Пасат 1.8абс-без климатик клапи на парното

Техническа и сервизна информация за Passat
janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Пасат 1.8абс-без климатик клапи на парното

Мнениеот janko_danev » Вто 15 ное 2011 19:13

Пасат 1.8абс-без климатик.Колеги може ли да облепя клапите без да свалям таблото.Едната клапа я залепих с аломиниево тиксо за камини,тази която е към жабката.Свалих вентилатора и един дълъг въздуховод и тя се вижда.Каза ми един колега че,като извадя радиото,врътките и предния панел ще имам достъп до въздуховода които е над радиото,свалям го и ще видя клапа.Ако някои е облепял тази клапа моля да сподели.Има перфектна тема за парно във форума но за мен е много сложно да свалям цялото табло.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: клапи на парното-въпрос

Мнениеот brad4edat » Вто 15 ное 2011 19:43

То достъп до въздухопровода ще имаш, ама няма да имаш достъп до клапата :Mr Green Fun Клапата е вътре в тялото и просто в теснотията в таблото няма начин да разглобиш въздухопровода и да бръкнеш до клапата та и да я облепиш чак. Аз съм разглобявал, когато си слагах климатик, и ако правилно си спомням и се ориентирам, то няма начин да облепиш изходящата клапа без да разцепиш кожуха, респективно да махнеш таблото, просто няма да имаш пространство.

Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAXXYY » Вто 15 ное 2011 21:02

janko_danev ако успееш да облепиш клапата без да сваляш таблото пиши че и мен ме чака същата работа.Първо ще изолирам тази която е под жабката и дано се оправи ако не продължавам с другите.При мен на 70градуса духа хладно а на един приятел духа направо горещо.Като са ми затворени въздуховодите отпред щентралните на таблото се усеща леко духане на студен въздух-най вероятно се дължи на клапите.janko_danev колко време ти отне облепянето на тази клапа до вентилатора?

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Вто 15 ное 2011 21:09

Мен ме интерисува дали се отделя въздуховода от кутията и дали се вижда клапата.От там на татъче ще бъркам някакси.Преди една година ми сменяха радиаторчето но никои не ми каза в сервиза за тези клапи.Пак и аз сега от форума научих за тях.

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Вто 15 ное 2011 21:38

Колега maxxyy около 1 час.Сваля се решетката от към двигателя,и от там се отвива вентилатора.После се вади въздуховода и се вижда клапата.Между другото се виждат две клапи,аз и на втората сложих лепенка.
Има подобрение за насочването на въздуха нагоре-надолу,но клапата студено-топло е отпред поне така ми обесниха.Колега аз счупих две щипки но после си го сглобих нормално.Сега ми работят врътките както трябва,нагоре,надолу,нпред,дори духа към задните седалки,отдолу под седалката има едни траби.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Сря 16 ное 2011 0:24

Ето блока със радиаторите и клапите:
http://www.vwmotors.ru/passat-b3/img/615.jpg
http://www.vwmotors.ru/passat-b3/467.htm

Прочети и тази тема, човека си ремонтира клапите! Имайте на предвид че там температурата достига около 80* че може и повече, внимавайте за колко градуса ви е лепилото :wink:

Това е блока на б3-б4 със климатик:
Разликата е само в клапата за рециркулация преди турбината и големия климатичен радиатор в блока, клапите също са начертани.
Изображение
Изображение
http://b3-b4.ru/465.htm

Чесно казано не мисля че е възможен качествен ремонт на клапите без да се свали блока :?

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 16 ное 2011 0:48

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пасат 1.8абс-без климатик клапи на парното

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 16 ное 2011 1:17

Ако гледаш внимателно темата на бобката viewtopic.php?t=71586&highlight=%F0%E0%E4%E8%E0%F2%EE%F0%F7%E5 и ти е за първи път около 4 часа ще стигнат за цялостен ремонт. Може и да не се изважда цялото табло навън, просто като се освободи от всякъде се издърпва назад от дясната страна и кутията на парното излиза. Ако имаш повече опит става и по - бързо, аз последния път извадих парното за около 30 минути и го намъкнах за час, като не съм счупил нито една пластмаса или краче или щипки. Върнах и всички дунапрени по местата им.

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Сря 16 ное 2011 6:48

Колеги благодаря за инфото,като почивам в неделя ще пробвам,ако с нещо не се справя ще се допитам пак до вас.Ще споделя какво съм направил.Поздрави.

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Съб 19 ное 2011 18:13

Здравеите колеги,много ми беше полезно инфото.Да споделя какво направих днес.Извадих вентилатора заедно със голямата фуния(въздоховод)които е под жабката.Преди 2-3дни бях облепил клапата която се вижда,поглеждам по навътре и какво да видя,тя е г-образна а аз съм облепил само едната част(по-широката).Взех едно фенерче и бръкнах и облепих(по-тясната част).После бръкнах по-наляво и залепих само отворите на друга клапа едва я стигнах,но с малки лепенки с 2 пръста успях.В самата фуния където е вентилатора има трапецовидна клапа и нея облепих,тя когато е изкл.вентилатора е затворена-за да не влиза външен въздух и миризми наи-вероятно.Зглобих всичко паля и след 4-5минути почна да духа топло.Като стигна 60-70гр.кеф,топличко.Много съм доволен нее супер жега но с това което имах е супер.
Лепенките които използвам са самозалепващо алуминиево фолио за камини.То като се нагрее и залепва още повече,пък и емного лесно за поставяне.Аз сложих по 2 пласта на клапа за по-здраво.
Ако някои има повече нерви може да си сложи дори и дунапрен поне на 2 от клапите.Беше голям филм,голямо бъркане,голямо залягане но има резултат.Забравих да спомена че се вади жабката,въздуховода е на 6 щипки,4 извадих и 2те задните ги счупих с дърпане но и без тях затваря добре.Поздрави.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 19 ное 2011 20:52

Задните щипки, могат да се вадят и без да се счупят. Дълга и тънка отвертка се подпъхва под щипката, завърта се и щипката пада. Колко е лесно да се каже, но докато го направи човек, може да му причернее. :lol: Слагането е по-лесно. Щипката се прикрепва към единия пластмасов "кожух" с тиксо или изолирбанд. Като се сложи и другия кожух, с пръсти се напипва къде е щипката и се щраква, за да хване двата кожуха.

Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAXXYY » Нед 20 ное 2011 20:46

И аз вчера направих тази манипулация с облепянето.Отне ми около 2ч но много ме забавиха 2те задни щипки докато ги махна.Нямаше и следа от дунапрените.Сега за 3 мин при работа на място и започва да духа топло.Много съм доволен от резултата.Благодарности на колетите за инфото!

Върни се в “Passat”