Ниско-бюджетна high tech стая

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Ниско-бюджетна high tech стая

Мнениеот Booster » Сря 07 дек 2011 17:55

Здравейте колеги , лека - полека ще се стремя към упоменатата в заглавието стая , ръководя се от viewtopic.php?f=67&t=273754&hilit=+%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE , бладодарен съм за темата , пък и имам долу-горе сходни изисквания с колегата feikot.Да обясня какво точно искам да включва стаята : телевизор , домашно кино , плейстейшън 3 + домашен компютър.Знам , че има доста хора във форума , можещи да отговорят на малко необразованите ми въпроси , но понеже не ми се търсеше в нета по - отделно за всичко , реших да синтезирам всичко в едно , пък и дълбоко се съмнявам да съм единствения , искащ такова хоум ентъртейнмънт :Mr Green Fun.
Бюджетът : макс 500 лв домашно кино ( насочил съм се към това , понеже ми се вписва в бъдещия вид на стаята , допадат ми тея с вертикалните колони http://technomarket.bg/products/0902815 ... c-pt850e-k , дори мисля да е Панасоник , надолу ще споделя защо) , та мисълта ми е , че бих искал да избера най-добрите продукти в тоя ценови клас.
Телевизор - 1000+ евентуално , в темата , на коята съм постнал линка , се коментираше най-вече Панасоник ,
мисля , че в този случай си остава плюса , че компонентите ще бъдат от една марка , лошото в моя случай е , че не мисля , че ще успея да дам 1300+ лева , та избора малко се свива до 1000 - макс 1100.Ще се ползва за : Булсатком , мераклия съм за блурей от по 20-30ГБ филми с Ейч Ди качество mhihi да зяпам , както за монитор на компа и на ПС 3-ката.
Стаята не съм я мерил , но ми прилича на 5/4, като ТВ-то ще е разсположено на късата страна , а хората съответно на дългите , като разстоянието ще е 3-4м. най-вероятно.
Под необразовани въпроси имах предвид , това , че искам всички звуци да минават през домашното кино т.е. от телевизор , комп и ПС 3-ката.
Моля обяснете кое как ще се свърже и какво трябва да имат компонентите , визирам ТВ-то и домашното кино , че да се свърже всичко едно с друго.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниско-бюджетна high tech стая

Мнениеот Ludia » Сря 07 дек 2011 21:05

е това е музиката на която съм хвърлил око аз : http://blog.logitech.com/2011/03/09/new ... kers-z906/

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 07 дек 2011 22:10

Ludia всичко е добре - дизаина, цена, но по оптика имаш ограничение към аудио формати.След време ще имаш прилична 5.1 система, а стандарта 7.1 набира скорост.
Booster за твоето желание важи същото , че и с по голяма сила.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Сря 07 дек 2011 23:05

За всичко съм задал бюджет , ясно ми е колеги , че за 400лв няма да слушам истински звук mhihi , интересуват ме конкретни модели или такива , които по статистика имат най-добрите показатели за тези пари , линка който е даден в темата ми се струва добре сделка , пък и сякаш желая да е Панасоник или Пайнер. :)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 08 дек 2011 8:18

pensiq написа:Ludia всичко е добре - дизаина, цена, но по оптика имаш ограничение към аудио формати.След време ще имаш прилична 5.1 система, а стандарта 7.1 набира скорост.
Booster за твоето желание важи същото , че и с по голяма сила.

:deal

И ако искаш да слушаш музика- итс кайнда съкс :P тва са големи измишльотини за мен :mrgreen: предпочитам си усливател и 4 хубави колони да става за всичко

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 08 дек 2011 9:17

Хубавите неща стават бавно. Ето нещо с добро съотношение цена качество:
http://orca-audio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=342%3Asony-str-db1070qs&catid=2%3A2010-02-18-15-07-25&Itemid=3&lang=bg
http://usilvateli.com/ad/view/Pioneer-VSX-D1011-918
И едно с HDMI
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=13&t=20842
Колоните за тях обаче трябва да се мислят отделно.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 08 дек 2011 16:23

За DENON -на съм съгласен, но лично аз избягвам SONY.Послушай radi_nrj и ти гарантирам , че няма да съжаляваш.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Чет 08 дек 2011 16:55

колега,Booster. Ако съм те разбрал правилно искаш да включиш компа и телевизора в домашното кино. heavy metal zork идеята ти е страхотна! :да: аз вече 3-та година съм така. Закупих си ЛСД СОНИ бравия 32 инча . (само трябва да гледаш да има синя букса за кабела, който идва от компютъра към монитора) включен е към компа и не ползвам монитор, когато си сваля филмче си го гледам направо от компа на ЛСД-то. :да: 2-ро трябва ти скарт кабел от телевизора към домашното кино! :012: и 3-то трябва ти кабел от домашното кино към компютъра( включва се в буксата на компютъра ,която е за тонколонките) . и се наслаждаваш на страхотен звук. аз съм с 5.1 домашно кино СОНИ . и само като допълнителна информация капацитета на домашното кино (скалата за силата на звука е до 40 ,а аз никога не съм си позволявал да го усилвам повече от 16-17) неможе да се стои в стаята , а и живея в панелка, та ще си имам проблеми със съседите.така с две думи свързването не е никък сложно , ако имаш въпроси пиши ми на ЛС . Ефекта е поразителен !!! :banana
Надявам се да съм бил полезен . Поздрави. :beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 08 дек 2011 17:24

Само дето не разбрах защо му е на колегата Шкар букса от ТВ-то до киното.Попринцип ако имаш HDMI на TV и компютъра става доста по-добре от аналогов изход.И звук може да прекараш през HDMI-я все пак.Иначе с добър кабел от компа до киното също ще си решиш проблемите.Като цяло не пренебрегвай кабелите(като цена)

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Чет 08 дек 2011 17:35

:drunk аз казвам как съм направил моята система. ;) със HDMI изходи също става. :applause:

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Чет 08 дек 2011 18:11

joro_dexter написа:колега,Booster. Ако съм те разбрал правилно искаш да включиш компа и телевизора в домашното кино. heavy metal zork идеята ти е страхотна! :да: аз вече 3-та година съм така. Закупих си ЛСД СОНИ бравия 32 инча . (само трябва да гледаш да има синя букса за кабела, който идва от компютъра към монитора) включен е към компа и не ползвам монитор, когато си сваля филмче си го гледам направо от компа на ЛСД-то. :да: 2-ро трябва ти скарт кабел от телевизора към домашното кино! :012: и 3-то трябва ти кабел от домашното кино към компютъра( включва се в буксата на компютъра ,която е за тонколонките) . и се наслаждаваш на страхотен звук. аз съм с 5.1 домашно кино СОНИ . и само като допълнителна информация капацитета на домашното кино (скалата за силата на звука е до 40 ,а аз никога не съм си позволявал да го усилвам повече от 16-17) неможе да се стои в стаята , а и живея в панелка, та ще си имам проблеми със съседите.така с две думи свързването не е никък сложно , ако имаш въпроси пиши ми на ЛС . Ефекта е поразителен !!! :banana
Надявам се да съм бил полезен . Поздрави. :beer

Именно колега :) , всеки звук да си бичи през системата.Аз и принципно си мислех , че с HDMI ще стане работата , пък и ако съм разбрал правилно е по-добрия вариант за пренос.Значи все пак си го има тоя плюс когато компонентите са от една марка ?
Аз също като цяло няма да я използвам за надупване все на мах :Mr Green Fun , просто искам що - годе прилична система за слушане на музика , както и за улавяне на всички звукови ефекти , било от филми или игри , това е , ясно ми е , че ресийвър , усилвател и истински колони е истината , но като гледам само ресийвърите покриват бюджета за жалост.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Чет 08 дек 2011 18:53

Значи си наясно ,като цяло какво ти трябва. ;) :applause: Мога единствено да ти пожелая успех в подбора и ще очаквам да се похвалиш с новата придобивка. :beer :drinking:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 09 дек 2011 10:01

Аз ще дам още едно безполезно мнение.

Послушай radi_nrj...

Дори букшелф стерео през рисивър с вграден усилвател звучи сто пъти по-добре от купешките системи "домашно кино 14154742 функции в 1". В тях се влагат най-най-най-евтините говорители и транзисторни усилватели и за разкош всичко е натъпкано в гъзарска пиано лак пластмаса... Дори като са намалени тия колонки дрънчат, а колко плоско звучат можеш да се убедиш и сам. Точно нулева динамика.

Един път да послушаш некомпресиран DTS дори през entry-level hi-fi система и ще си готов да се откажеш от телевизора на цяло заради звука... поне при мен така се случи.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 09 дек 2011 10:44

pensiq написа:За DENON -на съм съгласен, но лично аз избягвам SONY.Послушай radi_nrj и ти гарантирам , че няма да съжаляваш.

Това за Sony може би имаш основание, но тази серия ресийвъри особено тези, които започват с 9 или 10 никак не са лоши. Взехме за едно приятелче флагмана от QS серията - STR-DB1080QS и да ти кажа като го разгледахме по-обстойно бяхме приятно изненадани. Масивна изработка + качествени компоненти = добра машина. Е за човек слушал хай енд ресийвър не е нищо особено, но за цената, която плащаш е идеален!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 09 дек 2011 14:58

Не съм искал да си налагам мнението.Убеден съм, че не подвеждаш с информацията.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”