Бих бил благодарен на малко насоки
Ел.магнитен клапан - откъде и за колко?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ел.магнитен клапан - откъде и за колко?
Колеги, имам нужда от малко насоки откъде да купя ел.магнитен клапан. Търся двупосочен (с вход и изход) с диаметър около 10мм, мисля, че ще ми е достатъчен. Потърсих из нета не видях такъв, какъвто искам - да е прав с формата на тръба, на която между двата й края да се намира бобинката с преградата.
Re: Ел.магнитен клапан - откъде и за колко?
За какво ще го използваш? На колко волта? За въздух, за течност?
- stefan4o
- Контакти:
Извинявам се, забравих да доуточня:
1. 12В
2. За газ (ЛПГ)
3. Ще го ползвам за подаване на газ към плочката.
1. 12В
2. За газ (ЛПГ)
3. Ще го ползвам за подаване на газ към плочката.
Имам такъв клапан, само че е на 24волта. Трябва да го пробвам дали ще сработва на 12волта. Ако стане на 12волта ще ти го пратя.
Сега го пробвах, не сработва на 12волта. Магнитвентила е на ЗИТА Русе.Имам изправител до 16волта, но и на максимални 16волта не сработва. Явно си иска неговите 24волта. Ще видя в един магазин тука и ще ти дам резултат, предполагам не ти е много спешно.
- stefan4o
- Контакти:
Не е спешно, колега, благодаря ти. Държа много изходите му да са като тръба, не ми вършат работа разни 90-градусови чупки да има по него. 
http://www.ld-gmbh.com/displaybg.aspx?p ... e=02.01.01 За такива става въпрос. И русенския е такъв, но не отговаря на волтажа.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
По спомен купуваме нашите от тук :
http://www.festo.com/cms/bg_bg/index.htm
PS: Ако не ти свършат работа-пиши ми едно лично и ще потърся от някой друг наш доставчик...
Стига да го има някъде-мога да го поръчам,дори една бройка...
http://www.festo.com/cms/bg_bg/index.htm
PS: Ако не ти свършат работа-пиши ми едно лично и ще потърся от някой друг наш доставчик...
Стига да го има някъде-мога да го поръчам,дори една бройка...

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
damian d написа:Магнитвентила е на ЗИТА Русе..
По спомени трябва да имам на 12В .Ако не е спешно по мпразниците ще разровя да го търся. Бях му правил и 2 щутцера от месинг за маркуч . Ако го изровя твой е -подарък . Но само да го намеря.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
damian d написа:http://www.ld-gmbh.com/displaybg.aspx?page=components&component_code=02.01.01 За такива става въпрос. И русенския е такъв, но не отговаря на волтажа.
Ако бобината му е стандартна като размери,вероятно може да се замени с такава от газов клапан(12В)!
Колега Стефанчо, днес минах през този магазин за пневматика http://www.pneubg.com/. Имат магнитвентили на 12В., италиянски, около 95лв. са. Диаметъра на стержина е 10мм, а на моя е 13мм. Може би ще стане на моя магнитвентил бобина от газов клапан Ловато 12В., но в магазина до Автогарата за АГУ не ми дадоха да пробвам. Иначе тази бобина струва 15лв. Ако искаш дай си адреса на лични да ти пратя моя магнитвентил, експериментирай с него. На мен не ми трябва магнитвентила. Подарявам ти го, коледен подарък. Някой ден може и да се видим, света е малък, на по 

- stefan4o
- Контакти:
Дамяне, мерси
Но аз проверих в една фирма за такива в Стара Загора. Цената на нов определено не ми хареса, само бобинката е къмто 25 лева. Отделно човекът ми каза, че тези са пневматични и ползването им за ЛПГ не е желателно, даже почти отказаха да ми продадат, за да не стане беля.
Сега ровя из нета и намерих един два, освен това може да стане и с бензинов клапан, дето го слагат на газовите уредби, само дето не зная като дебит дали ще открия такъв. В момента още обмислям схемата и в интерес на истината малко ме е шубе с тия клапани да не си подпаля колата
Намерих интересен матРиал по въпроса, с няколко режима на работа на двигателя, само не зная доколко има смисъл и дали ще е приложимо за точно моя карбуратор, тъй като там иде реч за вебер, който е на по-различен принцип 
Но аз проверих в една фирма за такива в Стара Загора. Цената на нов определено не ми хареса, само бобинката е къмто 25 лева. Отделно човекът ми каза, че тези са пневматични и ползването им за ЛПГ не е желателно, даже почти отказаха да ми продадат, за да не стане беля.
Сега ровя из нета и намерих един два, освен това може да стане и с бензинов клапан, дето го слагат на газовите уредби, само дето не зная като дебит дали ще открия такъв. В момента още обмислям схемата и в интерес на истината малко ме е шубе с тия клапани да не си подпаля колата
Намерих интересен матРиал по въпроса, с няколко режима на работа на двигателя, само не зная доколко има смисъл и дали ще е приложимо за точно моя карбуратор, тъй като там иде реч за вебер, който е на по-различен принцип - Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
преместих в правилния подфорум
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Съжалявам -търсих го но не го открих.Може да съм го дал на някого и да не си спомням. ЧНГ
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”