повредена резба на леглото на свещта - AAZ
повредена резба на леглото на свещта - AAZ
моля помогнете повредих резбата на свещта колата е VW 1,9 gtd aaz
Re: повредена резба
Обясни по- подробно. Повредил си резбата на самата свещ или резбата на леглото, където тя се навива? Успя ли да развиеш свещта от главата на мотора?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: повредена резба на леглото на свещта - AAZ
Колега работата става сериозна.За да се направи нова резба трябва да се смъкне главата.Слага се пружинна вложка и се завива новата свещ.
благодаряви за коментара на мен ми беше ясно че трябва да стане така някои знае ли майстор в град Русе
Щом е така май нямаш много варианти за действие...
Предполагам си пробвал всичко възможно да навиеш новата свещ...?
П.С. Как успя да съсипеш резбата?
Предполагам си пробвал всичко възможно да навиеш новата свещ...? П.С. Как успя да съсипеш резбата?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Зависи колко е зле работата може и да не се сваля глава. Виждал съм как оправят развалена резба на свещ на бензинова кола без да вадят глава. Ама там не беше много 1-2 витки бяха проблемни. Та във каналите на метчика сложиха грес за да обира стружките за да не паднат във цилиндъра.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега зависи и на коя свещ е.Ако е на кофти място и не може да се работи с медчик лошо.Ако е напълно съсипана резбата само с вложка .Ако е малка повредата да се дооправи с медчик да се продуха с комресор и да пали без свещ да издуха ако остане нещо.Това се сещам за сега.
здравейте отново благодаря на всички за коментарите по случея свеща е 4-та и е напълно съсипана резбата понеже трудно се разви,развих я с гидория и другата новата свещ напрово влиза вътре
ще трябва дасе сваля главата.
ще трябва дасе сваля главата.- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
milen05 написа:здравейте отново благодаря на всички за коментарите по случея свеща е 4-та и е напълно съсипана резбата понеже трудно се разви,развих я с гидория и другата новата свещ напрово влиза вътреще трябва дасе сваля главата.
Много , много не приятно се е случило колега , дано да минеш по-евтино с ремонта и най-важното КАЧЕСТВЕНО да ти затворят мотора тези пишман "майсторчета" дето са се навъдили навред. Върви при сигурен ,ако е възможно . Най-добре при някой колега тук от форума . успех
здравеите проверих в няколко сервиза всички искат между 200-300 лева за ремонт но понеже не ми се дават толкова пари точно по-време на зимата празниците и реших да изолирам свеща като навия болт на нейното място препоручаха ми стругар и утре сам при него той ми каза че може да стане ще карам на 3 свещи времено все пак сме в криза и сме българи ще ви пиша утре
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Струва ми се ,че ще си
по-късно ,ако направиш така. Ти си знаеш ,за да спестиш сега 300лв после да не стане така ,че няколко пъти по 200лв да стъпи . Опичай си акъла 
по-късно ,ако направиш така. Ти си знаеш ,за да спестиш сега 300лв после да не стане така ,че няколко пъти по 200лв да стъпи . Опичай си акъла 
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
колега помисли си добре.Дори не искам да си помисля как се пали дизел с 3 подгрев. свеща вместо 4 на -15градуса ,то ни акумулатор ще издържи нито стартер.Не се меся сам прецени, просто си споделям мнението.
-
al3x4o
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
Една глава за ААЗ мотор едва ли е толкова скъпа... по-добре според мен 2-ра употреба и си в джаза
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
200 - 250 лв е една глава
.Звънях в цяла България и това ми обявяваха всички 
Върни се в “Дизелови агрегати”