голф 4 автоматик?
голф 4 автоматик?
колеги,голфа е 1,6-101к.с. 2000г.автоматик,в юнитрейд казаха че маслото в скоростите не се сменя,може ли да е верно това.мерси
- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 автоматик?
до колкото знам,маслото се сменя на 60хил.км
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
От човек,който прави само автоматици от много време, знам едно - ако искаш колата да няма ядове - сменяш маслото и филтъра (ако има филтър) и чистиш картера през една година,без значение колко км караш.Човека няма за какво да ме лъже,защото аз автоматик нямам (говорехме си само за принципа) и няма да има никаква изгода от мен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам точно за този голф. Навремето имах Мазда 626 автоматик и маслото наистина не се сменяше ,а само се проверяваше!
Много специалисти не го знаеха ...
Много специалисти не го знаеха ...
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Те японците са извратени
Единствено те (Митсубиши,Мазда,Тойота и т.н.) правят коли с компресори за климатици,които са капсуловани и не се ремонтират - чупи се и хвърляш.Започва да тече от някоя гумичка - не може да се смени - хвърляш целия компресор.После и Форд видяха от тях (взеха да използват същия компресор при колите след 99-та).Чувал съм за автоматици,на които маслото не се сменя,но не знам дали VW имат такива,в Аутодата има твърде много грешки,за да има смисъл да проверявам и да казвам дали го дават да се сменя или не.По-скоро колега с такава кола да каже най-добре.

- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Мисля, че ФВ наистина разправят, че маслото на автоматите не се бара - но никой не им вярва 
Имат си филтри кутиите и се сменя и маслото и филтъра (поне аз така правя). При смяната е добре да се смени и гарнитурата на картера на кутията (картера се сваля, защото филтъра е вътре). Операцията е елементарна. Сменяй си маслото на 60 хиляди както колегите преди мен са писали и ще ти е мирна главата.

Имат си филтри кутиите и се сменя и маслото и филтъра (поне аз така правя). При смяната е добре да се смени и гарнитурата на картера на кутията (картера се сваля, защото филтъра е вътре). Операцията е елементарна. Сменяй си маслото на 60 хиляди както колегите преди мен са писали и ще ти е мирна главата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този въпрос вълнува и мен.Имам Golf 4 автоматик и съм пред дилема: някои казват сменяй маслото на кутията други:не бутай ,но истината е ,че напоследък скоростите не се сменят плавно и леко като в началото......
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Ако смяташ да си караш колата още време маслото се меня, заедно с филтъра.
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ost2625671
"Well as everyone knows, one of the primary causes of TCC chatter is poor fluid condition. And of course with VW's "lifetime" fill, every 01M has nasty fluid condition, and this Beetle was no exception."
ФВ казват, че маслото не се сменя, защото колите се правят да се карат 10 години или 150000 км и после за претопяване. При положение, че ние тук ги купуваме на тези години и километри и смятаме да ги караме аз ти препоръчвам да си смениш всичко.
Горе в темата се говори за 01М, което е 4степенния автомат (като моя), но и при 5степенния е същата работа.
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ost2625671
"Well as everyone knows, one of the primary causes of TCC chatter is poor fluid condition. And of course with VW's "lifetime" fill, every 01M has nasty fluid condition, and this Beetle was no exception."
ФВ казват, че маслото не се сменя, защото колите се правят да се карат 10 години или 150000 км и после за претопяване. При положение, че ние тук ги купуваме на тези години и километри и смятаме да ги караме аз ти препоръчвам да си смениш всичко.
Горе в темата се говори за 01М, което е 4степенния автомат (като моя), но и при 5степенния е същата работа.
о,к а може ли някой който го е сменял да каже-колко литра са нужни,каква марка и модел,къде може да се намери,и колко струва/както и филтъра и ако е нужно гарнитура/
колеги а има ли щека някъде където да се проверява нивото на маслото на автомата/и да се долива/
Колега сменяи си маслото на 60-70 хил. заедно с филтара.Хубав филтар върви заедно с гарнитурата за картера и е към 50лв.Маслото което се сменя е 3 литра иначе цялата кутия събира 7 или 8 литра но при смяната през картера неможе да се смени всичкото само въпросните 3-литра.Маслото е ATF-3353 по Фукс масло от Ауто+,но аз лично не ти го препоръчвам.Елф или Тотал-по мое мнение.Щека за проверка няма проверява се през пропката на картера на кутията.Мотора трябва да работи кутията в положение паркинг отвиваш пропката на картера на кутията ако маслото е добре трябва да прокапе масло като отвиеш пропката.Успех със смяната ако ще го сменяш.
VAAL много благодаря,ще го сменя,а филтъра и гарнитурата от къде ги взимаме,а и маслото така и не разбрах-от къде и колко
rokito написа:VAAL много благодаря,ще го сменя,а филтъра и гарнитурата от къде ги взимаме,а и маслото така и не разбрах-от къде и колко
От Ауто Плус Филтар MANN H 2019 KIT-това е номера на филтара по Ман.Три литра масло вземи си Тотал в Ауто+ като си дадеш талона на колата ще ти кажат какво е маслото на Тотал за тази скоростна кутия.И чети по добре кой какво е писал по темата ти.Поздрави и успех със смяната.
Аз имам Бора автоматик, предполагам че скоростната кутия е същата. Когато я купих на около 143 хил. км . Човека от който я купих (първи собственник) ми каза че никога не го е сменял и уж не се сменяло. Но като се зачетох в документацията на колата видях че на 50 хил. е хубаво да се погледне
Та във Варна има един в Техническия Университет Стефчо му е името бил голям спец. в лабораторията му в Университета само разглоени автоматици
Та той ми смени маслото и филтъра наистина е бърза процедура около 1 час. Та той ми обясни че се гледа цвета на маслото да не е черен (грубо казано), другото е на дъното на картера на скоростната кутия има един магнит на който се гледа дали има полепнали стружки. Ако има много нещата не отиват на добре. При мене за щастие нямаше никакви стружки, а маслото имаше цвят на и вид на "боза", което ми беше за успокоение защото автоматика ми беше най-голямата дилема за избора на кола (жената). Имаще два вариянта за избор на масло минерално или синтетично, аз сложих синтетично Кастрол 18 лв литъра. Кутията "глътна" по-малко от 2.5 литра масло. С филтъра маслото и труда ми излезе 100 лв., което за 50 хил. км. не ми се струват много при условия че втора употреба автоматична ск.кутия е около 2000 лв, а втора употреба ръчка е около 500лв. Та струва си човек да се погрижи и за това.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”