Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4
минах през тази процедура,не е хич приятно,но резултата си заслужава 

Специални благодарности на автора за изключително полезната тема.След блокирване на чистачките в дъжд минах цялата процедура описана така прилежно и всичко вече е ОК.
Поздрави
Поздрави
Днес минах и аз процедурата по почистването- чистачките почти бяха блокирали. Сега всичко е ОК.
Благодарности на автора за полезната тема!
Благодарности на автора за полезната тема!
Процедурата отнася ли се за Пасат В3 примерно,
чистачките в момента са като на Москвич Алеко, бавни и славни...
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
Asen_D написа:Процедурата отнася ли се за Пасат В3 примерно,
направо се захващай не чакай да блокират

Окс, почвам ги докато не е сковал студа 

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Да ама моите пак забавиха ход. Миналия път ги свалих зачистих и сложих грес за лагери. Бяха супер за 1 месец, но откакто стана студено станаха пак бавни...
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:Да ама моите пак забавиха ход. Миналия път ги свалих зачистих и сложих грес за лагери. Бяха супер за 1 месец, но откакто стана студено станаха пак бавни...
Ти напълно ли ги разглоби рамената или...?

- skotis
Да, напълно - всичко както си трябва.
Аз помислих да не е от чистачките че бяха стари вече, но не - с нови пак така.
Аз помислих да не е от чистачките че бяха стари вече, но не - с нови пак така.
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
на мен ще ми е 3та зима след тази процедура и не смея да ги пусна на последната степен да не ми стопят стъклото от бързане 

- skotis
Абе те и мойте стават, ама не са както в деня на процедурата. Дали тая грез дето сложих леко не се е втвърдила от студа.
Има раздвижване колеги - колкото и да не ми се вярва, след като смених акумулатора (стария беше доста зле) чистачките станаха отново нормални
Изобщо не подозирах че може да е от това. Имаше моменти когато бяха нормални, явно е бил зареден акумулатора, а аз си мислех че са се затоплили механизмите от двигателя.
Пак го има проблема...от време на време
Има раздвижване колеги - колкото и да не ми се вярва, след като смених акумулатора (стария беше доста зле) чистачките станаха отново нормални

Пак го има проблема...от време на време
Последна промяна от skotis на Чет 09 фев 2012 22:58, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеѝте.Искам и аз да се включа към тази тема.Отдавна и аз имам същия проблем с чистачките.Много бавно се движат и направо се отчаивам понякога.Благодаря за коментара и аз ще отворя селия механизъм на чистачките.Само да се пооправи малко времето че си е доста студено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблемът също е с шофьорската чистачка, но се появи изцяло по моя вина. При последния сняг сутринта чистих колата, но беше адски студ и реших да си спестя още няколко минути мръзнене. В резултат на недобре изчистената зона около чистачките шофьорската се развали и в момента прави 1/3 - 1/2 от оборота. Другата чистачка е добре, но заради липсата на синхрон в движението закача шофьорската и се получава грозна картинка. Установих, че шофьорската чистачка е много разхлабена. Ако я натисна леко и си прави пълно завъртане. Интересува ме дали трябва да направя цялата процедура от първия пост или мога да мина със затягане на гайката под пластмасовото капаче. Като знам колко ме бива в ремонтите сигурно ще ми отнеме цяла вечност, така че при първия вариант директно ще я карам на ремонт.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
кандидата написа:При мен проблемът също е с шофьорската чистачка, но се появи изцяло по моя вина. При последния сняг сутринта чистих колата, но беше адски студ и реших да си спестя още няколко минути мръзнене. В резултат на недобре изчистената зона около чистачките шофьорската се развали и в момента прави 1/3 - 1/2 от оборота. Другата чистачка е добре, но заради липсата на синхрон в движението закача шофьорската и се получава грозна картинка. Установих, че шофьорската чистачка е много разхлабена. Ако я натисна леко и си прави пълно завъртане. Интересува ме дали трябва да направя цялата процедура от първия пост или мога да мина със затягане на гайката под пластмасовото капаче. Като знам колко ме бива в ремонтите сигурно ще ми отнеме цяла вечност, така че при първия вариант директно ще я карам на ремонт.
Рамото е излезнало от шлиците. Махаш гайката, наместваш го да застане правилно - при изключени чистачки да си е долу до пластмасовата кора - и затягаш.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не успях да го върна изцяло в старото положение, но може да се каже, че реших проблема. Малко инструкции ако на някой му се сблъска със същата неприятност. Махате пластмасовото капаче на чистачката и развивате. При мен гайката толкова се бе разхлабила, че я развих с ръце. Първия път завих почти до края, а чистачката бе на около 80% от движението преди проблема. Реших, че съм го презавил и го разхлабих, но положението се влоши. След това го затегнах малко повече и пак пробвах. С всяко следващо движение ъгълът ставаше все по-малък докато двете чистачки не се закачиха. Накрая реших да завия гайката колкото мога. Завивах докато мога(повече от първия път). За моя изненада в това положение беше най-добре. Движението е поне на 90% и за около 1 минута работа на двете чистачки не забелязах никаква разлика в скоростта им на движение. Само най-горната лява част от стъклото не се изчиства както преди, но това не влияе на шофирането.