Някой пробвал ли е да изолира горивния филтър????
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Някой пробвал ли е да изолира горивния филтър????
Колеги мисля да изолирам горивния филтър с някаква материя която да задържа топлината,да изолира филтъра от студа и така да намаля жилирането на нафтата.Ако някой го е правил или има идея от какъв материал може да се направи да помогне.Отнася се за Поло 1.9д.
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой пробвал ли е да изолира горивния филтър????
да с газ в нафтата!!!!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С добавка, с бензин или спирачна течност.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Сипваи хубава нафта 

-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Зареждам само от ЕКО,но идеята ми е да увия филтъра с нещо за да може ,като се стопли нафтата да задържа температурата на нафтата и да не изстива бързо през големите студове.Всичко ми е ясно за газ,бензин и добавки като се сипват против замръзване.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Нема да има ефект това което искаш да направиш мисля аз , но нети пречи да опиташ разбирасе има всякакви топлоизолационни материали 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нищо няма да стане, в горивнят филтър не замръзва нафтата а водата която се е филтрира вътре.
Написали са ти го по горе какво може да направиш.
Или като мен да се пробваш да напаснеш горивен филтър от опел с подгряване.
Отоплението е песен, но няма кой да контролира подаването на ток в филтъра.
Написали са ти го по горе какво може да направиш.
Или като мен да се пробваш да напаснеш горивен филтър от опел с подгряване.
Отоплението е песен, но няма кой да контролира подаването на ток в филтъра.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изолирането не върши работа, защото нафтата си влиза студена. Изолацията запазва, не вдига температурата. Добър вариант е електрически подгревател с терморегулатор, имам такъв на Мазда 323 1,7Д. Друг вариант е филтър с подгрев от антифриза от Рено или Фиат, имам някъде един такъв. Че е и с помпа за подкачване.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Както каза колегата , изолацията върши работа когато трябва да запазиш топлината да не се разсейва в пространството . А нафтата си идва студена (ако не е замръзнала и въобще дойде
) от резервоара . Случвало ми се е при минус 24 градуса , ами всичко беше станало на гресоподобна смес , няма палене . Вариантите според мен са два : топъл гараж или добра нафта с добавка .
А веднъж като запалиш вече няма проблем , циркулиращата нафта затопля лека-полека и тази в резервоара .
А веднъж като запалиш вече няма проблем , циркулиращата нафта затопля лека-полека и тази в резервоара .
-
s8_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само добавки, иначе НИЩО друго не помага! Преди около две години на един бус - Мерцедес 207Д с каросерия му замръзна нафтата по време на преход от около 120 км, но желирането беше на около 60тия.
От тогава се убедих, че освен качествено гориво друго спасение няма!
От тогава се убедих, че освен качествено гориво друго спасение няма!- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
има едни одеяла за двигатели (НЕ СЕ ЕБАВАМ)брат ми каза 1е е виждал в украина да си слагат такова нещо по двигателите и било много добро и двигателя имал и тои после топал старт!!!!
И какво се слага в резервоара против замръзване освен добавки....видело? 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то е като да си сложиш външна изолация на къщата и да си изхвърлиш печката!Виж,при достатъчно налично гориво,може да си спестиш изолацията и да "набумкаш" кюмбето-това е по за предпочитане!Релативно пренесено така е и при колите,като има за добро гориво.....ама ако няма...
Иначе в В.Т. си има студ,аз съм "грял" дизел с "нагревател" на филтъра(самоделка)-та знам от какъв зор.Сега не грея нищо,освен висьонгите си сутрин.
Иначе в В.Т. си има студ,аз съм "грял" дизел с "нагревател" на филтъра(самоделка)-та знам от какъв зор.Сега не грея нищо,освен висьонгите си сутрин.-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Ами то е като да си сложиш външна изолация на къщата и да си изхвърлиш печката!Виж,при достатъчно налично гориво,може да си спестиш изолацията и да "набумкаш" кюмбето-това е по за предпочитане!Релативно пренесено така е и при колите,като има за добро гориво.....ама ако няма...Иначе в В.Т. си има студ,аз съм "грял" дизел с "нагревател" на филтъра(самоделка)-та знам от какъв зор.Сега не грея нищо,освен висьонгите си сутрин.
/.dhfod,s e;f
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Поогледах малко отговорите на колегите.Файда от изолация на гор.филтър НЯМА. качественото гориво му е майката ,газ може да се добавя някъде до 10 на 100 максимум .Бензин не е добре -влошава мн динамиката на колата и студения старт защото бензина се пали от ИСКРА колкото по-високооктанов по-лошо . Много добре се отразява нафтата да се подгрява чрез водния кръг на колата .Проблема е в тръбалаците и маркучите ,инак се връзва към парното че е най-лесно ,важноо тръбите които минават над турбото (или изпуск. колектор ЗАДЪЛЖИТЕЛНО метални иначе..
взема се корпус с филтър с воден подгрев и си бетон ! 
взема се корпус с филтър с воден подгрев и си бетон ! Върни се в “Дизелови агрегати”