Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???
Е виж колко културно съм го обяснил на първата страница,точно след твоя пост!Ама не се чете!Иначе си прав,лесно се вбесявам!За което се извинявам! 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
lion_heart002 написа:Е виж колко културно съм го обяснил на първата страница,точно след твоя пост!
Много сложно си го обяснил.Според мен просто влиза неотчетен въздух от дебитомера и гът

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Като отвиеш капачката, моното или квото е там почва да дърпа въздух от там и за тва падат оборотите
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
На BMW двигателите работят херметизирани и при отваряне на капачката на маслото,примерно мотора се разхерметизира и оборотите се изменят 100% сигурно.Има логика да е така и при Фолксвагена.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
По повод тази тема днес специално отворих капачката за да видя дали ще играят оборотите . Нищо не стана .. само боботенето на двигателя се чува по-отчетливо . Пръска съвсем малко ..тук таме някоя капка но не е фрапиращо 
ПП с моноинжекция съм

ПП с моноинжекция съм
Последна промяна от red rider на Сря 30 ное 2011 22:10, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
red rider написа:По повод тази тема днес специално отворих капачката за да видя дали ще играят оборотите . Нищо не стана .. само боботенето на двигателя се чува по-отчетливо . Пръска съвсем малко ..тук таме някоя капка но не е фрапиращо
Вероятно мотора ти няма дебитомер за въздуха?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Rabbit_TDI написа:red rider написа:По повод тази тема днес специално отворих капачката за да видя дали ще играят оборотите . Нищо не стана .. само боботенето на двигателя се чува по-отчетливо . Пръска съвсем малко ..тук таме някоя капка но не е фрапиращо
Вероятно мотора ти няма дебитомер за въздуха?
Няма!
Я сега обяснете и на мен защо като отвия капачката оборотите не мърдат вообще
АЕК е двигателя и си подухва лекичко оттам но не и да мени обороти.И да мине оттам неотчетен въздух няма как да стигне до всмукателните клапани освен ако са забравили да им сложат гумички
Да не говорим че засмукване под капака на клапаните няма как да се получи при пълна изправност на клапаните и разпределителния механизъм 

АЕК е двигателя и си подухва лекичко оттам но не и да мени обороти.И да мине оттам неотчетен въздух няма как да стигне до всмукателните клапани освен ако са забравили да им сложат гумички

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Bioside написа:Я сега обяснете и на мен защо като отвия капачката оборотите не мърдат вообще![]()
АЕК е двигателя и си подухва лекичко оттам но не и да мени обороти.И да мине оттам неотчетен въздух няма как да стигне до всмукателните клапани освен ако са забравили да им сложат гумичкиДа не говорим че засмукване под капака на клапаните няма как да се получи при пълна изправност на клапаните и разпределителния механизъм
Не знам твоя мотор как е ,но 1.8Т има маркуч между колектора и картера с еднопосочен въздух който смуче въздух от картера при празен ход.Този въздух се компенсира от мъркуч с клапан след дебитомера.Така хем имаш принудиелна картерна вентилация ,хем е отчетена от дебитомера.Като отвориш капачката ,или стиснеш въпросните мъркучи "мотроника полудява" защото отчетеното от дебитомера не е вярно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bioside написа:Я сега обяснете и на мен защо като отвия капачката оборотите не мърдат вообще![]()
АЕК е двигателя и си подухва лекичко оттам но не и да мени обороти.И да мине оттам неотчетен въздух няма как да стигне до всмукателните клапани освен ако са забравили да им сложат гумичкиДа не говорим че засмукване под капака на клапаните няма как да се получи при пълна изправност на клапаните и разпределителния механизъм
Защото най-вероятно ти е заминал маркуча за картерните газове или, като при мен е пуснат да виси свободно.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Днес си сменях гарнитурата на капака на АЕК-то.Така и така бях разглобил всичко реших да сменя и разцепените маркучи на картерната вентилация,че от тях капеше гняс по мотора.Всичко е сменено и затегнато със скоби,но като отвих капачката за маслото и сега се усеща духане от там.А преди го нямаше.Мотора не си променя работата иначе,оборотите не мърдат,просто духа повече от преди.
Възможно ли е това да се получава понеже сега са сменени скъсаните маркучи и преди това налягане да е издишало от тях?
Възможно ли е това да се получава понеже сега са сменени скъсаните маркучи и преди това налягане да е издишало от тях?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”