Смяна на предни дискове и накладки за Пасат B4 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
joonnii
Автомобил:
Двигател:

Смяна на предни дискове и накладки за Пасат B4 комби

Мнениеот joonnii » Вто 15 ное 2011 16:02

Здравейте.
Трябва да сменям предните дискове и накладки, отидох в един сервиз тук до нас (София - Овча купел)и ми обадиха някакви сериозни суми за това.
Бихте ли споделили каква цена е горе долу и ако може да препоръчате някой добър сервиз за смяна .
Благодаря ви

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Смяна на предни дискове и накладки за Пасат B4 комби

Мнениеот radotom » Вто 15 ное 2011 16:47

Колко точно е 'сериозни суми'?
И от къде е колата? Италианка ли е или австро-германка?
Моята е от вторите и си нямаш на идея колко бой изяде, преди с пневмопистолет да се развие поне 1 от болтовете на апаратите (те са 4!)

Относно сервизи - има си цял подраздел.
Влизаш, четеш и избираш.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 15 ное 2011 17:14

Смяната не е особено трудоемка работа./Ако болтовете се развиват нормално, разбира се!/
Моята кола също е от Германия, но не срещнах особени проблеми с развиването. Дисковете и накладките отпред ги смених за около час, докато си говорихме с комшията и пийвахме бира. Работих спокойно и си почистих всичко добре.
В сервиз не би трябвало стойността на труда за тази операция да е кой знае колко висока.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 15 ное 2011 17:33

Колегата май се шашка от цената на дискове и накладки...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 15 ное 2011 19:05

Е аз разбрах, че за труд са му обадили 'сума' :roll:
А иначе за частите - има си стока и стока, съответно с цени и цени.
Просто си правиш сметка кое ти е по-изгодно - да платиш за нещо по-читаво или да ти подават цигари през решетките, щото се е пръснал диска и ти си помел 1 спирка народ ... :No

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Сря 16 ное 2011 3:03

Колега, имам познат с магазин за авточасти на пазарчето в жк. Хладилника, който ми прави по 20% отстъпка на всички части, който купувам от него. Избирам си, каквото искам, качествено, некачествено все 20% си е отстъпката! Така, че ако не си си набавил дисковете и накладките, мога да ти спестя некой лев :beer А относно смяната, по добре се насочи, към някой от майсторчетата в форума! Има, не е като да няма, и там ще ти е по тънко, като цена от колкото да идеш, в който и да е сервиз в тъпата София :Mr Green Fun Поздрав и успех със смяната :D

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Сря 16 ное 2011 22:08

Ако не можех сам ,повече от 20лв на колело не бих дал за майстор и то ако веднага извърши услугата (не след седмица).
Абе Радо ти направо се вкара във филма с тая спирка.
Пък и германка или италиянка, като ги метнах мойте с тръбния ключ направо се видяха в чудо.Е после нови болтове ама не е като в сервиз цента. :lol: :lol: :lol:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 17 ное 2011 0:01

milen_1975 написа:Колега, имам познат с магазин за авточасти на пазарчето в жк. Хладилника, който ми прави по 20% отстъпка на всички части, който купувам от него. Избирам си, каквото искам, качествено, некачествено все 20% си е отстъпката! Така, че ако не си си набавил дисковете и накладките, мога да ти спестя некой лев :beer

Колега, да не те обидя, но ако отида при твоя познат, и на мен ще почне да ми прави 20% отстъпка на всички части, които пазарувам от него. Това нещо си е страхотна бизнес тактика. То направо си е цяла наука. Обърнете внимание, че в който и магазин за авточасти, за автогуми да влезете, продавача или стои с калкулатор в ръка, или калкулатора е на бюрото. Когато стане дума за пари, той демонстративно започва да смята с калкулатора и на глас съобщава - ...еми значи с ОТСТЪПКАТА ще ти стъпи еди-колко си лева. Човек винаги остава приятно изненадан, че той е специален, че за него се прави отстъпка. Някои са още по-хитри. Освен калкулатори, звънят по телефона - абе тука едни накладки, нещо да направим, аха, да, аха, аха. След разговора по телефона - еми виж сега, мога да ти сваля 10% от цената. Най-интересната случка, която имах е следната - май миналата година беше си купувах акумулатор от АУТО+ (към 170-180 лв дадох). Продавача без да го познавам се приближи към мен и тихичко ми подхвърли, че за 140 може да ми го пусне, но без гаранция. Е, отказах и си го взех с гаранцията.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 19 ное 2011 20:13

20 лв.на колело за работа ако искаш мога и дискове да ти взема ама няма да са от най ефтнките ,понеже работя с фирма дистибутор на доказани производители,че от разни "ме(Н)тели,спидан и разни такива" съм купувал втори път ама по-класни и скъпи естествено.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 ное 2011 10:39

Аз лично ако човека иска евтини дискове и накладки,го пращам да си ги купи сам,защото после върви обяснявай,че така и така той сам си е поискал дивкове и накладки,които за нищо не стават и са криви и скърцат и диска свършва,а накладката не и тем подобни.Частите са различни и цените са им различни според качеството (много пъти и според марката за съжаление).За различни неща,различни марки стават и са хубави.Примерно Спидан са чудесни за маншони,защото вътре дефакто е GKN и качеството е доста добро,за дискове не стават,както примерно Бош са чудесни за стъпкови моторчета за празен ход,но пък дисковете са им криви още в кашона и половината им ламбда сонди не работят още в кутията и тем подобни примери...
Дисковете и накладките,които стават за нещо,струват едни пари и да,ако са истински си заслужава цифрата.Всеки е свободен сам да си прецени какво качество иска и за какво качество му се дават пари,само че и Радо е доста прав,защото Феродо примерно имат следния проблем - накладка феродо вкопава диска Феродо,без тя да се изтърква и като минеш 15 000 примерно,сменяш диска,защото е вкопан много под допуска за износване,а накладката си седи на примерно 90% .Диска Феродо с комбинация от други накладки,примерно Делфи,няма този проблем,както и накладките Феродо с други дискове се държат по различен начин и си се хабят,без да вкопават диска.Аз лично харесвам комбинацията Цимерман диск и Текстар накладки (или Пагид,то производителя е един и същи,само различна опаковка и цена),само че тя си струва едни пари.

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пон 21 ное 2011 1:31

Така е, колега bashest, не отричам, прав си! Но много пъти съм купувал доста неща от там на по тънка цена, от колкото по другите магазини. Пример ти давам само: преди 2 години двигателно масло Mobil S2000 10 W40 струваше навсякъде туба от 4 литра 67 лв. Е аз а 1 година два пъти сменявах маслото и двата пъти го взех от там за 58 лв тубата. Абслоютно същото масло :D 9лв са си 9 лв. Иначе за това, че това е масова тактика на повечето търговци просто спор няма :beer

Върни се в “Passat”