бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zazolin4o
Автомобил: Golf 3
Двигател: AAM 1993

бензинова помпа

Мнениеот zazolin4o » Нед 20 ное 2011 17:46

Здравейте колеги търсих в търсачката но неможах да намеря нищо относно моя проблем .Та става вапрос за бензиновата ми помпа (май) изгоря както си карах и се чу звук като на разгонено магаре от резервоара колата е на газ несам я оставал без бензин може да е бил малко но не е оставала без гориво. Майстора колко подържа колите на фирмата в която работя ми каза че може да не е изгоряла а само да е затлачена от някакав гумен тампон който се намирал на самата помпа. Та въпроса ми е колко процента може да е от това и дали има смисал да я отварям без да съм купил помпа :)
Махнах маркуча преди бензиновия филтар дадах на контакт после вартях нетече и нетече а когато се чу точ звук сложих бензин врътнах я няколко пъти и запали а след това на следващия ден неможа да запали... :drinking:

Потребителски аватар
marchev
Автомобил:
Двигател:

Re: бензинова помпа

Мнениеот marchev » Нед 20 ное 2011 21:00

Като я почукаш най-вероятно ще тръгне. Когато се каже че помпата е изгоряла, това не е в буквалния смисъл. Когато е малко бензина, помпата се прецаква по-бързо, защото бензина иначе я охлажда и смазва. Най-добре я сменяй, защото това тръгване няма да е за дълго.

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Нед 20 ное 2011 21:05

колега и моита помпа си работеше когато си иска.. в повечето случаи както каза предния колега като е почуках в резервоара с някаква тояга mhihi и работише един два дена... говорих с майстор и ми каза че без да се смени помпата няма да се оправи проблема... та купих една оргинална помпа тука от форума за 40лв :beer

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Нед 20 ное 2011 22:07

добре а каква да купя нова втора марка нещо по подробно или няма значение ? Смисал ако сложа някоя дето е с поголямо налягане какво може да се промени ? И дали ще стане или няма да напасне ? благодаря на колегите за саветите:) ПЗ от Варна :)

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Нед 20 ное 2011 22:11

ем ще търсиш помпа от същия двигател като твоя по кубиатура а не по кода на двигателя mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 ное 2011 23:32

На всички пълни инжекции е едно и също налягането.Ако си с моно и сложиш от пълна инжекция,не е проблем,защото отпред имаш горивен регулатор преди дюзата на моното и той си поддържа правилното налягане,никакъв проблем не е.
Съответно нова можеш да вземеш за различни пари според марката,обикновено дават макс. 6 месеца гаранция за китайските.Оригиналната е или Бош или Пиербург и цената започва от поне 400-500лв (за Пасат 1.8 моно 92-ра година скоро търсихме и оригиналната беше 620лв) и няма гаранция :screwy .Китайчетата са по 150-200лв.
Обикновено помпата си отива заради кофти гориво.Дори да държите 20Л бензин в резеровара,той старее и си изпарява част от съставките и започва да разяжда гумите по помпата (става направо ужасен и на цвят и на мириси,не знам с какво го бъркат,ама е брутално киселинно),заради което трябва да се изхабява на 2-3 месеца и да се налива пресен,което почти никой не прави.Разбира се не трябва и да е малко,защото тогава, както е написал колегата,помпата не се смазва и не се охлажда и се предава още по-бързо.
:beer

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пон 21 ное 2011 14:27

И принципно има различе в захващането на помпа от моно и помпа за
пълна .Иначе според парите които разполагаш иам китаичета по 80 лв има и втора ръка за 50 лв .Аз бих си взел 2 но истинска.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Вто 22 ное 2011 7:56

Ами аз никога не съм задържал бензин да седи много време в резервоара пък и не си струва много много да слагам помпа от по 400 500 лева при положение че колата едва я оценявам на 800 лв хаха . По добре да сложа някой китайче за 80 лв . А да ли има вероятност да е затлачена само от някой гумен тампон който се е разял от наште супер палар бензин :lol: който го предлагат по бензиностанциите :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”