Привет колеги,
от има няма едно известно време пръскалките за чистачките се пускат сами. Това става когато е запалена колата или само на контакт ( без да работи двигателя ). Проблема изчезва като поразмърдам лостчето надоло, нагоре и напред.
Предполагам има два контакта при това лостче - едно за включване на пръскачките и още един за 3-те интервала на самите чистачки след пръскане.
Въпроса ми е вътре пластинка ли е крива, някоя пружина, която връща контакта ( ако има такава ) ли е хлабава. Нямам си на идея какво има вътре.
Просто ако някой се е сблъсквал да ми каже как евентуално се оправя и какво да очаквам ако почна да разглабявам.
Проблем с лостчето за чистачките на Passat B3
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с лостчето за чистачките на Passat B3
от самата ръчка е вътре има една пласмаса която като ги дръпнеш към теб да работят и тая пласмаса с течение на времето се изяжда и затова прави така тя се подменя самата пласмаса или друга ръчка при мен беше по същия начин и смениш само пласмасата 

- grozdanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега мерси много за бързия отговор !
Почти съм убеден, че таквиа пластмаси не се продават още ?

Почти съм убеден, че таквиа пластмаси не се продават още ?
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
Имам аналогичен проблем,само ,че като ти се случи в движение е малко странно .....Не знам дали си въобразявам ,но винаги ,като се случи излиза някакъв пушек(или прах)около волана,но не знам от къде е баш....
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
harsi написа:Имам аналогичен проблем,само ,че като ти се случи в движение е малко странно .....Не знам дали си въобразявам ,но винаги ,като се случи излиза някакъв пушек(или прах)около волана,но не знам от къде е баш....
От лоста. Отваряш капаците зад волана и разглобяваш лоста, преглеждаш, почистваш/ремонтираш и готово, за да не стане някой сакатлък и да се запалиш в движение! С токовете не бива шега!

- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
harsi написа:Имам аналогичен проблем,само ,че като ти се случи в движение е малко странно .....Не знам дали си въобразявам ,но винаги ,като се случи излиза някакъв пушек(или прах)около волана,но не знам от къде е баш....
от ръчката е колега да не ставам досаден но преди да стане проблема да се пускат чистачките сами и на мен ми излезе пушек няколко пъти

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам лоста за чистачките от Голф-2.Мисля че са същите като твоите.При интерес на Л.С.Поздрави. 

- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
Малко се надянах в темата на колегата,но благодаря за отговорите.Ще се разглобява и почиства....
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
ако излиза пушек и се пускат чистачките сами при дупка или потупване няма да мине с почистване гарантирам от опит ще трябва смяна,10-15 лева струва 2-ра ръка ръчка