Изчезна светлината за задния ход б3 89 година
Изчезна светлината за задния ход б3 89 година
Колеги от оня ден не ми свети светлината за задна скорост. Крушките са здрави бушоните също, на скоростната кутия замерих датчика дето включва светлината работи нормално, колата е седан казаха ми да проверя кабелите отзад да не са прекъснали свалих ги всичките и няма прекъснати. Пасата е б3 89 година.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Изчезна светлината за задния ход б3 89 година
Отвори капака и до жилата със скоростите има един черен датчик с една букса в него, извади я шунтирай я с кламер , ако не задейства, значи е този черен датчик.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датчика всъщност е най обикновен ключ! Има една пъпчица която се износва, наварява се леко с телоподаващ апарат и се оформя. Ако не е пъпчицата, се отваря самото ключе и се почиства хубаво с бензин и финна шкурка.
И двете операции са елементарни
И двете операции са елементарни

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега съветвам те да провериш по обстоино кабелите,които минават покраи лявата панта на капака на багажника дали не са прекъснати.При мен преди време точно там беше проблема самите кабели са захванати за самата панта и с годините от отваряне и затваряне на багажника точно кабела,който е за светлините при включена задна скорост се беше скъсал възстанових го и сега всичко работи без проблем.Успех в разрешаването на проблема.
volodya iliev написа:Здравей колега съветвам те да провериш по обстоино кабелите,които минават покраи лявата панта на капака на багажника дали не са прекъснати.При мен преди време точно там беше проблема самите кабели са захванати за самата панта и с годините от отваряне и затваряне на багажника точно кабела,който е за светлините при включена задна скорост се беше скъсал възстанових го и сега всичко работи без проблем.Успех в разрешаването на проблема.
Благодарско колега но със сигурност проблема не е там всички кабели са оправени наистина имаше скъсани и не светеха лампите на номера, сега светят ама не светят за задна скорост.

- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Еми колега,и аз съм за датчик!Значи ивади двете кабелчета където влизат в датчика ,допри ги на едно,дай на контакт и ако светне значи си за нОв датчик.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, както е казал колегата над моя пост, вземи и замери със пробна лампа на 12v дали ще светне!! На датчика (ключето) има една гумена шапчица в него, тя се къса и вътре в пластинките се натрупва смесица от масло и боклуци!!! Мултицета си замерва че ключа работи уж, но понеже веригата е на 12v (слаботокова) тока не успява да премине през зацапаните контактни пластинки и задните светлини не светват
Замери със пробна лампа дали реално ключа работи, забрави за мултицета, щото и аз се чешах по врата един ден така, какво става в таз държава

п.с. Ако е зацапване или износена пъпчица да не вземеш да търсиш нов ключ!!! Ключа се поправя много лесно и ще ти кара много повече отколкото някой на почти същото дередже, който е втора употреба

Замери със пробна лампа дали реално ключа работи, забрави за мултицета, щото и аз се чешах по врата един ден така, какво става в таз държава

п.с. Ако е зацапване или износена пъпчица да не вземеш да търсиш нов ключ!!! Ключа се поправя много лесно и ще ти кара много повече отколкото някой на почти същото дередже, който е втора употреба

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Нов датчик/ключ е 10-15лв. Смених си моя оригиналния, развален, преди 3 години с такъв нов от магазина (неоригинален) и до сега съм нямал проблеми.
Колеги одеве пробвах не е датчика свързах кабелите директно да не минават през датчика и лампите пак не светнаха. 

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми опъваш едни по дълги кабели на мултицета от датчика до светлините отзад и проверяваш трасето, ако трябва ще търсиш от къде минава кабела и ще го проследваш на етапи със една карфица или тънка игличка на единия край на мултицета. Пускаш мултицета да мери на най-слабия диапазон, омове, не килоомове.
Успех
Ходи ли ток до датчика когато е колата на контакт и пусната задна скорост?
Успех

Ходи ли ток до датчика когато е колата на контакт и пусната задна скорост?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същия проблем само,че на Б4.Там дали го има този датчик.Когато има време ще погледна.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
sniper79 написа:... на Б4.Там дали го има този датчик....
Да. И е на същото място.