zfa159 написа:Ако лампата светва още с даването на контакт - проблем по кабелите.Системата мери съпротивлението на датчика и ако не е както трябва - лампата изгрява.В движение системата мери генерираното от датчика напрежение и тогава вече светва,ако датчика не подава напрежение или подава грешна стойност.
Датчика е индуктивен и няма значение как са му кабелите,така или иначе той е една бобина и генерира променливо напрежение (с различна честота според оборотите).
Ако грешката се появява след като тръгнеш,а не като дадеш на контакт и запалиш,значи датчика не мери скоростта коректно.Тогава провери дали не се е измъкнал и го пъхни обратно на място (нямат си никаква контра,която да ги държи на място и редовно се измъкват,при което вече е отдалечен от гривната и не генерира каквото трябва).
Виж също каква точно грешка дава - ако е Open or short to plus,значи кабелите са скъсани или датчика е прекъснал.Ако е Implausible signal ,значи не мери вярно скоростта на колелото.ю
zfa159 написа:Това вече е скъсан кабел или повреден датчик (прекъснал)...Прежалваш едни 70-80лв и си взимаш друг.Той новия идва с кабел и си решаваш и проблема с кабела.Аз съм използвал датчици на Vaico и съм доволен от цена/качество.
Трябва да знаеш,че датчиците са няколко вида и разликата е в положенията на гумичките за закрепване на кабела към ламаринките.Разликата е не повече от 2-3см и е от много голямо значение,защото иначе кабела застава по малко по-различен начин и при пълен ляв или десен завой,кабелчето се опъва много в една определена част и не живее много дълго.
bobidi написа:Това със смяна на датчици за проба не го разбирам, да ме извни колегата zfa. Съвсем скоро се борих с такъв проблем на поло 2001. В крайна сметка се оказа оксидирали пинове в буксата но проблемният датчик. Така че според мен първо трябва да се замери всичко.
bobidi написа:Това със смяна на датчици за проба не го разбирам, да ме извни колегата zfa. Съвсем скоро се борих с такъв проблем на поло 2001. В крайна сметка се оказа оксидирали пинове в буксата но проблемният датчик. Така че според мен първо трябва да се замери всичко.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 47 госта