Съвет за предни дискове за Г3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Съвет за предни дискове за Г3

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 13:43

Ами какво да кажа, дойде им времето и на тях..... Трябва да си сменям предните дискове,че ако Ваското ме види още 1 път с тези сигурно ще ме шамароса :oops:

Та молбата ми е да ми препоръчата най-доброто и най-согурното.
Колата е Голф3 Гти 8в! В момента предните ми са Двойно вентилирани ако не се лъжа. Спирам си много добре, но имат голям ръб и явно трябва да ги махна , защото накрая ще стане белята.... Никога не съм сменял дисковете и за това нямам и наблюдения, ако може и има начин да си запазя поведението на спирачките ще съм много доволен.

пп. Както казва един мой приятел " Колата може да не върви, но задължително трябва да може да спира " :D

Мерси!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 17 сеп 2006 13:45

мен ме чака същата процедура,от доста време вече, така че и за мен ще са ми интересни отговорите....... :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 17 сеп 2006 13:52

Според мои лични наблюдения, най-препоръчвана марка дискове/накладки за VW си е АТЕ.

Ако ти се инвестира повече в спирачна система, има и по-скъпи модели дискове (разни нарязани, надупчени и т.н.) почти на всяка марка. Brembo също е лидер в тази област. Но на която и марка да се спреш, важното е стоките да са оригинални, а не менте, че иначе боли много ...

П.П. Така и така ще сменяш дискове/накладки (задължитено и накладки, щом ще сменяш дисковете), помисли и за смяна на спирачната течност - DOT4 поне!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 17 сеп 2006 13:53

ами за АТЕ предни накладки ми искаха 110 лв :shock

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 13:58

musura написа:П.П. Така и така ще сменяш дискове/накладки (задължитено и накладки, щом ще сменяш дисковете), помисли и за смяна на спирачната течност - DOT4 поне!

Това задължително, просо искам спирачната ми система да си остане със КПД на старата, та дори по-добра !!!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 17 сеп 2006 13:59

Ludia написа:ами за АТЕ предни накладки ми искаха 110 лв :shock

за дискове може, но накладките няма да са повече от 65 лева комплекта. Скоро сменях дискове и накладки - предните Brembo Max дискове бяха около 150 лв комплекта, АТЕ бяха грубо около 120 лева. Накладки предни АТЕ/Текстар = 60/65 лева комплекта.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 14:09

Тоест 200 лева за дискове и накладки ще стигнат така ли???
Ти от тези Брембо дискове доволен ли си?? Вентилирани ли са??

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 17 сеп 2006 14:22

Доволен съм, вентилирани са. Но да ти кажа правичкара, със старите изтрите дискове, които не бяха Брембо, пак си спираше чудесно колата, нямах ниакаква грижа. Брембото има нарези по диска за самопочистване и може би при обпределени ситуации и големи натоварвания ще се усети предимството му, но при ежедневан градска употреба не намирам разлика. Ако не ти се харчат много пари - взимай АТЕ дискове и накладки, 200 лв ще ти стигнат, даже ще може и част от труда да платиш с тях :) Иначе аз лично много тача и Текстар, като цени са на нивото на АТЕ. И на двете марки има много ментета на пазара и е важно явно от къде ще пазариш :)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 14:25

Труда не е проблем :) Тоест за 200 лева ти какво би препоръчал?? АТЕ или Брембо?? И аз , макар и рядко , си позволявам екстремно каране и спиране :oops:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 17 сеп 2006 14:29

Ами Брембото е по-красиво :) , дали е по-добро още не съм разбрал :) Иначе с него ще ти излезе грубо около 210-220 лева, а с АТЕ ще ти е 180-190 лева

http://forum.vwclub.bg/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_mod&image_id=1439

(тука дисковете са чисто нови и затова изглеждат тъмни, сега са си нормално лъскави)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 14:33

Тъкмо там гледах и щях да питам дали това са дисковете:) За сега се спирам на Брембото, но ще изчакам още отзиви и на други колеги... а за накладки още не съм решил. Сега съм с някакви.... на кутийката им пише "ФК" но си го пише на Български :shock :D :D Ама съм много доволен!
Мерси, ще изчакам още предложения и чак тогава ще реша със сигурност

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 17 сеп 2006 14:37

Предложенията на musura звучат доста убедително, пък и като се имат предвид скоростите, с които се движи :twisted: , трябва да му се има вяра за спирачките mhihi
Не знам дали Ferodo правят дискове, но аз на Голфа бях с такива накладки и съм много доволен от тях. Пък и струваха 100 лева предни и задни комплект. Виж, ако предлагат дискове, какви са техните цени. Може и да си струва. Успех :да:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Нед 17 сеп 2006 15:51

И мен ми предстои смяна.... :(
Изображение
:roll:
ето ви малко данни като цени в Манимпекс - каталожните номера са взети от sites на Brembo и ATE - цените в BG. Проверявал съм за GOLF III GT - AFT двигател - вентилирани предни , плътни задни дискове.
Ако някой има цените на друго място ,нека ги даде за сравнение

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 17 сеп 2006 18:07

:oops: А колко е минимално допустимата дебелина на дисковете...че като гледам и моите са с бая ръбче?
За Кадета беше 10 мм,за Голф/Венто няма представа.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 17 сеп 2006 19:33

FELIPE написа::oops: А колко е минимално допустимата дебелина на дисковете...че като гледам и моите са с бая ръбче?
За Кадета беше 10 мм,за Голф/Венто няма представа.

Ако НЕ са вентилирани:
1.При 239мм диаметър предни дискове - 10мм.
2.При 256мм диаметър предни дискове - 11мм.
Ако СА вентилирани:
1.При 239/256мм диаметър предни дискове - 18мм.
2.При 280мм диаметър предни дискове - 20мм.
3.При 288мм диаметър предни дискове - 23мм.

Отзад,ако си с дискове - 8мм минимум.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”