за някакъв период... сега покачва обортите от 900 до 2100 и пак пада на 900 и така пак до към 2100 и това постоянно...на бензин, на газ...(обикновена газова). Реших да му сложа друг стъпков мотор(еднакъв по номер) - същите симптоми!!! Абсолютно същите!С трети не съм пробвал.
- температурен датчик - след горната операция ми подхвърлиха да не би да е температурния датчик. Направих следната операция - взех температурен датчик от Г3 (жълт но незнам дали няма разлика - моя също е жълт) и го включих към буксата без да го поставям , а стария си го оставих на мястото. Запалих колата и заработи все едно е студена, като пуснах новия датчик в чаша с вряла вода колата заработи перфектно... 10 минути работи, проблеми никакви... Сложих новия датчик на мястото на стария и все едно не съм го слагал новия... бърка оборотите та не се трае... извадих го от мястото сложих стария и направих пак номера с топлата вода на новия отвън но край... няма оправия... сега е с новия датчик(с четирите крачета-жълт обръч).
- и като за капак - по време на работа(когато бърка обороти) взех та отворих капачката на капака над клапаните и колата заспа за някакъв период от време.... работи добре...сложа капачката започне да бърка оборотите... махам - заспива... и след време и при свалена и при сложена капачка вече си мени оборотите...духа от капачката газове или незнам какво е...
За завършек ще кажа, че възд. филтър не съм сменявал и е за смяна стария но ме съмнява да е той. Дебитомера съм го пробвал с изключена букса - ефекта е никакъв.
На диагностика преди време нищо не хванаха ( друг е въпроса, че по време на диагностиката не запалиха колата да видят как работи но може и да не разбирам това нещо) на изключен двигател. Та ако някой му идва нещо на ум...има идея или незнам какво да съветва... мъка и чудесия...а се кълнях близо година в него

ПОМОЩ!